Obține primii tăi BTC cu YouHodler, o platformă crypto despre care trebuie să știi mai multe!

În articolul de astăzi am să vă vorbesc despre YouHodler, o platformă crypto foarte interesantă care îți oferă un sistem de tip all in one pentru managementul asseturilor tale crypto, dar și pentru a câștiga sau a obține mai multe beneficii de la criptomonedele tale.

Dacă nu ți-ai făcut încă un cont pe platforma crypto YouHodler, citește înainte acest articol pentru că vei afla concret aproape tot ce trebuie să știi.

Ce este YouHodler?

Înființată în 2018, YouHodler este o platformă FinTech dedicată atât investitorilor începători, cât și celor cu experiență pe piața criptomonedelor. Cu sediul central în Lausanne, Elveția, YouHodler operează ca intermediar financiar reglementat și este, de asemenea, reglementat de VASP în Italia și Spania.

Compania este înregistrată în Elveția și UE și oferă servicii multiple, printre care se numără împrumuturi garantate cu criptomonede, conturi crypto de economisire cu randament ridicat și o interfață simplă pentru tranzacționarea cu multiplicator.

Pe scurt, YouHodler promite să-ți valorifice asseturile digitale la potențialul lor maxim. Pe această platformă poți să:

 • Depui bani (crypto sau fiat) pentru a cumpăra sau a converti crypto în doar câteva minute.
 • Îți creezi un cont de economii cu dobândă compusă ce îți aduce câștiguri și în timp ce dormi.
 • Faci trading crypto cu ușurință, fără să fie nevoie de un prag mare de investiții (de la 15$ e suficient).
 • Împrumuți bani (crypto sau fiat) folosind criptomonedele tale ca garanție cu până la 97% LTV, fără să fie nevoie să ți le vinzi.
 • Beneficiezi de un program de loialitate ce îți oferă diverse recompense și dobânzi preferențiale.
 • Obții BTC reali prin intermediul Cloud Miner, un sistem ce îți poate aduce până la 0.05 BTC pe lună.
 • Faci trading și să câștigi bani folosind sistemul MultiHODL™ dedicat atât profesioniștilor cât și începătorilor în domeniul crypto.
 • Beneficiezi de sistemul Turbocharge pentru a câștiga bani (voi detalia puțin mai jos în articol).
 • Beneficiezi de programul de recompense și bonusuri ce îți oferă diverse facilități foarte bune, în funcție de campaniile curente.
 • Primești în viitor un card crypto, astfel încât să-ți folosești asseturile în viața de zi cu zi fără nici un fel de restricție (urmează a fi implementat).

Bun, acum că am trecut în revistă principalele aspecte pe care le oferă platforma YouHodler, urmează să le detaliem ca să îți faci o idee completă asupra acesteia.

Crearea contului YouHodler

Primul pas este să-ți creezi un cont pe platforma YouHodler, iar pentru asta te invit să folosești linkul meu de afiliere.

De pe pagina principală va trebui să apeși butonul Get started și să îți creezi un cont. Îți poți crea un cont fie direct online în browser, fie direct în aplicație (după ce apeși linkul de afiliere menționat anterior, dacă te afli pe mobil, vei fi condus la ei pe site și vei avea un prompt ca să îți instalezi aplicația pe iOS sau Android – în funcție de ce telefon ai).

După ce ți-ai creat contul, va trebui să treci prin procedura de KYC pentru a avea acces la toate funcțiile platformei. KYC vine de la Know Your Customer și este un standard european de verificare a identității fiecărui client.

Specific asta pentru că mulți se supără pe platforme pentru că le cere datele personale, dar nu platformele sunt ”de vină”, ci Uniunea Europeană. Într-un fel acest lucru este bun, deoarece aduce crypto în ”zona albă” și previne utilizarea în scopuri neortodoxe.

Ok, deci va trebui să ai un act de identitate la îndemână. Pentru verificarea identității va trebui să urmezi pașii din aplicația pe care deja ai instalat-o după ce ți-ai creat contul:

 1. Vei face o poză la cartea de identitate.
 2. Apoi vei face un selfie în care îți vei mișca capul (ca la Face ID).
 3. Vei confirma numărul tău de telefon printr-un SMS primit de la ei.
 4. Vei completa datele adresei unde locuiești.
 5. Vei confirma adresa ta fie prin geolocalizare (automat de pe telefon), fi prin atașarea unei facturi de utilități sau a unui extras de cont unde îți apare adresa.

