Cum organizezi o întâlnire a bloggerilor

La un moment dat, Lucian Florescu a încercat să organizeze o întâlnire a bloggerilor în Petroșani, dar din câte știu aceasta nu s-a mai realizat. Acum văd că Adi ar vrea să facă un blogmeet în Botoșani. Mi se par inițiative foarte bune pe care eu le salut ori de câte ori aflu despre ele. Pentru că așa cum spune și Tudor, e foarte fain să-ți strângi mâna și în mediul offline cu cei pe care îi cunoști în mediul online.

Din fericire, la noi în Galați de anul trecut și până acum s-a ținut tradiția BGG (Blog Gathering Galați). La BGG 1 am fost 8 persoane, la BGG 2 am fost 18 persoane, la BGG 3 au fost aproximativ 40 de persoane, iar la BGG 4 (care se va desfășura joi, pe 30 ianuarie la Union Jack începând cu ora 17:00) și-au anunțat prezența până acum 52 de persoane. De la ediție la ediție evenimentul a evoluat frumos, iar la BGG 4 vom încerca pentru prima dată să avem o oră dedicată unor prezentări publice menite să aducă în fața comunității informații de ajutor din diverse domenii care se leagă de mediul online. Astfel, anumite informații vor putea fi transmise mult mai structurat pentru că după ce se așează peste 50 de persoane la mese e greu să vorbești pe îndelete cu toată lumea.

Însă în acest articol mi-am propus să scriu câteva aspecte care pot ajuta la organizarea unor întâlniri ale bloggerilor.

Cum organizezi o întâlnire a bloggerilor?

În primul rând, în momentul când te apuci de așa ceva este important să nu fii singur. Nu spera că dacă ai postat un articol pe blog în care anunți “hey, avem blogmeet la Galați pe 30 ianuarie” se va înghesui prea multă lume. Și BGG 1 a pornit de la două persoane: eu și Iulia. Iar Iulia chiar a fost cea care a reușit să aducă cei mai mulți participanți. Ok, am fost 8, nu am fost mulți, dar am creat un precedent care ne-a ajutat la edițiile următoare.

În concluzie, este important ca un astfel de eveniment să se întâmple măcar prima dată. Noi după BGG 1 am avut ce povesti și am atras atenția. Brusc, o agenție de publicitate din Galați (Galleria Creative Shop) s-a arătat interesată de subiect și ne-a provocat să organizăm BGG 2 ca să vadă ce se întâmplă acolo. Ne-au ajutat și cu un pic de promovare, iar la BGG 2 numărul de participanți a fost aproape triplu față de prima ediție. Georgianei Vînău (reprezentantul agenției de la BGG 2) i-a plăcut atât de mult atmosfera și informațiile care s-au schimbat la BGG 2 încât a hotărât să ne ajute mereu cu edițiile viitoare, găsind parteneri media care să promoveze evenimentul și sponsori care să ne pună la dispoziție locații, obiecte promoționale etc. Astfel, la BGG 3 am fost aproape de 5 ori mai mulți participanți decât la BGG 1. Iar asta s-a întâmplat în mai puțin de un an de zile.

Din experiențele de care v-am povestit mai sus, pot să vă spun că cel mai important este scopul întâlnirii. El trebuie declarat foarte clar: bem o bere sau o cafea, discutăm despre pasiuni comune (online-ul – nu toți participanții sunt bloggeri), facem networking, punem bazele unor potențiale colaborări și ne simțim bine împreună – în mediul offline. Iar ca șansele de reușită a unui blogmeet să fie mai mari am făcut și câțiva pași simpli de urmărit.

 1. Definește ce vrei să faci – care e scopul principal al întâlnirii – ce se va întâmpla acolo.
 2. Caută bloggeri din orașul tău (Google it & împrieteniți-vă) și intră în legătură cu ei – povestește-le ce vrei să faci.
 3. Apoi, redefinește ce vrei să faci împreună cu bloggerii care s-au arătat interesați. Au idei bune.
 4. Asigurați-vă că din cei interesați marea majoritate vor fi prezenți. Dacă sunteți măcar 6 e suficient.
 5. Apoi, scrieți pe blogurile voastre despre eveniment (cu detalii – locație, oră etc.). Scrieți toți.
 6. Distribuiți articolele care îndeamnă la participare pe rețele sociale. Vorbiți despre asta. Toți.
 7. Faceți o listă centralizată doar într-un singur loc cu cei care și-au anunțat participarea și eventual țineți-i la curent cu informații.
 8. Distribuiți update-uri pe blog și pe rețelele sociale cu numărul potențial de participanți.
 9. Trimiteți comunicate de presă publicațiilor locale cu o săptămână înainte de eveniment.
 10. Promovați articolele din publicațiile care au dat curs cererii voastre. Dați mail cu reminder celor din listă cu 2 zile înainte.

