Review platformă crypto Nexo după 5 luni de utilizare

Folosesc platforma crypto Nexo de mai bine de 5 luni și am hotărât să fac un review al acesteia în care să povestesc principalele caracteristici, dar și experiențe. Dar să începem cu începutul și să povestim mai întâi ce este Nexo.

Ce este platforma crypto Nexo?

Nexo este o platformă crypto de tip all in one ce îți permite să îți construiești bunăstarea financiară cu ajutorul ei. Are o vechime similară Binance, fiind fondată în anul 2018 (+6 ani pe piață) și are asigurare pe asseturile custodiale pe Ledger și FireBlocks.

Nexo este utilizată de peste 7 milioane de oameni în lume, suportă peste 80 de tipuri de criptomonede, activează în peste 200 de jurisdicții în lume și susține că a procesat până acum tranzacții în valoare cumulată de până la 130 de miliarde de dolari (din 2018).

Este important să știm aspecte de genul acesta deoarece apar platforme crypto ca ciupercile după ploaie și înainte să ne băgăm banii într-o astfel de platformă trebuie să ne informăm. Bineînțeles, vechimea sau numărul de utilizatori nu garantează nimic, dar aduc un plus.

Cum îți faci cont pe platforma Nexo?

Pentru a-ți face cont pe platforma Nexo poți accesa linkul meu de afiliere aici. În funcție de campaniile pe care le au în momentul în care tu citești acest articol, faptul că îți faci cont prin linkul meu de afiliat îți poate aduce anumite beneficii sau nu.

După ce ți-ai făcut cont și ți-ai instalat aplicația pe telefonul tău mobil (Android sau iOS) va trebui să treci prin procedura KYC. KYC înseamnă Know Your Customer și este o procedură de verificare a identității fiecărui client al unei bănci sau platforme crypto.

Procedura este impusă de Uniunea Europeană și are ca scop evitarea spălării banilor sau a finanțării operațiunilor de terorism. Nu e ceva ce cere Binance sau Nexo în mod special. Toți o cer pentru că altfel nu ar putea opera pe teritoriul UE.

Cum îmi fac KYC la Nexo?

Va trebui să ai o carte de identitate la îndemână și un telefon mobil pe care să ai instalată aplicația de aici.

Vei face o poză la buletin sau la pașaport, apoi va trebui să faci un selfie video ca să ți se verifice identitatea. Îți va fi verificat și numărul de telefon printr-un cod SMS și eventual dovada adresei de rezidență printr-o factură de utilități (nu mai țin minte exact).

Deși sună complicat, nu e.

Procedura e foarte simplă, iar cei de la Nexo au făcut pașii ăștia foarte simpli. M-aș hazarda să spun că aplicația Nexo (pe iOS unde o foloesc eu) e chiar mai bine făcută și mai ușor de folosit decât aplicația Binance (care e mai complexă, ce-i drept).

Verificarea datelor tale personale dureză câteva minute. După aceea poți folosi aplicația fără probleme și poți avea acces la toate facilitățile sale.

Ce servicii oferă platforma crypto Nexo?

Platforma crypto Nexo oferă 5 tipuri de servicii crypto mari și late:

 1. Cumpărarea de criptomonede cu cardul sau prin transfer bancar
 2. Câștigarea de dobândă compusă pentru crypto pe care îl deții.
 3. Exchange crypto cu care poți să faci trading simplu sau avansat.
 4. Împrumuturi avantajoase garantate cu criptomonedele tale.
 5. Cardul de credit și de debit Nexo cu care poți plăti în viața de zi cu zi.

Acum hai să le luăm pe rând și să ți le prezint un pic.

Cum cumperi crypto de pe Nexo

Aici nu e foarte mult de vorbit. Este mai simplu decât să-ți cumperi pâine de la alimentară. Din aplicația Nexo trebuie să selectezi opțiunea Buy și să cumperi ce criptomonede dorești tu folosind un card bancar normal sau un transfer bancar de tip SEPA.

Poți inclusiv să aplici strategia DCA (Dollar Cost Average) pentru a cumpăra crypto, setând astfel o perioadă recurentă de cumpărare de criptomonede. Tranzacțiile se realizează aproape instantaneu la valoarea reală de piață a criptomonedei cumpărate.

Iar partea cea mai faină este toate criptomonedele pe care le cumperi intră automat în contul tău de economii și obții dobândă zilnic la ele.

Cont de economii și dobânzi foarte bune

Cont de economii crypto cu dobanda buna

Ai niște criptomonede care stau degeaba sau aplici tehnica de investiție pe termen lung?