Contul va fi apoi analizat și activat complet într-un interval de 5-30 de minute conform celor scrise de ei în aplicație. Mie mi l-au activat în mai puțin de 2 minute.

Acum că ai contul creat prin linkul meu de afiliere, aspect pentru care îți mulțumesc anticipat, este momentul să vorbim și despre facilitățile principale ale platformei.

Depunerea de bani

După ce ți-ai validat contul, următorul pas este să depui niște bani pe el, ca să-i pui la treabă, fie că dorești să faci trading sau să obții dobândă compusă.

Ai mai multe posibilități de a depune bani pe contul tău de YouHodler:

 • Poți să cumperi crypto direct cu cardul online
 • Poți să faci un depozit de bani fiat cu cardul sau prin transfer bancar (SEPA)
 • Poți să faci direct depozite crypto dacă ai deja crypto prin alte platforme

De asemenea, să verifici și bonusurile pe care le primești la depunere deoarece sunt foarte interesante. Spre exemplu, în acest moment dacă depui echivalentul a minim 20$ poți obține:

 • +200 de Sparks pentru Miner (povestesc mai târziu care e faza cu Cloud Mining)
 • Până la 10% dobândă APR (APR = Rată Anuală Efectivă)
 • Bonusuri de până la 100% la fiecare depozit pe care îl faci (de exemplu eu am depus 80 de USDC din Binance în primă fază și am primit încă pe atât ca bonus pe care îl pot folosi în trading).

Atenție, aceste oferte sunt valabile astăzi, 9 iulie 2024, adică la data la care scriu acest articol. Este posibil ca să fie alte oferte dacă vezi această informație în altă perioadă.

Funcția de exchange crypto

Asemenea altor platforme celebre crypto precum Binance sau Nexo despre care am mai vorbit pe blogul meu sau pe canalul de YouTube și YouHodler este, printre altele, un exchange crypto veritabil.

Partea interesantă și foarte bună la YouHodler este că ei sunt foarte transparenți în ceea ce privește comisioanele percepute și nu au taxe ascunse.

Practic, funcția de exchange crypto oferită de YouHodler, oferă posibilitatea de cumpăra și de a vinde crypto sau stablecoins la prețul real din piață din momentul tranzacției.

În plus, aplicația este intuitivă și foarte de ușor de folosit, astfel încât până și cei mai începători dintre începători să poate face schimburi valutare de crypto sau bani fiat cu ușurință.

Ca și puncte cheie ale funcției de exchange crypto aș remarca comisioanele scăzute, execuția rapidă a fiecărui trading și ușurința de achiziție cu un card bancar sau direct prin transferuri bancare de tip SEPA (care în UE ajung aproape instant).

Contul de economii crypto

Castiga dobanda la crypto cu YouHodler
Castiga dobanda la crypto cu YouHodler

După cum îi spune și numele (YouHodler) această platformă se adresează în mare măsură și celor care dețin crypto și își propun să țină aceste investiții pentru perioade mai lungi de timp. Acestui tip de investitori li se mai spune și ”Hodleri”, deoarece sunt cei care țin de investițiile lor pe o perioadă mai lungă. Da, ar trebui să li se zică Holderi, nu Hodleri, dar aici e o poveste mai lungă pe care vă invit să o căutați voi pe net ca să nu mă lungesc :)

Ok, deci platforma YouHodler îți permite să câștigi dobândă pentru criptomonedele pe care oricum le ții în portofelele tale. Adică, dacă tot ai de gând să ții investițiile tale crypto pe termen lung înainte să le vinzi, de ce să nu le pui la treabă și să-ți aducă și niște dobânzi compuse care îți vor crește valoarea asseturilor pe termen lung?

Dobânzile variază în funcție de nivelul tău de loialitate (adică de câți bani depui și ce acțiuni faci în aplicație: trading, exchange etc.). Tot în funcție de nivelul tău de loialitate variază și numărul de asseturi crypto pentru care poți primi dobândă. La nivelul de început poți să selectezi până la 3 asseturi crypto. Însă pe măsură ce avansezi, poți ajunge să deschizi conturi de economii și pentru 10 tipuri de criptomonede la nivelul VIP.

