Cum plătești cu crypto fără taxe și câștigi dobândă în același timp?

În acest articol vom vorbi despre 3 aspecte:

  • Cum cheltuiești crypto fără să plătești taxe și impozite pe câștig. 100% legal!
  • Cum câștigi dobândă la criptomonedele tale și obții venituri pasive.
  • Cum poți împrumuta bani (fiat sau crypto) cu dobândă 0%?

Pentru a face acest lucru ai nevoie de un cont pe aplicația Nexo. Dacă nu ai un cont încă pe aplicația Nexo îți poți face unul acum pentru că în această perioadă au o campanie cu ocazia Bitcoin Halving și împart niște BTC pentru conturile noi.

Pe scurt despre Nexo

Nexo este o platformă crypto cu vechime din 2018 pe piață. Am căutat informații și recenzii despre ei și la prima vedere nu doar că par foarte legit, ci părerile utilizatorilor despre Nexo sunt deseori mai bune decât despre platforme precum Binance sau Cryto.com.

Păreri Nexo

Dacă cauți păreri Nexo România, îți las mai jos două screenshoturi din researchul meu legat de Nexo înainte să decid să stochez asseturi crypto de vreo 18.000 de euro pe aplicația lor. Bineînțeles, toate recenziile sunt subiective, dar e un punct de pornire.

Pareri Nexo vs Binance
Pareri Nexo vs Binance
Pareri Nexo vs Crypto.com
Pareri Nexo vs Crypto.com

Disclaimer Nexo

De asemenea, te rog să ții cont că acest material nu reprezintă un sfat de investiție sau un îndemn la investiție. La fel ca la orice aplicație sau criptomonedă, atât Nexo cât și Binance, Crypto.com sau alte platforme, prezintă riscuri de rigoare.

Cu alte cuvinte, atenție, dacă Nexo se dovedi a fi un fel de Caritas sau FNI, nu da vina pe mine. Eu îmi asum responsabilitatea doar pentru banii mei și tu îți asumi responsabilitatea, deciziile și cercetările pentru banii tăi.

Avantaje Nexo

Avantaje Nexo

Acumularea de dobândă

Primul avantaj major pe Nexo este acumularea de dobândă. Imaginați-vă că banii voștri nu doar stau, ci cresc zi de zi. Cu Nexo, puteți câștiga dobândă pe criptomonedele voastre, exact ca la un cont de economii, dar mult mai avantajos.

E ca și cum ai pune semințe în pământ și ai vedea cum cresc în fiecare zi.

Cheltuirea crypto fără taxe

Știu, știu, de obicei, când vrei să cheltuiești din crypto, te gândești la taxe. Ei bine, Nexo schimbă jocul cu linia lor de credit și cardul de credit Nexo. Practic, puteți cheltui din valoarea criptomonedelor, fără să le vindeți și fără taxe ascunse.

E ca și cum ai avea un prieten care îți împrumută bani oricând, fără să întrebe de returnare.

Credit instant pe baza Crypto

Al treilea avantaj, și poate cel mai revoluționar, este accesul la credite instant, doar pe baza criptomonedelor deținute. Fără hârtii, fără așteptare. Dacă ai crypto, ai și credit.

E ca și cum ai avea un as în mânecă la orice negociere sau nevoie financiară.

Siguranța și alte opțiuni

Și ca să fim complet liniștiți, Nexo pune un accent mare pe siguranță, cu tehnologie de ultimă oră și asigurare pentru depozitele noastre.

Pe lângă asta, platforma oferă și alte opțiuni interesante, ca schimbul de criptomonede și un portofoliu diversificat, dar nu vom vorbi despre asta în acest material, ca să nu fie prea lung.

Cum cheltuiești crypto legal fără să plătești taxe

Cum cheltuiești crypto legal fără să plătești taxe

Acum, să ne îndreptăm atenția către ceva la fel de interesant: cheltuirea criptomonedelor fără a plăti taxe, grație liniei de credit și a cardului de credit Nexo. Sună bine, nu-i așa? Hai să vedem cum funcționează.

În mod tradițional, când vrei să cheltuiești din criptomonedele tale, adesea trebuie să le vinzi și să plătești taxe pe câștigurile de capital. Dar Nexo schimbă acest scenariu complet.