Cu ajutorul aplicației Nexo poți să câștigi zilnic dobândă la asseturile tale crypto. Recunosc că eu mi-am mutat majoritatea asseturilor crypto pe Nexo de 5 luni și am primit dobânzi excelente.

Nivelul dobânzii diferă în funcție de planul de loialitate în care te afli, ca să zic așa. Mai exact, cei de la Nexo au tokenul lor. Așa cum Binance are BNB, Nexo are tokenul NEXO. Acesta valorează puțin peste 1 dolar în acest moment, dar prețul variază.

Ei bine, în funcție de câți token Nexo ai în cont se deblochează planul tău superior de membru. Eu am fost și Platinum, dar acum sunt Gold. Mai exact, trebuie ca portofoliul tău total să aibă un anumit procent de tokenuri Nexo pentru anumite praguri.

Ideea este că cu cât ai un prag mai avansat, cu atât primești dobânzi mai bune și rate de credit și de împrumut mai mici (dacă te interesează să împrumuți bani). De exemplu, poți primi dobânzi și de până la 5% la BTC sau de 16% la stablecoins.

Dar vrei să-ți spun un secret? Oricum dobânzile oferite de cei de la Nexo sunt foarte bune chiar și dacă te afli în pragul standard, adică cel de bază. În acest moment chiar și la planul de bază ai dobânzi de până la 4% la anumite criptomonede, de 8% la stablecoins sau de 5% la USD, EURO sau GBP. Unde mai poți obține astfel de dobânzi în acest moment? :)

Poți alege și planuri pe termen lung ce oferă dobânzi mai bune. Eu spre exemplu mi-am pus tokenii NEXO pe un depozit pe o perioadă de 12 luni, dar BTC și USDT nu am blocat pe depozite cu perioadă fixă și prefer să primesc dobânda zilnic, ca să am mereu acces.

Exchange crypto pe Nexo

Partea de exchange crypto pe Nexo este cât se poate de simplă și de intuitivă. Poți să vinzi și să cumperi peste 70 de asseturi crypto dintr-o aplicație ușor de folosit, care se mișcă bine și care îți arată intuitiv ce trebuie să faci, fără să complice lucrurile.

Pe partea de exchange crypto și trading pe Nexo aș menționa câteva aspecte:

 • În funcție de nivelul de membru pe care îl ai poți obține până la 0,50% la fiecare tranzacție sau conversie.
 • Ai peste 500 de perechi de criptomonede din piață.
 • Costurile de exchange sunt reale și nu au diferențe de preț mari.
 • Poți seta cumpărări sau vânzări automate (gen când ajunge la un anumit preț se execută comanda).
 • Câștigi dobândă la asseturile tale în timp ce aștepți ca să se atingă prețurile setate de tine.
 • Comenzile tale vor fi executate full la prețul de target setat de tine.
 • Poți deschide poziții multiple de buy & sell, ca să-ți optimizezi tradingul cum vrei tu.
 • Poți face Long sau Short cu Futures.
 • Poți folosi opțiunea Booster pentru a cumpăra de 3 ori mai mult crypto, cu ajutorul portofoliului tău deja existent.

Împrumuturi crypto de pe Nexo

Ai crypto și ai nevoie de bani, dar totuși parcă nu ai vrea să-ți vinzi criptomonedele? Poți să te împrumuți de bani folosind crypto pe care îl ai ca garanție. Treaba asta mi se pare genială și arată încă odată utilitatea spațiului crypto în viața reală.

Fără acte suplimentare, fără adeverințe de venit, fără verificări în banca de credite și fără alte formalități poți lua împrumuturi financiare de stablecoins sau bani fiat (USD, EURO sau GBP). Și toate astea fără să-ți vinzi și să-ți pierzi criptomonedele.

Mai exact, poți împrumuta până la 50% LTV (Loan-To-Value) garantând cu criptomonedele tale. Să zicem că ai crypto în valoare de 10.000 euro. Asta înseamnă că poți împrumuta până la 5.000 euro (50% LTV) doar garantând cu criptomonedele tale.

Dobânda de împrumut variază în funcție de calitatea de membru pe care o ai. Membrii Platinum au cele mai mici dobânzi de împrumut. De asemenea, ai opțiunea de a te împrumuta doar cu 20% LTV, iar dobânda va fi și mai mică.

Nu voi vorbi de valoarea dobânzilor deoarece ele variază în funcție de piață și economia mondială (o perioadă au avut și 0% dobândă la Platinum cu 20% LTV, de exemplu). Așa că vă rog să verificați voi direct valoarea dobânzii în aplicație.

