De pe 4 ianuarie 2016 am făcut niște schimbări majore în viața mea. Una dintre ele este o viață mai sănătoasă și un control mai bun al greutății. Am lăsat-o mai moale cu pâinea, cu prăjelile și cu fast-food-ul, am făcut câte 45 de minute de sport acasă de 3-4 ori pe săptămână și am mutat berea din timpul săptămânii doar în două zile din weekend (vineri seara și sâmbătă seara – de fapt, vinerea și sâmbăta bag orice fără restricții). Am slăbit 9,5 Kg în aceste 2 luni (de la 93,5 Kg la 84 Kg), dar o să pun poze before & after când o să fiu cât de cât mulțumit (chiar dacă am slăbit mai mult decât mi-am propus, mi-am dat seama că vreau și mai mult). Ce am observat însă legat de mușchi… Deși îi am mai tonifiați ca niciodată datorită exercițiilor fizice regulate, am observat că sunt mai mici decât credeam. Adică, pe vremea când eram mai gras și mă duceam la sală, după un atrenament puternic de pectorali ziceai că îmi cresc pepeni la subțioară. De când am slăbit și stratul de grăsime s-a diminuat, am observat de fapt că masa musculară e mult mai mică și că atunci când eram mai gras nu eram neapărat și mai musculos dacă făceam sală, ci doar aveam acolo un mușchi mic care dădea formă unor straturi considerabile de grăsime :).

Doar pentru oameni de marketing online open minded și fără prejudecăți care știu cât de cât limba engleză și vor mai mult. This is my simple funnel. Dacă nu, ignorați mesajul ăsta și citiți mai departe articolul ăsta.

Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  11 replies to "O chestie scurtă despre mușchi(i mei)"

  • Dobre Petronel

   In concluzie, cand erai gras nu erai si mai muschiulos/puternic, ci doar pareai asa datorita stratului de grasime ce te ”marea”. :)) Acum scoti la iveala muschii adevarati, de sub grasime. :)) Mult succes cu slabitul! Imi pusesem si eu in gand ca din primavara sa ma apuc de sala (nu sa slabesc, doamne fereste, ca daca mai dau 2kg jos ma ia vantu), dar mi-e prea lene.

   • Marius

    Buletin, fugi d-aci. Chiar esti peste tot?! :D

    • Dobre Petronel

     Ba chiar sunt, dar rar am timp sa las si comentarii. Citesc la cafea tot ce misca pe meleagurile astea. :))

   • Gabriel Ursan

    Era un mușchi mic care dădea formă unui strat de grăsime mare :)

  • fanky

   Respect pentru targetul tau, iti invidiez caracterul si ca recomandare pentru cresterea muschilor: proteina si exercitii regulate. Zi faina!

  • TheVlad

   Apparently 1kg de mușchi e cam cat 2 de grasime ca volum. Asa ca baga proteine (nu prafuri, treburi serioase, cărnuri, verdețuri etc) și odihnă la greu! Să te văd ca Brad în Fight Club!

  • Lospa

   De slabit, slabesti, dar cum te ingrasi? Intreb, ca eu tot nu mai cresc in greutate de la 72-73kg.

   • Gabriel Ursan

    Bere, pizza, shaorma, burgeri :) Eu așa am ajuns supraponderal :)

    • Marius

     Doar nu vrei sa te ingrasi asa, Lospa. Baga d-alea „naturale” de la Lidl, la suprapret! :)

Comentează la acest articol