Ești vlogger sau pur și simplu creezi mult conținut video în limba română, dar ai nevoie să pui și subtitrări automate în română? Cea mai simplă metodă este să folosești o aplicație dedicată care creează automat subtitrări în română.
Aplicație subtitrări automate română
Există mai multe aplicații care creează subtitrări automate în română sau, dacă ai cheful și timpul necesar, poți să faci chiar tu subtitrările și să le pui manual. Însă toată treaba asta necesită timp și muncă multă chiar dacă folosești un soft semi-automtizat.
De când tehnologia a tot evoluat, este păcat să nu folosim un tool care generează automat subtitrări în limba română. Aplicația pe care eu o folosesc se numește VEED.IO și te invit să-ți faci un cont gratuit chiar acum, că să vezi ce știe să facă.
Generare subtitrări română gratuit
Aplicația este una web based, așa cum este și Canva și este la bază un video editor online cu care poți să faci și screen recording, live streaming, transcrieri, generare de subtitrări și chiar să citești de pe prompter dacă ai nevoie (ca să nu mai instalezi altceva).
Planul gratuit îți oferă 30 de minute de subtitrări automate în română generate gratuit. Bine, poți genera automat subtitrări și în alte limbi precum engleză, franceză, germană, spaniolă etc., dacă conținutul audio e în acele limbi.
Cum funcționează generarea automată de subtitrări în română?
Personal am testat acest tool și are o acuratețe de peste 90%. Adică urci un video în limba română în aplicație și în funcție de lungimea acestuia aștepți câteva secunde sau câteva minute. Ți se generează automat subtitrarea și cam aia e tot. Simplu, nu?
Dacă vorbești suficient de clar și corect în limba română, acuratețea crește. Eu am testat cu vorbit natural, uneori cu bâlbâieli și cu ”ăăăă-uri” și tot detectează corect ce spun și generează automat subtitrarea în română. Probleme apar la romgleză :)
După ce se generează automat subtitrările în română, ai posibilitatea să arunci o privire pe ele și să faci anumite ajustări dacă este cazul, să adaugi semne de punctuație etc. Dar cel mai mișto este să te joci cu setările subtitrărilor dacă ai chef.
Pe lângă faptul că poți selecta culori, umbre sau efecte la subtitrările automate în română generate pentru videoclipul tău, poți să selectezi ca să se animeze automat cuvântul pe care îl pronunți în acel moment, la fel ca în vlogurile alea foarte tari.
De ce ai avea nevoie de subtitrări automate în română la videoclipuri?
Chiar dacă videoclipurile sunt în limba română și te aștepți ca să fie urmărite de oameni care înțeleg limba română, adăugarea unor subtitrări automate în română va crește nivelul de atenție și implicare (engagement) al spectatorilor tăi.
În plus, gândește-te că multe persoane urmăresc videoclipuri pe social media atunci când au telefonul pe silent sau la muncă, când nu vor să știe colegii ce fac ei :) Dacă adaugi subtitrări, te poți adresa și acestor persoane ușor și rapid generând subtitrări automate.
Marsh ..doar reclama
Salut! O să-ți las comentariu valid chiar dacă nu te-ai semnat cu un nume sau adresă de email reală, ca să vadă oamenii cât de superficial pot să gândească unii.
Articolul meu oferă exact ceea ce scrie în titlu: informații legate de cum adaugi automat subtitrări în română la videoclipuri.
Acest lucru se realizează folosind o aplicație, adică un program software. Nu poți adăuga subtitrări în română automate la videoclipuri pocnind din degete sau spunând o replică magică ca în Harry Potter. Prin urmare, eu recomand o aplicație care face treaba asta.
Aplicația este gratuită pentru primele 30 de minute de subtitrare și are niște limitări. Dacă ai nevoie de mai mult de 30 de minute trebuie să plătești și mi se pare normal acest lucru. Eu credeam că am trecut de etapa aia cu ”dacă e pe internet, e gratis”.
Orice firmă care oferă un serviciu sau un produs are angajați, cheltuieli etc. și este normal să aibă niște pârghii prin care să obțină profit. De asta se numește ”societate comercială” și nu ”program de binefacere”.
În plus, oamenii ăia nu m-au plătit cu nimic ca să scriu despre programul lor și probabil ei nici nu știu că eu, acest blog sau acest articol despre cum adaugi subtitrări automate în română la videoclipuri există. Deci nu e ”doar reclamă”, așa cum ai scris tu.
În plus, programul funcționează și își face treaba foarte bine cu o acuratețe de peste 90% a subtitrărilor în română, așa că acest articol este 100% util celor care caută să adauge automat subtitrări în română la videouri sau fișiere audio.