Ce rugaminte am eu legata de recesiunea asta tehnica despre care se tot discuta

Hai să nu mai vorbim de ea. Pentru că sunt oameni ca tine, ca mine, ca alții care mai și muncesc. Oameni cărora nu le pasă de jocurile politice. Nici de Băsescu, nici de Ponta, nici de Voiculescu.

Suntem oameni care ne vedem de treaba noastră și punem într-un fel sau altul umărul la economia statului român, la fondurile pentru salarii de la buget, la fonduri pentru pensii, la etc. Și considerăm asta ca fiind ceva normal și firesc. Dar vrem și noi liniște ca să ne facem treaba. Nu zgomot de fundal aiurea.

Nu neg că recesiunea asta tehnică n-ar exista. E normal să existe. Doar nu vă așteptați ca actualul guvern să fie un prinț pe cal alb care vă scapă bau-bau, nu? Nu mă luați cu Băsescu și Boc e de vină și că recesiunea asta tehnică e o moștenire de la ei, că actualul guvern nu e de ieri la putere. Asta dacă sunteți în tabăra de oameni normali la cap. Că mai există și tabăra de oameni care cred că duduie economia în România și că ce zice restul lumii despre această recesiune tehnică din România sunt prostii menite să influențeze politic alegere prezidențiale de anul ăsta?

Normal că aceste știri despre recesiunea tehnică din România sunt menite să influențeze politic. Tocmai de aceea nu merită promovate. Indiferent de care parte a baricadei vă aflați.

Ideea e că dacă se vorbește mult despre acestă recesiune tehnică din România intră panica în populație. Ei bine, dragii mei, apăi atunci când intră panica în populație se întâmplă următoarele: lumea pune banii la ciorap și scade consumul, antreprenorii mici dau faliment, antreprenorii mai mari scad salarii/bonusuri sau/și dau oameni afară cu transfer de sarcini către un coleg dispus să le primească în plus pentru că mai are vreo 3-4 guri de hrănit acasă etc.

Exemplele mai pot continua, dar nu e cazul. Sunt sigur că v-ați prins. Ideea de bază e că panica și marketingul negativ nu face bine economiei. E bine să știm că suntem în recesiune tehnică la noi în țară. E normal să fim informați corect și la timp. Este dreptul nostru de cetățeni. Însă nu e bine să facem tam-tam pe treaba asta. Pentru că ne afectează. O să zică unii: Ce treabă am eu cu ăla sau ăla? Eu nu sunt afectat direct! Ba da, ești. Pentru că oricât de departe ai fi de prima linie de război, circuitul apei în natură trece la un moment dat și pe la tine.

Ce e de făcut? Keep calm și continuați să faceți ce făceați și până acum. Păstrați-vă obiceiurile. Încercați să fiți și mai buni la job sau în afaceri. Petreceți timp cu familia dacă vă permiteți. Faceți ce vă placeți dacă vă permiteți (bani/timp). Ați înțeles ideea. Fără panică, că nu e cazul.

Și mai am una pentru top manageri :)

pentru manageri

Știți ce e ciudat? Că e pentru prima dată când nu știu dacă articolul ăsta merită sau nu merită dat mai departe.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

5 comentarii la „Ce rugaminte am eu legata de recesiunea asta tehnica despre care se tot discuta”

  1. Fiţi calmi, nu intraţi în panică, situaţiunea este supt control… vocea blîndă a stiuardesei se aude la un moment dat în difuzoare, într-o încercare a linişti lucrurile, atunci cînd un avion (cel mai tare din parcare) a început să se zgîlţie şi să dea semne de rateuri. Au urmat apoi tot felul de instrucţiuni, inclusiv pentru situaţia de aterizare forţată în mijlocul oceanului, apoi au fost oferite şi pastile anti-rechini. Şi nu or să ne mănînce dacă luăm pastilele ?! întreabă un pasager, la care politicos primeşte şi răspunsul: ba da, dar aşa… mai cu greaţă… o să le pice greu la stomac…
    Sîntem în criză, ba nu sîntem, am intrat în criză, ba am ieşit, ba am băgat, ba am scos, situaţia asta este ca la grădiniţă, o dovadă de totală lipsă de profesionalism din partea politikienilor, care ştiu să facă un singur lucru, să baje în faliment tot pe ce pune mîna. Fiţi calmi şi continuaţi să faceţi ce făceaţi şi până acum… dormiţi în linişte, banii vostrii sînt în siguranţă la FNI… este aceleaşi încurajări încurajatoare şi cu “criza tehnică” în care se pare că am (re)intrat, o scorneală a mai marilor politikieni de a spune mai pe ocololite că sîntem la o jumătate de pas de prăpastie…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.