Un alt aspect legat de dobânzi este că acestea sunt de tip APR. APR înseamnă în traducere în română Rată Anuală Efectivă. Această rată nu poate fi garantată 100% până la finalul unui an, dar ăsta e așa doar un disclaimer, pentru că de cele mai multe ori majoritatea platformelor reușesc să ofere dobânda anuală promisă.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este că această dobândă se poate colecta o dată la 7 zile. După ce ai colectat banii cu tot cu dobândă, poți deschide din nou un depozit de genul acesta și la fiecare 7 zile să-ți încasezi dobânda compusă și să pui ban peste ban :) Vei primi o notificare în aplicație la fiecare 7 zile și atunci decizi dacă vrei să continui să economisești sau dacă vrei să faci trading, de exemplu.

Foarte avantajos este faptul că aceste depozite sunt flexibile. Adică nu trebuie să îți blochezi criptomonedele pe perioade foarte mari de timp gen 12 luni, 6 luni sau 3 luni pentru a avea dobânzi foarte bune. Poți oricând să îți retragi criptomonedele din contul de economii pentru a le vinde, a le transfera în alte portofele crypto sau pentru a face ce vrei tu cu ele.

În ceea ce privește dobânzile oferite, eu am depozitat 83 USDC ceea ce m-a dus în nivelul Basic de cont. Acest lucru îmi aduce dobânzi de până la 10% și până la 2.68$ pe lună sub formă de BTC din funcția de Cloud Miner (funcție care îți poate aduce primii BTC, așa cum spuneam și în titlu).

Concret, eu primesc acum 10% APR dobândă la USDC, 4% la BTC și 7% la MATIC. Pentru a vedea lista completă de criptomonede pentru care se oferă dobânzi și ce valoare APR au dobânzile respective, caută în aplicația YouHodler opțiunea de Yield Account.

Programul de loialitate YouHodler

Este important să cunoști mai multe informații despre programul de loialitate YouHodler deoarece, în funcție de nivelul tău, ai acces la mai multe beneficii precum dobânzi mai bune sau recompense mai mari în aplicația de Cloud Mining.

Pentru că orice program de loialitate poate suferi modificări în general, am să spun aici doar chestiile de bază.

Pe scurt, pentru a avansa în programul de fidelitate, trebuie să faci anumite acțiuni precum să faci primul tău depozit de minim 20$, să faci prima ta tranzacție MultiHODL și așa mai departe. Asta până la nivelul Jumpstart (nivelul 3). Apoi, nivelurile tale de loialitate vor crește în funcție de volumul de trading sau de conversie pe care îl faci și se vor menține tot așa în funcție de acest aspect. 

După cum spuneam și la începutul acestei secțiuni, cu cât ai un nivel mai mare de loialitate, cu atât ai dobânzi mai bune la conturile de economii, recompense în Cloud Mining și multe altele.

Cloud Miner

Cloud Miner îți permite să câștigi primii tăi BTC după cum spuneam și în titlul acestui articol. Nu am mințit deloc când am afirmat asta, deși multă lume ar putea spune că titlul este doar un clickbait (lucru doar parțial adevărat).

Pe scurt, Cloud Miner este un fel de joc în care poți mina Bitcoin fără să folosești resursele telefonului sau a calculatorului tău. Atunci când îți deschizi contul de YouHodler primești niște Sparks (Scântei) care îți permit să minezi BTC în acest joc.

De exemplu, când îți deschizi contul ai primul nivel de loialitate. Acest prim nivel îți va oferi 100 de Sparks ca welcome pack, Spark gratuit la fiecare 8 ore și posibilitatea de câștiga până la 1.12$ pe lună sub formă de BTC ca recompense din joc.

Dacă faci o depunere de minim 20$ vei trece la nivelul 2 de loialitate, și anume Basic. Acolo vei putea (pe lângă alte beneficii) să câștigi până la 2.68$ pe lună sub formă de BTC ca recompense din joc, vei avea 200 de Sparks ca welcome pack și Spark gratuit la fiecare 7 ore. Și tot așa pe măsură ce avansezi ca nivel de loialitate.

Ok, nu te vei îmbogăți din Cloud Miner, dar vei face primii tăi BTC complet gratuit, iar asta face ca titlul articolului meu să fie cât se poate de adevărat. La urma urmei, YouHodler este o platformă crypto serioasă care își dorește ca tu să faci trading pe ea, să iei împrumuturi sau să-ți pui banii la treabă și să obții dobânzi. Scopul lor nu este să te îmbogățești peste noapte doar simulând miningul de Bitcoin.

Totuși, trebuie să recunosc că funcția de Cloud Miner de la YouHodler este o strategie de marketing excelentă. Prin acest proces de gamification ei reușesc să te aducă cât mai des în aplicație la diverse perioade de timp, astfel încât tu să faci anumite acțiuni. Pe mine recunosc că m-a prins chestia asta și probabil se va transforma rapid într-un automatism.

