Recomandare robot aspirator – Review Xiaomi Roborock 2

Dacă ar fi să fac o recomandare de robot aspirator ți-aș recomanda din start Xiaomi Roborock 2. Îl am de peste un an de zile și pur și simplu nu-mi mai pot imagina viața fără el. Este un robot aspirator care nu mai are nevoie de nici o recomandare din partea mea. Pentru că din 808 de reviewuri, are o notă de 4.81 din 5. Puține produse reușesc așa ceva.

(P) Obține reducere pe viață de -20% la comisioanele de tranzacționare crypto Binance folosind linkul meu de afiliere. Reducerea de -20% este reducerea maximă pe care probabil o poate oferi un afiliat Binance cu vechime. Acest material nu este un îndemn sau un sfat de investiții.

Poți verifica prețul acestui robot aspirator aici. Totuși, dacă ți se pare prea scump sau peste bugetul tău, îți recomand următoarele modele (în ordinea menționată de mine).

Recomandare robot aspirator – Modele

  1. Robot aspirator Xiaomi Roborock 3
  2. Robot aspirator Xiaomi Cleaner S5 MAX
  3. Robot aspirator Xiaomi Mi Mop Pro (model foarte nou)
  4. Robot aspirator Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner (model foarte nou)

Recomandare robot aspirator – De ce recomand Xiaomi

Recomand Xiaomi la categoria roboți de aspirare din trei mari motive:

  1. Am folosit așa ceva zilnic, mă ajută în viața de zi cu zi, vă pot spune experiența mea reală de client real după un an de folosire, nu doar din recenzii de pe net.
  2. Înainte să-mi cumpăr un robot aspirator am citit multe reviewuri la roboți de aspirare și pur și simplu nu am găsit un raport între calitate și preț mai bun.
  3. Roboții de aspirare ieftini sunt niște plasticuri obosite. Roboții de aspirare scumpi sunt mult prea scumpi și nu sunt cu mult diferiți ca și performanțe față de Xiaomi.

Nu zic neapărat că Xiaomi ar produce roboți de curățare ieftini. Însă din punct de vedere preț sunt în acel sweet spot în care nici nu-ți pare rău că ai dat 300 lei pe un robot de curățenie ca să-l arunci de la balcon că se descarcă instant, că nu colectează mult gunoi sau că nu are senzori buni. Și nici nu-ți pare rău că ai dat 1.000 de euro pe un robot de curățenie care descoperi că face cam 90% din ce face și un robot de aspirare la 400-500 de euro.

Recomandare robot aspirator

Recomandare robot aspirator – Review Xiaomi Roborock

Deși reviewul meu face referire la robotul de curățenie Xiaomi Roborock 2, ce voi spune despre el este 99% valabil și pentru modelele mai noi recomandate de mine mai sus precum Xiaomi Roborock 3, Xiaomi Cleaner S5 MAX sau Xiaomi Mi Mop Pro.

Am studiat specificațiile tehnice ale celorlalte modele de roboți de aspirare și sunt la bază la fel. Tocmai de aceea le recomand în egală măsură. Îți poți cumpăra cu încredere oricare din aceste modele și vor face același lucru legat de ce voi povesti mai jos.

Roborock 3 au nașii mei, Xiaomi Cleaner S5 MAX au niște prieteni de familie, Mi Mop Pro este un model foarte nou pe cre o să-l primesc în teste de la Xiaomi România în câteva săptămâni.

Autonomie robot de aspirare Xiaomi Roborock

Încep reviewul la robotul meu aspirator cu probabil una dintre cele mai importante aspecte: autonomia. Din punctul meu de vedere, un robot aspirator bun curăță fără probleme la putere maximă (turbo) o suprafață de peste 70 m2 (apriximativ 100 m2) cu o singură încărcare.

Robotul aspirator de care vă povestesc face acest lucru cu brio și mai și rămâne cu 40% baterie. La parter am fix 57 de m2 de suprafață, fără mobilă sau obstacole. Adică vă spun pe testate că și după un an acumulatorul este cam la 40% după ce aspiră această suprafață.

Durata de aspirare a unei suprafețe de 57 m2 este de fix o oră în cazul configurației de parter pe care o am eu. Vă las un print screen cu ce treabă a făcut și în cât timp.

