AX4 Nano, tabletă simpatică cu preț decent

În cazul în care ești în căutarea unei tablete pc și nu dispui de un buget colosal, merită să iei în calcul modelul AX4 Nano destul de recent lansat de către cei de la AllView.

Când am văzut primele poze cu ea, am zis că seamănă foarte mult cu Nexus 7 2013, tableta pe care eu o dețin în acest moment. Da, AllView AX4 Nano este o tabletă de 7 inchi, dimensiune perfectă pentru multe lucruri pe care le-ai putea face pe o tabletă. Eu am ales 7 inchi pentru că e mai ușoară, mai subțire, mai mică și implicit mult mai ușor de transportat.

Însă hai să aruncăm o privire mai atentă la principalele caracteristici pe care le scot în evidență cei de la AllView pe pagina de prezentare a tabletei AX4 Nano.

Procesorul Cortex A7 cu frecvență de lucru la 1.3 GHz poate nu e cel mai rapid procesor din lume, însă din câte am înțeles are un consum de energie redus, lucru care contribuie semnificativ la autonomia acumulatorului.

Tableta mai este dotată și cu două camere foto – video. Una frontală destinată apelurilor video sau fotografiilor de profil ce nu necesită o calitate prea bună a imaginilor și una principală, aflată pe spatele tabletei. Camera foto secundară are 1MP, iar camera foto principală are 3MP. Din experiența mea nu prea faci poze cu tableta pentru că pe lângă faptul că e ușor penibil, nici o tabletă nu face poze măcar la fel de bune ca un smartphone, deoarece nimeni nu le-a concept pentru așa ceva în mod deosebit.

Sistemul de operare Android este și el prezent cu versiunea 4.2.2, însă cel mai util aspect la această tabletă mi se pare faptul că poate fi folosită și ca telefon mobil – zic asta raportându-mă la prețul tabletei, bineînțeles. Cât costă? 409 lei. De studiat printre variantele de achiziție a unei tablete de 7 inchi dacă bugetul nu-ți permite să-ți iei vârful de gamă sau dacă pur și simplu nu ai nevoie de un vârf de gamă.

AllView AX4 Nano

4 comentarii la „AX4 Nano, tabletă simpatică cu preț decent”

  1. Să nu uităm de memoria ram de numai 512mb şi că e 3g ceea ce e rezonabil. Eu cred că e un upgrade la ax2 frenzy ceea ce e bine. O am şi eu la servici dar încă n.am butonat.o, va urma.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.