Cu linia de credit Nexo, poți accesa valoarea criptomonedelor tale fără a le vinde. Asta înseamnă zero taxe pe câștiguri, păstrându-ți în același timp investiția intactă și profitând de potențialul de creștere pe termen lung.

Dar cum funcționează, mai exact? Ei bine, e destul de simplu. Nexo îți permite să folosești criptomonedele ca garanție pentru a accesa o linie de credit. Practic, îți împrumută bani pe baza valorii criptomonedelor tale, permițându-ți să cheltuiești fără a renunța la ele.

Și acum, să vorbim despre cardul de credit Nexo. Acesta este un instrument financiar revoluționar care îți permite să cheltuiești din linia ta de credit, exact ca și cum ai folosi un card de credit tradițional.

Diferența este că, în loc să folosești creditul bancar, folosești valoarea criptomonedelor tale, fără a fi nevoit să le vinzi.

Ce înseamnă asta pentru tine? Flexibilitate maximă. Poți să mergi la cumpărături, să plătești servicii sau chiar să faci o rezervare la restaurantul preferat, folosind cardul Nexo, fără a te îngrijora de vânzarea criptomonedelor și, cel mai important, fără taxe ascunse.

Mai mult decât atât, Nexo oferă recompense pentru cheltuielile efectuate cu cardul, sub formă de cashback în crypto sau în alte beneficii, amplificând și mai mult valoarea pe care o primești.

E ca și cum ai fi plătit pentru a cheltui banii pe care îi ai deja, ceea ce adaugă un strat suplimentar de avantaj în gestionarea inteligentă a finanțelor personale.

Explicații suplimentare card credit crypto Nexo

Am să-ți explic pe scurt care e faza ca să cheltuiești crypto fără să plătești taxe și să fie totul 100% legal, dar am să-ți spun și care sunt prinicipalele chestii la care să fii atent, pentru că nu totul este atât de frumos precum sună.

Dacă tu cheltuiești o criptomonedă de pe un card de debit sau prepaid precum cardul Crypto.com sau cardurile cu care colaborează Binance, se presupune că în momentul tranzacției tu ai vândut crypto și i-ai transformat în bani normali (fiat).

Conform legislației, se presupune că indiferent cât ai fi pe plus cu o criptomonedă, nu se consideră că ai făcut profit dacă nu vinzi respectiva criptomonedă. Dar dacă vinzi ca să folosești bani reali, se poate considera o tranzacție taxabilă.

Trebuie să recunoaștem că este destul de greu pentru autorități să monitorizeze tranzacțiile de genul ăsta chiar și așa, mai ales dacă sunt mărunte. Dar dacă vrei să fii 100% sigur că nu este nevoie să plătești taxe, mai există o variantă.

Și aici intervine cardul Nexo, care poate fi folosit și ca un card de credit, dar și ca un card de debit. Dacă ești în planul platinum Nexo, ai posibilitatea să folosești cu 0% dobândă până la 20% din LTV (Loan to Value). Pare complicat, dar nu e. Uite mai jos.

Pareri Nexo Romania
Pareri Nexo Romania

Ca să am planul Platinum, trebuie ca cel puțin 10% din portofoliul meu să fie în tokenul lor, adică în Nexo. Iar aici trebuie să fii cel mai atent dacă vrei să folosești bani cu 0% dobândă și să nu plătești taxe la ei. Pentru că dacă ieși din planul Platinum ai dobândă.

Dar de ce nu plătești taxe te întrebi? Dacă te uiți mai sus, având în vedere ce bani am eu pe Nexo, pot cheltui cu dobândă 0% de pe cardul de credit Nexo suma de 3498 euro, fără perioadă minimă de rambursare. Și aici apare sistemul ”Kiyosaki” :)

Tu când folosești un card de credit Nexo, nu folosești efectiv criptomonedele tale din portofoliu. Folosești de fapt un credit pe care Nexo ți-l oferă pe baza portofoliului tău. Faptul că tu ai crypto acolo garantează că ești bun platnic.