Autonomie robot aspirator review Xiomi Roborock 2

La etaj am o suprafața ușor mai mică de aspirat, pentru că am mai multă mobilă, iar camera copilului e plină cu divserse căsuțe de păpuși sau jucării. Totuși, cu energia pe care o are în baterie rămasă după curățenia de la parter, îmi termină de curățat și sus.

Robotul se încarcă singur, deci nu trebuie să duci tu grija încărcării. Dacă cumva l-ai pus la treabă mult și autonomia scade sub 20%, se duce singur la stația sa de încărcare, se încarcă și atunci când are suficientă zeamă în baterie ca să-și termine treaba, pleacă singur.

De asemenea, de fiecare dată când își termină treaba se duce și se încarcă singur.

De fapt, face cam totul singur. Nu cade pe scari, trece ușor praguri de până la 2 cm înalțime, nu îți agresează colțurile casei, geamurile sau oglinzile.

Curățare robot de aspirare Xiaomi Roborock

Singurul lucru pe care trebuie să-l faci tu este să-l cureți ocazional și să golești recipentul de gunoi și scame atunci când se umple. Te anunță el de acest lucru sau poți să mai verifici tu în când în când. La mine cam după 7-12 aspirări trebuie să curăț recipentul.

Robotul merită curățat săptămânal. Vorba lui Radu, ar fi super dacă s-ar inventa un robot care să curețe robotul și practic nu ai mai avea de făcut nimic.

Zic că merită curățat pentru că se depune praful pe el și în zona în care parchează (și arată urât, mai ales dacă e pe alb). Plus că din aplicație există un protocol prin care ți se zice să cureți periodic senzorul, să schimbi sau să cureți filtrul, periile ș.a.m.d.

Atunci când deschizi capacul la recipientul de praf și scame, vei găsi o mică perie ce are la capăt și un fel de lamă. Cu peria vei curăța filtrul când golești gunoiul, iar cu lama respectivă vei tăia părul de la peria principală (se prinde des păr acolo).

Și cam asta e mentenanța lui. O faci destul de rar, iar atunci când o faci durează câteva minute, astfel încât până și cei mai leneși dintre noi o vor face cu drag.

Putere aspirare robot aspirator Xiaomi Roborock

Roborock 2 are o putere de curățare (suction power) de 2000 Pa. Totuși, și la o putere de 1800 Pa sau chiar 1500 Pa un robot de aspirare ar trebui să-și facă treaba foarte bine. Cel mai bine verifici puterea de curățare a unui robot aspirator cu următorul test.

Găsește o suprafață care să arate curat. De exemplu livingul tău într-o zi normală. Ideea e ca suprafața să arate curat, nu să lingi de pe jos. Doar să arate curat. Apoi pune robotul să aspire. După ce termină de aspirat uită-te în sac. Vei fi surprins că încă a mai avut ce aspira.

Review robot aspirator curatare margini

Faptul că are acea perie rotitoare care scoate gunoiul, mizeriile și scamele de pe la colțuri pentru a le aspira, ajută mai mult decât ai crede. Cei care creează roboți de curățenie se gândesc la cât mai multe detalii care să-ți facă viața mai ușoară.

Recomandare robot de aspirare cu mop – cât de bun e robotul cu mop?

Recomandare robot aspirare cu mop

Majoritatea roboților de aspirare peste 1.000 de lei vin acum și cu mop. Mopul se atașează manual doar la nevoie și te poate ajuta să obții un luciu la parchet sau la gresie.

Dacă cu robotul de aspirare au scos-o la capăt și face o treabă de nota 10, pentru mopul de la roboții aspirator (la toate modelele, nu doar la cel despre care vorbesc) aș da abia o notă de trecere, adică undeva un 5 sau 6. Nu pentru că nu funcționează, ci pentru că ajută mai puțin.

De exemplu, un robot cu mop nu poate scoate petele nasoale de pe parchet sau gresie, nu poate curăța petele uscate sau murdăria bine impregnată. Pentru că robotul aspirator cu mop nu este conceput să apese mai tare pe pată așa cum poți face tu cu mopul manual.

Și pentru că tu cauți o recomandare de robot aspirator, îți spun pe scurt doar atât: dacă robotul pe care urmează să ți-l cumperi are și funcție de mop integrată este foarte binevenită. Dacă nu are funcția de mop, nu este un element eliminatoriu de achiziție.

