Pariuri sportive – tu de unde-ți iei ponturile?

Probabil că e corect să încep acest articol cu lucrurile esențiale: am jucat, am încercat, nu am câștigat nimic, nu s-a prins de mine, nu am timp să urmăresc sporturi.

Cu toate astea, sunt probabil zeci de mii de români care joacă la pariuri sportive zi de zi.

Am avut colegi de muncă, care băgau câte un bilet în fiecare zi – 5-10 lei. Uneori nu câștigau nimic, cu săptămânile. Apoi prindeau câte 600-700 de lei dintr-un foc.

Se vedea o bucurie pe chipul lor și cu siguranță o pasiune. Mulți dintre ei aveau și principii – întotdeauna pariau pe victoria echipei de fotbal îndrăgite, chiar dacă știau că vor pierde.

Nu pot spune că era un viciu pentru ei sau că băgau absolut tot salariul în pariuri sportive.

Poți pierde totul la pariuri?

ponturi la pariuri

În principiu, orice joc de noroc presupune un risc și o oarecare „infuzie” de adrenalină generată de posibilitatea de a „lovi-o.”

Aspectul ăsta dă dependență. Sunt numeroase cazuri cu oameni care și-au distrus toată viața din cauză că au exagerat și nu au știut când să se oprească.

Tineri sau bătrâni, nimeni nu e imun. Când te prinde viciul, plăcerea dispare și apare nevoia.

Da, poți pierde totul la pariuri, mai ales dacă nu ești moderat, lucid și atent.

E unul din motivele pentru care au apărut extrem de multe site-uri și pagini de Facebook, care oferă – contracost, de obicei – ponturi la pariuri. Autorii susțin că aceste ponturi sunt la sigur. Bașca mai apare și ideea de meci aranjat.

Personal, mi se pare greu de crezut că oamenii cred așa ceva. Pe de altă parte, când posibilitatea câștigului devine sigură, rațiunea și luciditatea despre care vorbeam mai sus pot fi înlăturate de către adrenalină și imaginație.

Ai da bani pentru ponturi la pariuri?

Când lucram la ziar, îmi amintesc cum unul dintre reporterii de pe sport publica aproape zi de zi o serie de ponturi. E adevărat, de multe ori rezultatul final corespundea previziunii.

Acum, au apărut extrem de multe pagini sau grupuri de Facebook unde unii vând ponturi la pariuri.

Colegul de la ziar le oferea gratuit – mă rog, trebuia să cumperi ziarul, care costa 1,5 lei.

Pe Facebook, indivizii respectivi cer sume intre 25 de lei și 100 de euro. „Nu ai ce pierde, mergi la sigur!” Cotele din meciurile respective sunt și ele foarte mari – 10, de obicei.

În comparație, cotele ponturilor oferite de către colegul menționat anterior erau toate mici.

Amu, una e să pariezi 10 lei și să-i pierzi și alta e să te entuziasmezi inutil, să cumperi ponturi la pariuri „sigure” și să ajungi să pierzi 500 de lei, totul în ideea că vei prinde câștigul ăla mare și frumos.

Pe final

pariuri sportive

Conluzia e simplă, din punctul meu de vedere. Pariurile sportive pot fi un hobby interesant – ba chiar profitabil, mai ales atât timp cât rămâne la nivelul de hobby.

Pe de altă parte, decât să cumperi ponturi la pariuri de la un necunoscut de pe Facebook, nu mai bine te orientezi către site-uri care oferă ponturi la pariuri complet gratuit? Majoritatea dintre ele au echipe de specialiști care analizează constant meciuri și au ponturi avizate.

Voi ce părere aveți? Ați fost vreodată tentați să pariați sume mari datorită pontului unui necunoscut? Hai să continuăm discuția în secțiunea de comentarii.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Pariuri sportive – tu de unde-ți iei ponturile?”

  1. Stiu ca acum vreo 2 ani era o problema cu romanii care pariau, s-au trezit chemati pe la anaf cum ca ar avea de platit taxe pe incasari. Se mai poate juca pe vreun site in siguranta, din Romania?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.