O chestie scurtă despre mușchi(i mei)

De pe 4 ianuarie 2016 am făcut niște schimbări majore în viața mea. Una dintre ele este o viață mai sănătoasă și un control mai bun al greutății. Am lăsat-o mai moale cu pâinea, cu prăjelile și cu fast-food-ul, am făcut câte 45 de minute de sport acasă de 3-4 ori pe săptămână și am mutat berea din timpul săptămânii doar în două zile din weekend (vineri seara și sâmbătă seara – de fapt, vinerea și sâmbăta bag orice fără restricții). Am slăbit 9,5 Kg în aceste 2 luni (de la 93,5 Kg la 84 Kg), dar o să pun poze before & after când o să fiu cât de cât mulțumit (chiar dacă am slăbit mai mult decât mi-am propus, mi-am dat seama că vreau și mai mult). Ce am observat însă legat de mușchi… Deși îi am mai tonifiați ca niciodată datorită exercițiilor fizice regulate, am observat că sunt mai mici decât credeam. Adică, pe vremea când eram mai gras și mă duceam la sală, după un atrenament puternic de pectorali ziceai că îmi cresc pepeni la subțioară. De când am slăbit și stratul de grăsime s-a diminuat, am observat de fapt că masa musculară e mult mai mică și că atunci când eram mai gras nu eram neapărat și mai musculos dacă făceam sală, ci doar aveam acolo un mușchi mic care dădea formă unor straturi considerabile de grăsime :).

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

11 comentarii la „O chestie scurtă despre mușchi(i mei)”

  1. Apparently 1kg de mușchi e cam cat 2 de grasime ca volum. Asa ca baga proteine (nu prafuri, treburi serioase, cărnuri, verdețuri etc) și odihnă la greu! Să te văd ca Brad în Fight Club!

    Răspunde
  2. Respect pentru targetul tau, iti invidiez caracterul si ca recomandare pentru cresterea muschilor: proteina si exercitii regulate. Zi faina!

    Răspunde
  3. In concluzie, cand erai gras nu erai si mai muschiulos/puternic, ci doar pareai asa datorita stratului de grasime ce te ”marea”. :)) Acum scoti la iveala muschii adevarati, de sub grasime. :)) Mult succes cu slabitul! Imi pusesem si eu in gand ca din primavara sa ma apuc de sala (nu sa slabesc, doamne fereste, ca daca mai dau 2kg jos ma ia vantu), dar mi-e prea lene.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.