În 2017 vreau mușchi, dar nu prea știu cum

În 2016 am slăbit aproximativ 15 Kg. Am ajuns la un indice de masă corporală normal și stau mai bine cu sănătatea. Mai exact, pe 3 ianuarie 2017 aveam 80 de Kg la 1,83 m. Am tot povestit cum am dat jos kilogramele astea așa că n-am să mă repet aici. Pe scurt, am fost atent la alimentație (fără diete obscure) și am făcut sport acasă de 2-3 ori pe săptămână. Câteva linkuri mai jos.

În 2016 lucrurile au decurs cam așa: 1. Pe 2 ianuarie 2016 declaram că de pe 4 ianuarie vreau să slăbesc. 2. După 16 zile deja aveam rezultate bune. 3. Prin martie 2016 începeam să observ chestii legate de corpul meu. 4. În luna mai deja eram ok. 5. În iunie făceam declarația asta șocantă. 6. Tot în iunie mai aveam chef de vorbă. 7. La începutul anului 2017 am scris ceva mai multe despre asta. 8. Iar la câteva zile mai târziu m-au invitat la TV să povestesc despre slăbirea mea :).

Anul 2017 trebuie să vină cu un obiectiv nou legat de corpul meu, iar acela este legat de mușchi. Sport făceam și înainte, dar acasă. Făceam exerciții intense prin care mai mult transpiram și ardeam calorii. Nici vorbă de câștigat masă musculară sau ceva de genul. Nici nu ținteam asta. Voiam doar să arate cântarul cât mai puțin indiferent de momentul zilei în care mă cântăream. Am avut la un moment dat și 78 de Kg.

Soarta a făcut ca busines ownerul cu care colaborez să mute sediul central într-un loc mai spațios și să aducă niște aparate de fitness la parter. Așa că am început să trag de ele. Uneori după program, alteori în pauza de masă. De pe la jumatea lui ianuarie 2017 tot trag de ele.

Rezultatele au început să se vadă. În primul rând mi-am dezvoltat mușchii spatelui pe care nu prea puteam să îi lucrez acasă. Apoi s-au dezvoltat umerii și trapezul. Tricepsul e mai conturat, dar nu crește. Mai conturat e și bicepsul, dar nu crește sub nici o formă. Pe partea de brațe cred că sunt praf genetic.

Problema e alta. Odată cu antrenamentul intens a revenit o foame de nestăvilit. Mănânc carbohidrați din priviri. Am poftă de pâine, cartofi și alte chestii din astea. Cântarul meu special conectat la smartphone îmi arată 82,5 Kg acum. Dar îmi arată și un procent de grăsime în corp de 18% (până acum aveam peste 20%). Partea superioară a corpului arată niște mușchi mai dezvoltați acolo (față de cum erau înainte = inexistenți :)), dar cele aproape 3 Kg în plus s-au pus și pe burtă. În plus, Irina (nevastă-mea) îmi spune că nu prea îi place de mine dacă mă lățesc așa și că ar trebui să mă orientez către o versiune mai finuță a mea, nu către ”ceafă lată” :).

Iar eu sunt acum într-o mare dilemă. Dacă vrei să te definești muscular înseamnă că trebuie să ai ce defini. Eu cum nu prea am ce defini, ce naiba să fac? Să mai stau 2 luni pe masă musculară sau să revin la vechile exerciții de ”stay fit” și să văd eu ce-o ieși? Și nu-mi ziceți de alimentație că știu care-i treaba și mă cunosc. Dacă stau sub radar controlez tot ce mănânc. Dacă mă antrenez de tremură carnea pe mine nu prea mai sunt responsabil cu ce mănânc indiferent ce aș face.

Gabriel Ursan Before After
Umflătura aia e doar o simplă hernie pe care trebuie să o operez la un moment dat. 2015 stânga. 2016 dreapta. În 2017 vă arăt și mușchii :)

P.S.: Nu sunt pregatit fizic și moral să renunț la berea din weekend sub nici o formă :)

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

5 comentarii la „În 2017 vreau mușchi, dar nu prea știu cum”

  1. Si eu in 2016 am slabit vreo 5 kilograme pana in vara, iar apoi am pus vreo 20. In legatura cu tine, eu zic ca sunt ok alea 80 si ceva de kilograme ale tale la 1,80 si ceva. Eu nu m-as mai pune pe slabit in locul tau, ci as trage putin de fiare.

    Răspunde
  2. Eu de 1 an si ceva am dilema asta. In toamna lui 2015 am zis ca trebuie sa scap de burta. Am slabit si am ajuns fit (vara lui 2016) apoi am zis ca nu e ok (totusi aveam doar 68 de kg) si in toamna m-am pus pe shakeuri cu mass gainer. In 2 luni am ajuns la 72,5 kg. Aveam forta, simteam cum imi creste puterea de la un antrenament la altul, ce mai, eram super incantat. A venit decembrie, am rarit antrenamentele, apoi am facut o pauza cam lunga si cand m-am intors am zis sa schimb lucrurile ca si asa am mancat cam mult in vacante astfel am trecut pe shakeuri de proteine. La o luna distanta pot spune ca trec inapoi pe mass gainer de maine pentru ca am ajuns la 69 de kg iar si vorba ta, ce sa definesti la greutatea asta? :) Altfel spus, ai incercat shakeuri cu mass gainere?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.