[Video] Am testat un robot de curatenie comandat de pe Banggood

De mult îmi doream să testez un robot de curatenie. De obicei îmi cumpăr singur chestiile pe care vreu să le testez, dar parcă prețurile astea de pe la noi nu-mi făceau cu ochiul.

Așa că printr-o împrejurare am reușit să discut cu cineva de la Banggood (un site din Hong Kong), să comand și să primesc un astfel de robot aspirator. Azi mi-am făcut timp să-l testez.

Video robot de curatenie

Impresii robot de curatenie

Dacă nu ai chef să vezi videoclipul de mai sus, am să-ți povestesc pe scurt experiența mea cu acest robot de curatenie pe care am apucat să îl testez un pic la birou.

Brandul este Sailing. Nu contează, de fapt :) Este un robot de curatenie fabricat în China și pus în vânzare pe site-ul Banggood (link direct pentru comandă).

Cutie robot de curatenie

Când i-am văzut ambalajul am zis că nu e cine știe ce. Însă după ce l-am pus în funcțiune, i-am văzut led-urile și i-am ascultat frumoasa voce :), mi-am dat seama că nu e slab calitativ.

Specificații tehnice

  • Putere aspirare: 500 Pa (Pa este o unitate de măsură a presiunii)
  • Zgomot: 60 dB
  • Capacitate recipient gunoi: 0,3 l
  • Încărcare: manuală
  • Baterie: 2000 mAh
  • Timp încărcare: 3 ore
  • Timp funcționare: 80 minute

Utilizare

Robot aspirator la incarcat

Acest robot de curatenie se utilizează simplu. Îl bagi la încărcat, aștepți cele trei ore sau mai puțin ca să se încarce decent și apoi îi dai drumul. Apoi el se apucă singur de treabă.

După cum vei vedea probabil și în video, are senzori și după ce se atinge ușor de anumite suprafețe precum picioarele scaunelor (în pereți nu intră cu sete) se redresează singur.

Dacă vrei să-l pui să curețe doar o singură zonă, va trebui să-l păcălești cu picioarele așa cum am făcut noi în video, dar părerea mea este că trebuie doar să îl lași să-și facă treaba.

După cum se aude pe fundal, robotul face zgomot. Nu e ca un zgomot de păsărele plăcut în prag de primăvară. Adică poate fi deranjant. Dar e cu mult mai silențios decât orice aspirator obișnuit ai auzit până acum. La urma urmei e un robot micuț. Câtă gălăgie poate face?

Pe ce suprafețe funcționează

Robot aspirator

Asta e o întrebare pe care știu că și-o pune toată lumea, așa că voi răspunde scurt. Acest robot de curatenie funcționează fără probleme pe următoarele trei mari tipuri de suprafețe:

  • parchet
  • gresie
  • mochetă (să nu fie pufoasă)

Curățare și întreținere

Accesorii robot de curatenie

Trebuie să menționez mai întâi că modelul de robot aspirator pe care l-am testat eu a venit cu două perii și un filtru HEPA suplimentar. E un lucru de bun augur pe partea de întreținere.

În ceea ce privește curățarea, e simplu. Scoți capacul, scoți filtrul, golești recipientul de gunoi la coș și aia e. Din când în când poți să sufli un pic filtrul HEPA dacă e murdar :)

Concluzii robot de curatenie

Dacă te bătea gândul să-ți iei așa ceva, ia-ți! Nu e un preț mare ca să zici că-ți pare rău. E o ocazie bună să vezi cam ce știu să facă acești roboți aspirator și ce să ceri de la ăia de 2.000 lei.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.