Cum adaugi automat subtitrări în română la videoclipuri

Ești vlogger sau pur și simplu creezi mult conținut video în limba română, dar ai nevoie să pui și subtitrări automate în română? Cea mai simplă metodă este să folosești o aplicație dedicată care creează automat subtitrări în română.

Aplicație subtitrări automate română

Există mai multe aplicații care creează subtitrări automate în română sau, dacă ai cheful și timpul necesar, poți să faci chiar tu subtitrările și să le pui manual. Însă toată treaba asta necesită timp și muncă multă chiar dacă folosești un soft semi-automtizat.

De când tehnologia a tot evoluat, este păcat să nu folosim un tool care generează automat subtitrări în limba română. Aplicația pe care eu o folosesc se numește VEED.IO și te invit să-ți faci un cont gratuit chiar acum, că să vezi ce știe să facă.

Generare subtitrări română gratuit

Generare subtitrări română gratuit

Aplicația este una web based, așa cum este și Canva și este la bază un video editor online cu care poți să faci și screen recording, live streaming, transcrieri, generare de subtitrări și chiar să citești de pe prompter dacă ai nevoie (ca să nu mai instalezi altceva).

Planul gratuit îți oferă 30 de minute de subtitrări automate în română generate gratuit. Bine, poți genera automat subtitrări și în alte limbi precum engleză, franceză, germană, spaniolă etc., dacă conținutul audio e în acele limbi.

Cum funcționează generarea automată de subtitrări în română?

Cum funcționează generarea automată de subtitrări în română?

Personal am testat acest tool și are o acuratețe de peste 90%. Adică urci un video în limba română în aplicație și în funcție de lungimea acestuia aștepți câteva secunde sau câteva minute. Ți se generează automat subtitrarea și cam aia e tot. Simplu, nu?

Dacă vorbești suficient de clar și corect în limba română, acuratețea crește. Eu am testat cu vorbit natural, uneori cu bâlbâieli și cu ”ăăăă-uri” și tot detectează corect ce spun și generează automat subtitrarea în română. Probleme apar la romgleză :)

După ce se generează automat subtitrările în română, ai posibilitatea să arunci o privire pe ele și să faci anumite ajustări dacă este cazul, să adaugi semne de punctuație etc. Dar cel mai mișto este să te joci cu setările subtitrărilor dacă ai chef.

Pe lângă faptul că poți selecta culori, umbre sau efecte la subtitrările automate în română generate pentru videoclipul tău, poți să selectezi ca să se animeze automat cuvântul pe care îl pronunți în acel moment, la fel ca în vlogurile alea foarte tari.

De ce ai avea nevoie de subtitrări automate în română la videoclipuri?

Chiar dacă videoclipurile sunt în limba română și te aștepți ca să fie urmărite de oameni care înțeleg limba română, adăugarea unor subtitrări automate în română va crește nivelul de atenție și implicare (engagement) al spectatorilor tăi.

În plus, gândește-te că multe persoane urmăresc videoclipuri pe social media atunci când au telefonul pe silent sau la muncă, când nu vor să știe colegii ce fac ei :) Dacă adaugi subtitrări, te poți adresa și acestor persoane ușor și rapid generând subtitrări automate.

close

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.