Tesla Model Y: Elon Musk a anunțat data de lansare pentru acest SUV electric

Tesla Model Y și-a făcut debutul ieri, pe 14 martie 2019. Toată treaba s-a desfășurat în Los Angeles, la Tesla Design Studio. Am pus mai jos un clip video cu momentul.

Versiunea long range a modelului Tesla Y va fi disponibilă (probabil în SUA) în toamna anului 2020 cu un preț de pornire de 47.000 de dolari (nu euro), adică aproximativ 192.700 lei azi.

Tesla Model Y Long Range va avea o autonomie de aproximativ 300 de mile (adică vreo 480 de km) și va putea atinge o viteză maximă de 130 mph (adică aproape 210 km/h).

Va mai exista și modelul Tesla Y Standard, mașină electrică ce va fi disponibilă în primăvara anului 2021. Acest model va avea un preț mai redus de start, respectiv de 39.000 de dolari, dar și o autonomie sau viteză mai redusă: 370 km și 193 km/h.

Specificații tehnice Tesla Model Y

Specificatii Tehnice Tesla Model Y

Tesla Y este o variantă mai ieftină și mai accesibilă a Tesla Model X. După cum probabil știți, strategia Tesla este să intre pe mass market-ul auto și să vândă la mai mulți oameni.

Tesla Model Y
Tesla Model Y

De exemplu, primul pas în această strategie l-au făcut prin Tesla Model 3, mașină electrică ce a început deja să fie livrată în Europa, iar posesorii zic numai de bine despre ea.

Personal, mie chiar îmi place mai mult Tesla Model 3 pentru că are autonomia ușor mai mare decât Model Y (514 km) și viteza maximă posibilă e de 225 km/h.

Tesla Model 3
Tesla Model 3

Pe mine mă atrage foarte mult acest producător auto, pentru că deși mașini electrice sunt deja disponibile în România, parcă Tesla e un fel de Apple al mașinilor electrice.

Voi ce părere aveți? Când vom avea stații de încărcare auto în mai multe locuri? Cam în ce an vei putea să mergi cu o mașină electrică în România fără teama de a rămâne fără ”baterie”?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.