Ce aș mai avea de adăugat este că banii împrumutați îți pot fi virați într-un cont bancar specificat de tine, într-un cont Nexo sau direct ca și credit pe cardul de credit Nexo (vorbim imediat și despre cardul de credit Nexo).

De rambursat îi rambursezi când îi ai (plus dobânda), iar în acel moment criptomonedele tale cu care ai garantat se pot debloca și se pot întoarce la produs dobândă în contul tău de economii astfel încât asseturile tale să-ți producă bani și în timp ce dormi.

Cardul crypto de la Nexo

Card crypto Nexo

Nexo oferă un card de crypto foarte interesant. Mai exact, ei oferă într-un singur card bancar atât un card de credit cât și un card de debit. Poți selecta direct din aplicație cum vrei să folosești cardul optând pentru credit sau debit.

Atunci când folosești cardul ca și card de credit, se vor aplica regulile menționate mai sus legate de împrumuturi. Adică vei avea o dobândă mai mică dacă faci o plată ce se încadrează la 20% LTV sau poți face o plată mai mare care se încadrează la maximum 50% LTV.

Asta e în modul de card de credit, card care este recunoscut ca și card de credit inclusiv de hoteluri sau de firmele de închirieri de mașini în cazul în care ai nevoie să îl folosești în astfel de scopuri (să fii totuși atent la dobânzi dacă ți se trag bani de pe el).

Mai există și modul de card de debit. Acest mod îți permite să îți cheltuiești criptomonedele, banii fiat sau stablecoins folosind cardul la orice comerciant. Poți să-ți plătești cafeaua, prânzul, noul telefon mobil sau chiar rezervarea unei vacanțe.

Taxe la cheltuirea crypto cu cardul

Legat de cheltuirea crypto cu cardul voiam să vă spun că face tot obiectul de taxare (am scris despre asta în articolul de aici). Eu știu că unii dintre voi ați citit acest articol mai vechi de-al meu despre Nexo, dar nu e 100% sigur sau confirmat de cineva că ar fi adevărat.

Mai exact, eu scrisesem acolo că se zvonea că cu ajutorul cardului de credit Nexo sau cu ajutorul funcției de împrumuturi Nexo puteai să cheltuiești crypto fără să plătești impozite dacă erai în planul Platinum și aveai dobânda aceea de 0%.

De ce? Pentru că teoretic la împrumuturi nu se plătesc taxe. Împrumuturile sunt scutite de taxe. Deci, plecând de la această logică, eu dacă împrumut o sumă de bani garantând cu crypto, dar nefolosind crypto pentru plată, am folosit bani împrumutați. Iar atunci când rambursez datoria către ”banca” care mi-a dat banii eu îmi plătesc dobânda față de banca respectivă și nu am ce alte taxe să plătesc. Bineînțeles, tot ce este scris cu italic în acest articol este doar o supoziție și nu reprezintă realitatea, așa că nu o luați de bună. O luăm ca și punct de discuție în comentarii dacă doriți, dar nu e vreun sfat sau o informație verificată.

Concluzie legată de Nexo

Recomand să vă puneți ouăle în mai multe coșuri, iar Nexo este unul dintre acele coșuri care la acest moment prezintă încredere și stabilitate.

Bineînțeles, în lumea crypto orice este posibil și probabil, așa că vă rog să nu considerați acest material un sfat investițional, un îndemn la investiții sau orice de genul acesta. Făceți-vă propriile investigații și asumați-vă răspunderea pentru acțiunile voastre ce pot implica pierderi de bani (sau câștiguri de bani).

În rest, vă recomand să stați cu ochii pe promoțiile lor și pe dobânzile preferențiale. De exemplu, tocmai de curând s-a încheiat o super campanie de-a lor în care primeai puncte Nexo pentru diverse acțiuni realizate în platformă: alimentare de cont, tranzacții, depozite la termen, plăți cu cardul etc. Ulterior poți să-ți schimbi punctele acelea în tokenuri Nexo, ceea ce înseamnă că puteai face bani frumoași doar folosind platforma în mod obișnuit.

De verificat neapărat dacă îți faci cont și programul lor de loialitate (cel în care ții tokeni Nexo pe cont care îți aduc beneficii suplimentare) sau programul lor de referral ce îți poate aduce comisioane pentru fiecare prieten invitat pe platformă.

Un comentariu la „Review platformă crypto Nexo după 5 luni de utilizare”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.