Iar când folosești un card de credit e ca și cum ți-ai face o datorie, adică un credit, nu? Numai că în exemplul meu pe plan Platinum și cu limita aia de 20% din LTV am dobândă 0% și mai primesc și 0,5% cashback în Bitcoin la fiecare tranzacție.

Ei bine, la credite nu se plătesc impozite. Iar la rambursarea creditelor nu se plătesc impozite. Și așa te folosești de asseturile tale crypto ca și colaterale care îți garantează bonitatea și de fapt banii folosiți de tine sunt un credit pe care îl rambursezi cu 0%.

Pentru a face acest lucru ai nevoie de un cont pe aplicația Nexo. Dacă nu ai un cont încă pe aplicația Nexo îți poți face unul acum pentru că în această perioadă au o campanie cu ocazia Bitcoin Halving și împart niște BTC pentru conturile noi.

Și, repet, partea cea mai tare este că tu nu îți pierzi nicio secundă asseturile crypto din portofoliu care îți vor aduce dobândă cât timp sunt în conturile de savings flexibile, iar asta ne duce la capitolul următor.

Cum câștigi dobândă la criptomonedele tale și faci venituri pasive

Cum câștigi dobândă la criptomonedele tale și faci venituri pasive

Imaginează-ți că ai o grădină magică unde, în loc de flori sau legume, crești criptomonede. Acest lucru este posibil pe Nexo, unde criptomonedele voastre nu stau degeaba, ci prosperă. E ca și cum ai avea bani în bancă într-un cont de economii cu dobândă.

Pe Nexo, puteți depune criptomonedele preferate și începeți să câștigați dobândă de-a lungul timpului, exact ca la un cont de economii tradițional, dar cu un twist modern.

Diferența majoră? Ratele de dobândă oferite de Nexo pot depăși cu mult ceea ce v-ați aștepta de la o bancă obișnuită. Și chiar de la alte platforme crypto care oferă dobânzi bune, precum Binance sau Crypto.com.

Procesul este simplu și transparent. După ce depuneți criptomonedele în contul Nexo, acestea încep imediat să genereze dobândă, care este creditată periodic în contul vostru.

Asta înseamnă că, pe măsură ce timpul trece, soldul vostru crește, fără ca voi să trebuiască să faceți altceva.

Și aici vine partea și mai frumoasă: flexibilitatea. Nexo vă oferă libertatea de a alege dintr-o gamă largă de criptomonede pentru depozit, permițându-vă să diversificați și să optimizați strategia de acumulare a dobânzii.

Fie că preferați Bitcoin, Ethereum, sau altă monedă digitală, Nexo are opțiuni pentru toată lumea. Mai mult, Nexo înțelege importanța accesibilității și lichidității, așa că vă permite să retrageți fondurile oricând doriți, fără a pierde dobânda acumulată.

Este ca și cum ai avea cel mai bun dintre ambele lumi: creșterea valorii prin dobândă și accesul imediat la resursele voastre financiare.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unei metode inteligente și eficiente de a valorifica criptomonedele deținute, acumularea de dobândă pe Nexo ar putea fi soluția ideală.

Este simplu, este sigur (mă rog, în măsura în care poate fi ceva sigur în domeniul crypto), și cel mai important, este profitabil.

Ce dobânzi oferă Nexo?

Dobânzile variază în funcție de planul pe care ești: Standard, Silver, Gold sau Platinum și în funcție de crytomonedă sau fiat. De exemplu eu am acum pe planul Platinum 4% dobândă la Bitcoin și 7% dobândă la USDT.

Totuși, verifică înainte să iei de bun ce spun eu acum deoarece dobânzile și condițiile se pot schimba oricând și

Pentru a face acest lucru ai nevoie de un cont pe aplicația Nexo. Dacă nu ai un cont încă pe aplicația Nexo îți poți face unul acum pentru că în această perioadă au o campanie cu ocazia Bitcoin Halving și împart niște BTC pentru conturile noi.

Cum poți împrumuta bani cu dobândă 0%?

Cum poți împrumuta bani cu dobândă 0%

Poți împrumuta bani și cu dobândă de 0%, dar înainte de asta probabil te întrebi cum câștigă Nexo bani și care e modelul lor de business de își permit să ofere atât de multe beneficii?