Eu folosesc robotul aspirator cu mop destul de rar. Poate o data pe săptămână sau la două săptămâni. Când a aspirat robotul la putere maximă și vreau să mai dau un luciu parchetului pentru că urmează să primim musafiri sau ceva de genul.

Încă ceva: să nu uiți să dai covoarele la o parte când pui mopul.

Recomandare robot aspirator – a venit momentul să spui adio vechiului aspirator?

Nu chiar. Vechiul aspirator încă e foarte util. Îl vei folosi în continuare, numai că mai rar. Dacă setezi robotul de aspirare să aspire zilnic, vei menține curățenia la un nivel decent și în funcție de cât repede se face mizerie la tine în casă, vei da tu cu aspiratorul normal săptămânal.

Dacă nu ai o casă mare cu mult trafic și nu ai foarte mult praf (la casă și curte se adună de obicei praf mai repede decât la bloc) e posibil să dai cu aspiratorul chiar și mai rar decât o dată pe săptămână. Depinde de prea multe variabile ca să-ți zic o perioadă exactă.

Cert este că un robot de aspirare nu înlocuiește 100% momentan un aspirator obișnuit, însă pe condiții casnice uzuale îl înlocuiește cu brio în proporție de 80%.

Care e cel mai bun robot de aspirare?

Cel mai bun robot de aspirare

Cel mai bun robot de aspirare sau cel mai bun robot de curățenie este robotul care îți îndeplinește cel mai bine nevoile tare de curățare. Spre exemplu, dacă vrei să menții curățenia într-o zonă de birouri sau într-o casă mai mare, îți recomand vârful de gamă, Roborock 3.

Dacă vrei să menții curățenia într-un apartament sau într-o casă mai mică, iar bugetul nu e cel mai bun prieten, crede-mă că și Xiaomi Mi Mop Pro poate fi un ajutor de nădejde, chiar dacă are acumulatorul un pic mai mic. La urma urmei când nu mai are baterie se încarcă singurel.

Recomandare robot aspirator – Concluzii

Îți recomand să îți cumperi un robot de aspirare, mai ales că tehnolgia evoluează și prețurile sunt din ce în ce mai accesibile. Odată ce ai cumpărat un robot aspirator și ai început să te bucuri de beneficiile sale, nu îți vei mai imagina viața fără el.

Pentru că nu mai vrei să pierzi timpul câștigat.

Dacă ai vreo întrebare specifică legată de robotul aspirator Xiaomi Roborock 2 sau de roboții de aspirare în general, voi fi bucuros să te ajut cu un sfat sau o recomandare. Doar lasă-mi te rog un comentariu mai jos, iar dacă știu răspunsul la întrebarea ta îți voi răspunde.

5 comentarii la „Recomandare robot aspirator – Review Xiaomi Roborock 2”

  1. Salutare Gabi,
    Am o intrebare, cand duci robotul sus, la etaj, il muti si cu statia de incarcare?
    Eu nu am casa cu etaj dar l-am testat la cineva; cand a terminat cauta statia de incarcare? Mentionez ca am un Roborock S3
    Si am ceva de completat, iRobot S9, poate nu e singurul, are o statie de golire automata a recipientului de mizerie, gunoi, praf.
    Astept raspunsul tau la intrebarea mea.
    Scuze ca citesc asa tarziu review-ul despre S2.

    Răspunde
    • Salut, Adi! Când îl duc la etaj îl duc cu tot cu stația de încărcare și îl pornesc de pe stație. Dacă nu poate ajunge la stația de încărcare înapoi după ce face curățenie într-un loc, te va anunța. Nu e mare problemă, că e o stație de încărcare ușoară. De 5 ori mai ușoară decât robotul :) Dacă are stația de încărcare la același nivel sau la un nivel la care poate ajunge, da, se duce automat și rapid să se încarce singurel. Ori după ce termină, ori după ce rămâne fără baterie și știe că nu mai poate continua până nu se mai încarcă puțin.

      Știam de iRobot S9, însă pentru diferența aia imensă de preț nu merită să se golească singur într-un sac de gunoi mai mare pe care oricum îl vei curăța. Dacă diferența era de 2-300 lei, da. Dar la mii de lei deferență prefer să golesc recipientul de praf mai des :)

      Răspunde
  2. Multumesc pentru recomandare, in curand aceste feluri de aspiratoare vor fi prezente in toate casele! Like :D

    Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.