Ca să înțelegi și mai bine cum funcționează Cloud Miner, îți recomand acest video de mai jos.

Împrumuturi garantate cu crypto

Și că tot vorbeam de împrumuturi un pic mai devreme, hai să vă povestesc și despre această facilitate oferită de platforma YouHodler. După cum spuneam și la început, YouHodler își dorește să fie o platformă crypto all in one, ca să-ți ofere cele mai comune facilități de care are nevoie un utilizator sub umbrela aceleași aplicații.

Pe scurt, dacă ai nevoie de bani nu este nevoie să-ți vinzi criptomonedele, ci poți împrumuta bani fiat (Euro) sau stablecoins (ex. USDC) pentru a-ți rezolva nevoile. Împrumutul îl poți face garantând cu criptomonedele din portofoliul tău și YouHodler oferă probabil cel mai mare LTV de pe piață în acest moment, respectiv 97%.

LTV înseamnă Loan To Value. Adică dacă tu ai crypto în valoare de 100$, îi vei pune ca și colateral în împrumut, garantând practic cu ei valoarea împrumutului. Având în vedere că LTV este de până la 97%, înseamnă că vei putea să iei un împrumut de 97 de dolari (97% LTV din 100$ înseamnă 97%).

Nu mă pot pronunța asupra dobânzilor și a perioadei de rambursare deoarece toate aceste aspecte sunt variabile și se schimbă în funcție de piață. Dobânzile de împrumut pot varia în funcție de nivelul tău de loialitate, de moneda împrumutată și de valoarea LTV selectată. De asemenea, și perioada de rambursare a sumei împrumutate de 30 de zile poate suferi modificări așa că nu mă pronunț legat de dobânzi. Azi pot fi de 15%, mâine de 3% (nu știu când vei citi acest articol despre YouHodler, așa că încerc să-l fac cât mai evergreen).

Trading crypto cu MultiHODL

Iată că am ajuns să vorbim și despre funcția MultiHODL, un trademark al YouHodler. MultiHODL îți oferă posibilitatea de a prelua controlul asupra tranzacțiilor tale cripto. Proiectat atât pentru începători, cât și pentru traderii experimentați, oferă o modalitate ușor de utilizat pentru a profita de volatilitatea pieței, a personaliza strategia ta de tranzacționare și a-ți crește activele cu încredere și ușurință.

Cu MultiHODL, poți începe să tranzacționezi cu doar 10 dolari și să te bucuri de flexibilitatea de a avansa în ritmul tău. De asemenea, poți să câștigi dobânzi în timp ce investești: adică nu doar că poți profita de oportunitățile de pe piață, dar poți câștiga și până la 12% pe an din fondurile tale în tranzacții deschise. MultiHODL îți permite să beneficiezi de mișcările pieței și să obții simultan un randament fix.

Pentru a afla mai multe despre MultiHODL, îți recomand să vizionezi acest video explicativ de mai jos.

Utilizatorii MultiHODL, tind să fie puțin mai conservatori. Aceștia sunt oameni care doresc să își asume un anumit nivel de risc, dar preferă să păstreze majoritatea portofoliului lor într-un cont de economii sigur și stabil sau într-un portofel cripto.

MultiHODL a fost inspirat de Strategia Barbell a lui Nassim Taleb, care în esență ajută la limitarea riscurilor și la expunerea la câștiguri potențial mari. Cu această funcție, utilizatorul păstrează partea conservatoare a portofoliului său într-o investiție extrem de sigură (de exemplu, contul de economii sau portofelul YouHodler). Aici, au un profit garantat și un risc minim.

Cealaltă parte a ecuației Multi HODL constă în utilizarea unei mici părți din portofoliu pentru investiții speculative mici, cu potențial de recompensă mare. Pentru a începe, utilizatorul selectează pur și simplu o criptomonedă pentru a o multiplica, iar YouHodler inițiază un lanț automatizat de împrumuturi asemănător cu Turbocharge.

Dacă prețul cripto-ului crește, valoarea monedei se multiplică și tot profitul este depus direct în contul utilizatorului. Dacă piața scade în timpul unui eveniment Multi HODL, utilizatorul primește înapoi depozitul inițial minus pierderea reală.