E simplu. Funcționează ca o bancă și oferă împrumuturi. Iar la aceste împrumuturi percep dobânzi destul de mari, dobânzi care le permit să le dea unor utilizatori dobânzi atât de bune pentru depozite flexibile și să le dea unora credit cu 0% dobândă.

Majoritatea oamenilor folosesc Nexo pentru a face venituri paisve din criptomonedele pe care oricum le dețin. Eu îl folosesc astfel în primul rând. Însă eu folosesc și cardul de credit când călătoresc în afara țării pentru că este mult mai avatajos.

Îmi fac calculele cu atenție ca să folosesc din linia de credit cu 0% dobândă și mă sigur că sunt mereu în planul Platinum ca să nu plătesc dobândă. În planul Gold dobânda cu 20% LTV este de 2,9%, care tot e mică, dar poți ajunge și la dobânzi de 7,9% sau 12%.

Așa că dacă nu înșelegi pe deplin subiectele astea legate de dobânzi, linie de credit și alte elemente din astea de bază, te sfătuiesc să folosești Nexo doar pentru a câltiga dobândă din asseturile crypto pe care le ai și să nu te bagi în altele.

Pentru că da, din împrumuturile pe care le oferă altora Nexo câștigă bani și își permite susținerea afacerii.

Acum, să vorbim despre un avantaj care, personal, mi se pare absolut revoluționar: accesul la credite instant, doar pe baza criptomonedelor pe care le dețineți. Acesta este un game-changer în lumea financiară, și iată de ce.

Gândiți-vă la momentele acelea când aveți nevoie rapid de lichidități, dar nu vreți să vă vindeți criptomonedele, poate din cauza potențialului lor de creștere pe termen lung sau pur și simplu pentru că sunt parte din strategia voastră de investiții.

Nexo vine în ajutor oferindu-vă posibilitatea de a obține un credit aproape instant, fără hârtii, fără verificări de credit și fără așteptare.

Funcționează astfel: folosiți o parte din criptomonedele deținute ca garanție și, în schimb, Nexo vă oferă acces la fonduri, în diverse monede fiat sau chiar în alte criptomonede.

Este ca și cum ai pune un obiect de valoare la amanet, doar că aici nu există riscul de a-l pierde definitiv, și poți accesa fondurile aproape instantaneu.

Ce face acest sistem atât de special? Ei bine, flexibilitatea și rapiditatea. Nu trebuie să așteptați zile sau săptămâni pentru aprobarea unui credit tradițional.

Pe Nexo, totul se întâmplă în câteva clicuri, și fondurile pot fi disponibile în contul vostru în doar câteva minute.

Mai mult, rata dobânzii pentru aceste credite este competitivă, adesea mult mai avantajoasă decât opțiunile tradiționale de creditare.

Și pentru că totul se bazează pe criptomonede, nu pe istoricul vostru de credit, această opțiune este accesibilă unui spectru larg de utilizatori, indiferent de scorul lor de credit.

Pentru a face acest lucru ai nevoie de un cont pe aplicația Nexo. Dacă nu ai un cont încă pe aplicația Nexo îți poți face unul acum pentru că în această perioadă au o campanie cu ocazia Bitcoin Halving și împart niște BTC pentru conturile noi.

Siguranța și responsabilitatea

Acum, știu ce vă gândiți: “Dar este sigur?” Nexo pune un mare accent pe siguranță și transparență. Fondurile și criptomonedele sunt păstrate în depozite securizate, cu protecție avansată împotriva fraudelor și atacurilor cibernetice.

Plus, platforma operează cu o transparență totală, oferindu-vă toate informațiile de care aveți nevoie pentru a lua decizii informate.

Însă, ca în orice aspect financiar, este crucial să folosiți acest instrument cu responsabilitate. Asigurați-vă că înțelegeți termenii creditului și că aveți un plan pentru rambursare, pentru a evita supraindatorarea.

Trebuie să dați banii înapoi dacă luați un credit și nu le puteți trage țeapă ca să vă mutați criptomonedele în altă parte cât timp nu ați plătit.

