Review Xiaomi Redmi Note 9 Pro – Mare, accesibil și puternic

Timp de peste 2 săptămâni Xiaomi Redmi Note 9 Pro a fost telefonul meu secundar cu care m-am jucat mai mult decât am crezut. Având cu puțină vreme în urmă în teste pe fratele său mai mic, Xiaomi Redmi Note 9, am crezut că și varianta Pro va fi cam pe-acolo.

Nu a fost chiar așa, iar Xiaomi Redmi Note 9 Pro a reușit să mă surprindă mai plăcut la cel puțin trei capitole: viteză, culoare și senzor de amprentă.

Să ne întelegem, Xiaomi Redmi Note 9 Pro este un smartphone mid-range cu Android. Așa că ne vom raporta la el corespunzător. Nu îl voi compara cu vârfuri de gamă și nici nu voi pretinde că acest telefon poate înlocui un flagship.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro se adresează utilizatorilor ce preferă Android și care doresc un raport optim între performanță și preț. Note 9 Pro este totuși un telefon foarte ieftin pentru ce oferă. Nici 1.300 lei pentru varianta de 128 GB e bragă.

Să începem acest review Xiaomi Redmi Note 9 Pro cu…

Design Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Review Xiaomi Redmi Note 9 Pro in romana Cum Arata

Xiaomi Redmi Note 9 Pro este un smartphone mare. Nu degeaba are în componența numelui cuvântul ”Note”. Telefoanele din gama Note nu se numeau smartphone pe vremea mea, ci phablet. Așa se numesc și acum, însă denumirea phablet nu mai e așa uzitată.

Dimenisune

Ideea e că mărimea telefonului poate fi și binecuvântare și blestem. Așa cum e probabil cu toate chestiile mari :) Displayul generos te va face să privești confortabil un film preferat pe Netflix sau HBO Go și să te cufunzi în profunzimea unui joc fain.

Display

Displayul mare (pe care, având în vedere prețul telefonului, îl voi trece la plusuri absolute ale acestui smartphone) se poate dovedi cam incomod în buzunare mici. Spre exemplu, dacă ieși la alergat, cel mai bine ar fi să-ți pui acest telefon într-un rucsac sau suport special.

Amprentă

Senzorul de amprentă o să-l adaug tot la capitolul design și e unul dintre aspectele pozitive. Acesta se află în primul rând pe partea laterală dreaptă a telefonului. Mi se pare super la îndemână. În plus, funcționează mult mai bine decât sezorul de la Redmi Note 9.

Culoare

Review Xiaomi Redmi Note 9 Pro in romana Culoare

Cei de la Xiaomi (și în general companiile asiatice ce produc telefoane) s-au jucat mult mai frumos cu nuanțele culorilor decât competiția. Iar în cazul Xiaomi Redmi Note 9 Pro nu au făcut rabat de la calitate. Acel verde tropical e mai frumos în realitate decât în poze.

Performanțe Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Xiaomi Redmi Note 9 Pro este un telefon cu performanțe decente, performanțe care acum 2-3 ani erau considerate de super mega top (asta ca să vedeți cât de repede evoluează tehnologia). Nu voi pune lista completă de specificații tehnice pe care o puteți vedea aici.

Review Xiaomi Redmi Note 9 Pro in romana Performanta

Specificații

Însă voi spune totuși că este un telefon Dual SIM 4G, cu 128 GB de memorie internă de stocare și 6 GB RAM. Cei 128 GB de memorie internă sunt foarte atrăgători și costă doar cu 100 lei în plus față de varianta de 64 GB, ceea ce face achiziția a 128 GB un no-brainer.

RAM

Totuși, la capitolul performanțe, Xiaomi Redmi Note 9 Pro merită ales în primul și în primul rând pentru cei 6 GB de RAM care se simt ca tot unitar în plus față de cei 4 GB RAM de la fratele mai mic, Xiaomi Redmi Note 9 simplu.

Fluență

La utilizarea zilnică nu se simte nici un fel de problemă. Totul merge fluent. Dacă vrei să îl ”pui în cap” probabil vei reuși într-o editare video sau cu un joc mai puternic (care va necesita mai mult timp la prima încărcare și apoi cel mai probabil tot va funcționa).