Diferența principală aici este că utilizatorii își pot seta propriile niveluri de profit și risc. Folosind un buton glisant, un utilizator decide dacă dorește să maximizeze profitul potențial până la 1000% folosind Multi HODL sau să joace la sigur cu câștiguri minime. Oricum, utilizatorul nu poate pierde mai mult decât a stabilit și nu trebuie să plătească taxe de reînnoire, taxe orare sau zilnice, ca pe alte platforme.

Un alt punct interesant de menționat este că, cu Turbocharge, poți multiplica doar cripto-ul pe care îl deții. Cu MultiHODL, poți multiplica sau câștiga profit suplimentar din orice schimbare de preț a cripto-ului. De exemplu, nu trebuie să deții LTC pentru a profita de creșterea sa cu Multi HODL. Poți alege oricare dintre opțiunile cripto pentru MultiHODL, chiar dacă nu o deții în prezent.

Cu MultiHODL, nu trebuie să îți folosești propriile fonduri pentru a rambursa lanțul de împrumuturi ca în Turbocharge. Totul este automatizat și lanțul de rambursare a împrumuturilor provine din valoarea totală a cripto-ului „multiHODLed” în momentul în care Multi HODL este închis.

Trading crypto cu Turbocharge

Că tot am menționat anterior despre Turbocharge și chiar am făcut o comparație cu MultiHODL, hai să vă povestesc și despre asta. Turbocharge se bazează pe principiul „cascadei de împrumuturi”. În termeni simpli, aceasta permite utilizatorilor să obțină un lanț de împrumuturi folosind o sumă inițială de garanție și, în final, să multiplice acea garanție de 6,5 ori.

Când utilizatorii selectează serviciul Turbocharge, YouHodler folosește fiat-ul împrumutat din primul împrumut din lanț pentru a cumpăra cripto suplimentar de utilizat ca garanție pentru mai multe împrumuturi în lanț. Procesul poate fi repetat de până la 10 ori.

Turbocharge este pentru puriștii tranzacționării care doresc să-și multiplice cripto-ul și să aibă o abordare mai practică asupra tranzacționării cu funcțiile YouHodler, cum ar fi Take Profit și Close Now. Utilizatorii Turbocharge se bucură în general de asumarea unor riscuri inteligente și calculate și vor să beneficieze cât mai mult de mișcările pieței.

La sfârșitul lanțului, utilizatorul rămâne cu o sumă de împrumut de plătit. După rambursarea împrumutului, utilizatorul primește înapoi garanția multiplicată. Această garanție returnată este orice criptomonedă pe care utilizatorul a ales să o Turbocharge (de exemplu, BTC, ETH, LTC, XLM, etc.).

Pentru a rambursa împrumutul, utilizatorul selectează pur și simplu butonul „repay turbo” și alege o metodă de plată. Dacă un utilizator dorește ca YouHodler să vândă automat garanția și să folosească profiturile pentru a rambursa împrumutul, poate face acest lucru cu opțiunea „Close Now” menționată anterior. „Close Now” este un instrument excelent care permite utilizatorului să simplifice întregul proces și să evite utilizarea propriilor fonduri pentru a închide împrumuturile (Close Now poate fi indisponibil pentru unele planuri de împrumut).

Alte chestii interesante despre YouHodler

Pe final de articol aș mai menționa două aspecte interesante despre YouHodler.

Unul ar fi legat de programul lor de bonusuri și recompense. În funcție de când citești acest articol, programul poate varia, dar în acest moment el oferă recompense la depuneri și atunci când faci tradinguri. De asemenea, poți invita prieteni în aplicație folosind linkul tău de afiliere și poți câștiga recompense.

Al doilea aspect de menționat este cardul crypto YouHodler. În prezent se lucrează la implementarea acestei funcționalități și te poți înregistra cu adresa de email ca să afli atunci când se lansează.

Concluzie YouHodler

Concluzie YouHodler

Știți că de obicei eu vă recomand să vă puneți ouăle în mai multe coșuri când e vorba de crypto, iar platforma YouHodler este unul dintre acele coșuri care par să ofere foarte multe beneficii sub un singur acoperiș și într-o interfață simplă.

Disclaimer

Acest articol nu reprezintă un sfat investițional și nici un îndemn la investiții. Crypto presupune volatilitate și riscuri mari. Nu investi fără să-ți faci singur propriile tale analize.

Acest articol conține linkuri de afiliere și e posibil ca eu să obțin anumite beneficii sau comisioane dacă te înregistrezi prin ele, însă acest aspect nu afectează calitatea recenziei mele sau oferta de înregistrare pe care o vei primi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.