Prin urmare, cu Nexo, aveți la dispoziție un instrument puternic care vă poate ajuta să accesați rapid fonduri, fără a sacrifica activele cripto pe care le dețineți.

Este o soluție ideală pentru momentele când aveți nevoie de lichidități, dar vreți să păstrați și să valorificați în continuare investițiile în criptomonede.

Cât de sigur este Nexo

Un aspect pe care știu că mulți dintre voi îl considerați vital atunci când vine vorba de gestionarea activelor digitale este siguranța. Și pe bună dreptate! Lumea cripto poate fi imprevizibilă, dar cu Nexo, siguranța nu este un compromis, ci o promisiune.

Nexo a implementat măsuri de securitate de top pentru a proteja activele utilizatorilor. Vorbind despre tehnologie, platforma folosește criptare avansată și autentificare multi-factor, asigurând că numai voi aveți acces la contul și fondurile voastre.

Mai mult, activele sunt păstrate în portofele securizate, cu o parte semnificativă a acestora fiind ținute în depozite reci (cold storage), adică offline, unde sunt practic imune la atacuri cibernetice.

Această abordare minimizează riscurile asociate cu hacking-ul și alte forme de fraudă digitală.

Pe lângă măsurile tehnice, Nexo a luat și măsuri financiare pentru a asigura fondurile utilizatorilor, inclusiv asigurarea depozitelor.

Asta înseamnă că, în caz improbabil de pierderi datorate breșelor de securitate, există un nivel suplimentar de protecție pentru activele voastre.

Alte opțiuni disponibile pe Nexo

Acum, să aruncăm o privire și la alte facilități pe care Nexo le oferă utilizatorilor săi. Platforma nu se limitează doar la acumularea de dobândă, credite și cheltuirea cripto; ea oferă un ecosistem complet pentru gestionarea activelor digitale.

  • Exchange de criptomonede: Nexo vă permite să schimbați rapid între diverse criptomonede, oferind o gamă largă de opțiuni și lichidități. Este ca și cum ai avea propriul schimb valutar digital, disponibil 24/7, chiar la vârful degetelor.
  • Portofoliu diversificat: Platforma încurajează diversificarea portofoliului, oferindu-vă posibilitatea de a investi într-o varietate de active digitale. Asta vă poate ajuta să minimizați riscurile și să valorificați oportunitățile de pe piața cripto.
  • Produse financiare inovatoare: Nexo explorează constant noi modalități de a adăuga valoare utilizatorilor săi, dezvoltând produse financiare inovatoare care răspund nevoilor și tendințelor actuale ale pieței.
  • Suport pentru clienți: O componentă esențială a experienței pe Nexo este suportul dedicat pentru clienți. Platforma pune la dispoziție un serviciu de asistență prompt și informativ, gata să vă ajute cu orice întrebări sau provocări pe care le întâmpinați.

Concluzie Nexo

În concluzie, Nexo nu este doar o platformă unde puteți câștiga dobândă, accesa credite sau cheltui crypto inteligent; este un ecosistem complet, sigur și diversificat, destinat să vă ajute să navigați lumea cripto cu încredere și eficiență.

Fie că sunteți investitori experimentați sau nou-veniți în spațiul cripto, Nexo oferă instrumentele și resursele necesare pentru a vă atinge obiectivele financiare.

Pentru a face acest lucru ai nevoie de un cont pe aplicația Nexo. Dacă nu ai un cont încă pe aplicația Nexo îți poți face unul acum pentru că în această perioadă au o campanie cu ocazia Bitcoin Halving și împart niște BTC pentru conturile noi.

Disclaimer Nexo

De asemenea, te rog să ții cont că acest material nu reprezintă un sfat de investiție sau un îndemn la investiție. La fel ca la orice aplicație sau criptomonedă, atât Nexo cât și Binance cât și Crypto.com sau alte platforme, prezintă riscuri de rigoare.

Cu alte cuvinte, atenție, dacă Nexo se dovedi a fi un fel de Caritas sau FNI, nu da vina pe mine. Eu îmi asum responsabilitatea doar pentru banii mei și tu îți asumi responsabilitatea, deciziile și cercetările pentru banii tăi.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Cum plătești cu crypto fără taxe și câștigi dobândă în același timp?”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.