Review Xiaomi Redmi Note 9 Pro in romana Poze

Cameră foto

Review Xiaomi Redmi Note 9 Pro in romana Camera Foto

Camera foto face poze bune. Punct. Ba mai mult, are niște optimizări (AI) care îți îmbunătățesc poza fără să pui tu filtre. Uite, îți voi da următorul exemplu de selfie făcut cu Xiaomi Redmi Note 9 Pro fără nici un fel de efect, filtru sau opțiune specială.

Review Xiaomi Redmi Note 9 Pro in romana Selfie 1
La ochiul drept se vede o pungă sub ochi (nu e chiar asa nasoală în realitate)
Review Xiaomi Redmi Note 9 Pro in romana Selfie 2
La ambii ochi a corectat cearcănele (nu arată chiar așa în realitate)

Eu personal nu sunt un mare fan al pozelor. Probabil pentru că nu mă pricep foarte bine să le fac, dar probabil și pentru că în concedii sau plimbări prefer mai degrabă să mă conectez cu natura și cu experiența în sine, nu să mă concentrez să fac cea mai tare poză.

Review Xiaomi Redmi Note 9 Pro in romana Poze 64 MP
Iată o poză la 64 MP cu o clanță, de exemplu :)
Review Xiaomi Redmi Note 9 Pro in romana Poze cu Zoom
Iată o poză cu zoom la maxim

Însă pentru cei pasionați de fotografii și filmulețe, telefonul este ideal la nivel mid-range. Își face treaba cu brio fie că vrei să faci niște poze și să le pui pe Instagram, fie că vrei să faci un filmuleț scurt și interesant pe TikTok, platforma preferată de copii și tineri.

Baterie

Acumulatorul ține lejer o zi de utilizare normală. Dacă te joci non-stop, da, poți descărca complet telefonul și în 6-8 ore sau mai puțin. Însă de cele mai multe ori utilizarea este echilibrată între jocuri, muzică, Netflix, YouTube și o zi te poți baza pe el.

Alte detalii

Telefonul are mufa jack, ceea ce îl face compatibil cu alte căști cu mufă jack, însă nu vine cu astfel de căști în pachet. Îți poți lua totuși niște AirDots (varianta AirPods de la Xiaomi) fără să cheltuiești prea mulți bani. Faptul că nu are ceva căști în pachet e un minus.

Un lucru care mi-a plăcut și continuă să îmi placă la telefoanele Xiaomi este faptul că vin cu carcasă de protecție transparentă în pachet și cu folie de protecție deja aplicată. Asta înseamnă că îl poți proteja încă din primele secunde de folosire.

Concluzii Review Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Voi împărți acest review Xiaomi Redmi Note 9 pro în română în două elemente scurte, simple și ușor de înțeles: plusuri și minusuri :)

Minusuri

 • Lipsă căștilor din pachet
 • Ecranul putea fi o idee mai bun
 • Sunetul ar fi putut fi mai de calitate
 • Se văd ușor amprentele direct pe carcasă
Review Xiaomi Redmi Note 9 Pro in romana Amprente Carcasa

Plusuri

Review Xiaomi Redmi Note 9 Pro in romana
 • Design excelent, feeling premium și culoare
 • Cameră foto excelentă pentru gama de preț
 • Performanță decentă mid-range
 • Are husă în pachet și folie aplicată
 • Raport calitate preț foarte bun

Xiaomi Redmi Note 9 Pro Preț

Xiaomi Redmi Note 9 Pro are prețul de 1.299 lei pentru varianta de 128 GB și de 1.199 lei pentru varianta de 64 GB. Dacă ești adeptul stocatul fișierelor în cloud și ai mai mereu acces la internet, varianta de 64 GB poate fi de asemenea foarte bună.

P.S.: Sigur am omis anumite aspecte de care ești interesat în acest review Xiaomi Redmi Note 9 Pro în română. Te rog să-mi scrii părerile și întrebările tale mai jos în comentarii.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Review Xiaomi Redmi Note 9 Pro – Mare, accesibil și puternic”

  • Asta cam asa e. Raport calitate pret execelent. Sa il stapaneasca sanatoasa si te astept cu o parere despre cum face poze, deoarece cred ca esti mult mai in masura ;) Toate bune si ma bucur ca ai mai trecut pe aici, Petre!

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.