Pietoni, mare atenție!

Am scris o carte! Se numește ”De ce nu”. Vezi aici despre ce este vorba și înscrie-te pentru precomandă. Mulțumesc!

M-ar ajuta foarte dacă te abonezi la canalul meu de YouTube + 🔔 Mulțumesc anticipat! 🙏

Mulți bloggeri au scris despre faptul că pietonii trebuie să fie foarte atenți în perioada asta cu multă gheață și zăpadă pe străzi.

Foarte bine! Cu cât mai multe articole de acest gen, cu atât mai bine. Avem șanse ca un pieton care vrea să moară cu dreptatea în brațe să dea măcar peste un articol de gen, să-l citească și să fie mai atent. Eu înțeleg perfect și perspectiva pietonului, mă pun în pielea lui. Nu ai pe unde merge pe trotuar, ninge viscolit și îți intră vântul rece direct în oase, ești atent să nu aluneci etc. Sunt de acord, însă asta nu înseamnă că trebuie să fim inconștienți și să ne punem în pericol viața sau integritatea corporală. A noastră sau pe a celor din jurul nostru.

La fel ca mulți dintre voi am văzut în perioada asta suficienți pietoni care pur și simplu se aruncă pe trecere dacă s-a făcut verde. Nu se uită stânga – dreapta să vadă dacă mașina care ar trebui să-i dea prioritate a reușit să frâneze sau încă alunecă necontrolat spre disperarea șoferului.

Nu zic că nu se aventurează și mulți șoferi de Duminică pe drumuri când ar trebui să stea acasă. Să fim sănătoși, sunt și mulți posesori de permis auto care nu au ce căuta la volanul unui autoturism în mișcare, nici pe ploaie, nici pe soare, nici pe uscat, nici pe ninsoare. Însă nu ne ajută să murim cu dreptatea în brațe pentru că finalitatea e aceeași.

Deci, dragi pietoni de toate vârstele și facultățile mintale: aveți grijă cum traversați strada, pe unde mergeți și nu subestimați niciodată lipsa controlului unei mașini indiferent la ce distanță se află aceasta de voi. E iarnă, e zăpadă, e gheață… se alunecă, se derapează. E normal, trebuie să și ningă, nu avem de ce să ne plângem. Însă hai să ne comportăm ca atare, să fim empatici și să folosim pentru gândit și acționat rațiunea, nu orgoliile. Valabil și pentru pietoni, dar și pentru șoferi. Și să nu ieșim din casă decât dacă e neapărat necesar – asta ca să poată lucra mai ușor utilajele de deszăpezire pe care spre plăcuta mea surprindere, privind pe geam, chiar le-am văzut la treabă.

Te interesează marketingul? Am un articol actualizat aici despre cele mai bune unelte de marketing care îți cresc câștigurile.

M-ar ajuta foarte dacă te abonezi la canalul meu de YouTube + 🔔 Mulțumesc anticipat! 🙏

Vrei un email Duminica?

Trimit un email pe saptamana, Duminica la 11:00. Contine articolele din saptamana anterioara. Doar daca scriu ceva. Altfel nu te deranjez.

Multumesc!

Eroare

7 comentarii la „Pietoni, mare atenție!”

 1. Consider articolul ăsta, acum, o glumă bună. La ora asta în Galaţi nu există trotuare! M-am plimbat la ora 14 pe Oţelarilor-Brăilei-Francezi-Faleză şi rar găseşti o porţiune de trotuar cu zăpadă care să nu îţi ajungă la genunchi! Ca să nu mai pomenesc că la traversările de străzi trebuie să fii echipat ca la munte, ca să treci peste pragurile lăsate de utilaje. Ştiu, nu se poate curăţa zăpada pe vremea asta. Ştiu, ninge continuu. Dar, totuşi, nu crezi că pietonului care dă piept în direct cu iarna îi pasă mai mult de el decât de maşinile şi şoferii cărora li s-a făcut imediat cărare ca să poată circula?

  Răspunde
  • Păi am fost empatic :), citez “Eu înțeleg perfect și perspectiva pietonului, mă pun în pielea lui. Nu ai pe unde merge pe trotuar, ninge viscolit și îți intră vântul rece direct în oase, ești atent să nu aluneci etc.

   Tocmai am fost acum o oră pieton de la Ireg la General și înapoi. Se circulă greu, așa e.

   Răspunde
 2. Si pe ce trotuare sa circulam? Pe cele pe care mormanele de zapada au inaltimea de 1 metru, sau pe trotuarele pe care sunt parcate masinile?

  Răspunde
  • Eu am înotat printre ambele zone de trotuare azi :) Cu greu…

   Hai să citim articolul în întregime, că în el nu fac apel decât la atenție și atât. Nu condamn pe nimeni.

   Răspunde
 3. Toata ziua am stat in zapada, de la 11-12 pana acum… Trotuare nu sunt deloc, e si normal, dar pe strazile mari pietonii si automobilele se pot intelege. Noi intr-un colt, ei mai pe centru…Altfel n-avem cum!

  Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Multumesc pentru share!
Mă poți urmări și pe alte rețele sociale dacă dorești să ținem legătura.
Send this to a friend