Astăzi am fost invitat la o emisiune de 45 de minute pe Vox TV (post TV regional) unde împreună cu Radu Turcescu am vorbit despre BGG 4 și blogging (la modul general). Imediat cum intru în posesia înregistrării emisiunii o urc pe YouTube și fac update la acest articol dacă sunteți interesați. Gata, am făcut și update cu emisiunea.

Vă aștept cu întrebări și comentarii ;).

Cum organizezi un blogmeet

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

14 comentarii la „Cum organizezi o întâlnire a bloggerilor”

 1. La Blog-Meet-ul vostru din vara era cat pe-aci sa ajung si eu. Vorbisem cu Iulia, dar s-au schimbat datele in ultima clipa. N-am fost niciodata la Galati, dar daca ajung tare mi-ar placea sa prind si-un Blog Meet.

  Si noi facem Blog-Meet-uri la Craiova, de vreo 2 ani, in fiecare luna. Un pic diferite de BGG, cu o componenta de Sport Meet si una de Beer Meet.

  Daca aveti vreodata drum prin Craiova ne organizam spontan la un Blog Meet :)

  Pana atunci ai de la mine o recomandare dar si o leapsa intarziata.

  Mi-ar placea sa citesc raspunsul la tine pe blog, printr-un articol, sau macar printr-un comentariu la leapsa.

  Spor lepsuitor!

  Răspunde
 2. Da, Gabi, felicitări deocamdată!
  Privitor la punctelec enumerate, aş sublinia ECHIPA. Aici, ai mare dreptate şi la Thessaloniki First Blogmeet, am putut vedea ce înseamnă:
  1. Organizare spontană. Uneori, spontaneitatea dă rezultate mai bune decât cadrul rigid al organizării unui eveniment “cu ştaif”.
  2. Lucrul în echipă. S-au putut contacta FIZIC, persoane din diferite zone ale oraşului (sunt 5 prefecturi şi 1.200.000 locuitori în Thessaloniki…)
  3. Utilizarea social media. A dublat în 24 de ore numărul celor cu confirmare a participării.
  4. Modelul “fulger”. Organizarea şi mobilizarea, s-au făcut în 48 de ore!!
  5. Ce înseamnă o mapă a evenimentului. (Pe asta, am făcut-o eu şi toţi au fost foarte impresionaţi…). Asta, aduce un plus de valoare şi organizare evenimentului şi mai e şi o amintire plăcută şi un material de referinţă ulterior. Costul efectiv de realizare al unei mape, este de circa 2 euro/mapă, funcţie de conţinut (cam 10 pagini).
  În fine, vă urez succes şi la cât mai multe BGG!!
  Despre evenimentul amintit, am vorbit pe larg pe bloggeridetop.com.

  Răspunde
 3. Abia astept sa ne revedem si chiar sa petrecem :)), multumesc pentru mentiune :D
  Uite ca am aparut si la tv :D

  Sper anul asta sa vizitezi si sa ma intalnesc cu cat mai multe persoane din tara, dar asta dupa licenta :D

  Răspunde
 4. Cand doar participi la o intalnire/intrunire totul pare relativ simplu, dar cand ajungi in situatia de a o organiza, situatia se schimba destul de radical.

  Pasii enumerati de tine sunt necesari si de bun simt, iar sfatul “să nu fii singur” este extrem de important.

  Răspunde
 5. si la noi in Prahova s-a incercat ceva de genul, apoi s-a renuntat… din punctul meu de vedere au fost cel putin esuate. nu erau informatii noi, eu n-aveam rabdarea si nici timpul sa stau dupa prezentari in care nu aflam nimic nou.
  nu sunt nici cel mai comunicativ, asa ca n-a fost locul meu acolo.
  din cate stiu, de anul trecut nu s-a mai facut nimic important, multi s-au lasat de blogging, altii s-au dus spre Bucuresti si… s-a terminat totul.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.