Tesla Model Y: Elon Musk a anunțat data de lansare pentru acest SUV electric

Te interesează crypto? Am un articol actualizat aici despre cum cumperi crypto și de unde cumperi crypto sigur, simplu și rapid.

Tesla Model Y și-a făcut debutul ieri, pe 14 martie 2019. Toată treaba s-a desfășurat în Los Angeles, la Tesla Design Studio. Am pus mai jos un clip video cu momentul.

Versiunea long range a modelului Tesla Y va fi disponibilă (probabil în SUA) în toamna anului 2020 cu un preț de pornire de 47.000 de dolari (nu euro), adică aproximativ 192.700 lei azi.

Tesla Model Y Long Range va avea o autonomie de aproximativ 300 de mile (adică vreo 480 de km) și va putea atinge o viteză maximă de 130 mph (adică aproape 210 km/h).

Va mai exista și modelul Tesla Y Standard, mașină electrică ce va fi disponibilă în primăvara anului 2021. Acest model va avea un preț mai redus de start, respectiv de 39.000 de dolari, dar și o autonomie sau viteză mai redusă: 370 km și 193 km/h.

Specificații tehnice Tesla Model Y

Specificatii Tehnice Tesla Model Y

Tesla Y este o variantă mai ieftină și mai accesibilă a Tesla Model X. După cum probabil știți, strategia Tesla este să intre pe mass market-ul auto și să vândă la mai mulți oameni.

Tesla Model Y
Tesla Model Y

De exemplu, primul pas în această strategie l-au făcut prin Tesla Model 3, mașină electrică ce a început deja să fie livrată în Europa, iar posesorii zic numai de bine despre ea.

Personal, mie chiar îmi place mai mult Tesla Model 3 pentru că are autonomia ușor mai mare decât Model Y (514 km) și viteza maximă posibilă e de 225 km/h.

Tesla Model 3
Tesla Model 3

Pe mine mă atrage foarte mult acest producător auto, pentru că deși mașini electrice sunt deja disponibile în România, parcă Tesla e un fel de Apple al mașinilor electrice.

Voi ce părere aveți? Când vom avea stații de încărcare auto în mai multe locuri? Cam în ce an vei putea să mergi cu o mașină electrică în România fără teama de a rămâne fără ”baterie”?

Te interesează marketingul? Am un articol actualizat aici despre cele mai bune unelte de marketing care îți cresc câștigurile.

Vrei un email Duminica?

Trimit un email pe saptamana, Duminica la 11:00. Contine articolele din saptamana anterioara. Doar daca scriu ceva. Altfel nu te deranjez.

Multumesc!

Eroare

Comentează la acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Multumesc pentru share!
Mă poți urmări și pe alte rețele sociale dacă dorești să ținem legătura.
Send this to a friend