Celulita. 2014. Solutii.

Celulita nu ar trebui să mai fie o problemă în 2014. Teoretic. Dar practic celulita este o problemă foarte mare. Uneori mă întreb dacă se va renunța la încercarea de a o trata și va trece în zona de normalitate. Sper să nu.

Treaba cu celulita nu e deloc simplă. Pentru că sunt mai mulți factori care contribuie la apariția celulitei. Nu sunt doctor, dar în urma unei discuții cu un doctor am aflat mai multe aspecte care contribuie la apariția ei: factorul genetic, deshidratarea, alimentația, poluarea, lipsa sportului. Să o luăm pe rând.

Cel mai nasol factor e factorul genetic. Cam ca la vergeturi. De exemplu, există persoane care fac o grămadă de vergeturi după naștere și persoane care nu fac nici o vergetură după naștere. Da, ajută și cremele, alimentația, sportul etc., dar ajută și moștenirea genetică. Așa e și la celulită. Dacă ești atent la toate, dar ADN-ul nu prea te ajută, cel mult poți ține sub control situația, dar nu poți scăpa definitiv de problemă.

În esență nu vreau să reinventez roata, că sunt diverse reviste pentru femei care tratează subiectul ”celulită”, dar după discuția cu doctorul respectiv am înțeles că pentru prevenirea celulitei poți să faci următoarele lucruri.

Să bei multă apă. Dacă bei în jur de 3 litri de apă pe tot parcursul unei zile ajuți mult organismul în lupta cu celulita. Important e să bei apă constant, nu câte un litru dintr-o înghițitură pentru că n-ai timp. Nu de alta, dar am scris aici de ce, tehnic vorbind, berea nu îngrașă :)

Apoi, este foarte indicat să faci sport. Dacă nu ai cum 30 de minute pe zi, încearcă să ajungi măcar de 3 sau 4 ori pe săptămână la sală și să te antrenezi vreo oră. Sportul ajută la foarte multe aspecte, se știe deja acest lucru. Eu, spre exemplu, m-am apucat de sport ca să îmi permit să beau bere :) Legat de alimentație discuția e lungă și plictisitoare. Nu știu ce să zic legat de acest capitol. Poate doar că merită să mâncăm chestii cât mai naturale și să fim atenți la cantități (cineva care arată foarte bine îmi spunea că mănâncă orice, numai că nu mănâncă mult, se oprește la jumătatea farfuriei).

O să-mi ziceți că există și masaj anticelulitic. Da, există. Dar dați-mi voie să vă recomand ceva de 5 ori mai eficient. Adică ceva care în 20 de minute echivalează rezultatele a 5 ore de masaj anticelulitic (ca să nu mai zic că este imposibil să faci 5 ore de masaj anticelulitic). E vorba de treaba asta de aici. Și pentru că sunt blog partener aBeauty clinique, să vă pun și afișul mai jos ca să știți de unde mi-a venit treaba cu ”Celulita nu ar trebui să mai fie o problemă în 2014”. Pentru că există soluții, care cumulate cu sport, hidratare și alimentație dau rezultate.

aBeauty clinique în revista Elle din septembrie 2014
Machetă aBeauty clinique pentru revista Elle din septembrie 2014

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.