Am gătit niște vacă la steamer

Da, știu, i se spune vită, dar eu vreau să-i spun vacă. Așa cum ciorba de văcuță nu se numește ciorbă de vituță, așa pot să zic că am gătit niște vacă la steamer în loc de vită, nu? :) Ideea e că mie nu mi-a ieșit niciodată carnea de vită. Nici în tigaie, nici la cuptor.

Așa că am încercat să gătesc niște carne de vită la steamer. A trecut aproape o lună de când îl am (poze și descriere) și nu m-am liniștit cu gătitul la el. Îl folosesc cam o dată la 2-3 zile. Prima dată am făcut pui cu broccoli și a ieșit super, iar a doua oară am făcut pește și a ieșit și mai super (somonul la steamer e bestial).

Între timp m-am mai jucat cu diverse mâncăruri gen pulpe de pui, pulpe de rață etc. și au ieșit foarte ok. Ce îmi place foarte mult este faptul că ce gătești la steamer nu are gust de mâncare fiartă. Nu suport mâncarea fiartă. Carnea și legumele merg mereu condimentate astfel încât să aibă gust bun. Mâncarea gătită la steamer nu are deloc gust fad, iar dacă dorești să fie iute, sărată sau piperată, be my guest să faci ce combinații vrei.

Aveți aici o ofertă de steamere ok care sunt pe stoc. Un steamer de gătit poate fi o investiție bună în sănătate. Dar să trecem la rețeta de azi: carne de vită și păstăi la steamer.

Am luat din comerț niște șnițele de vită, le-am spălat și le-am tăiat bucăți. Am curățat și zgârciul ăla alb de pe ele. Seamănă cu grăsimea, dar e mai mult zgârci decât grăsime. Apoi, am luat niște unt bio (e prima dată când folosesc elemente ajutătoare de acest gen în gătitul la steamer) și l-am pus într-un castron.

Peste unt am adăugat sare, piper și usturoi. Cât am tăiat carnea și am pregătit steamerul am așteptat să se topească un pic untul. Apoi, am mestecat untul cu toate acele condimente până a ajuns o pastă densă. Știam că la vită merită să adaugi unt ca să fie mai fragedă și să nu se usuce în timpul gătirii. Am tras fiecare bucată de vită prin unt și am poziționat-o în tava steamerului. Apoi am pus niște păstăi înghețate în etajul superior și gata. Timpul de gătire a fost de 20 de minute pentru păstăi și 40 de minute pentru carne.

Unt și condimente
Unt și condimente
Bucăți de vită
Bucăți de vită
Bucăți de vită tăiate mărunt
Bucăți de vită tăiate mărunt
Transformarea untului în pastă
Transformarea untului în pastă
Am dat bucățile de vită prin unt
Am dat bucățile de vită prin unt
Am pus păstăile congelate în etajul superior
Am pus păstăile congelate în etajul superior
Cam așa arată bucățile de vită cu unt
Cam așa arată bucățile de vită cu unt
Asta ar fi o porție. Nu arată ca la MasterChef, dar e o mâncare sănătoasă și gustoasă.
Asta ar fi o porție. Nu arată ca la MasterChef, dar e o mâncare sănătoasă și gustoasă.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

12 comentarii la „Am gătit niște vacă la steamer”

  1. Cei de la Mythemeshop lansează prea multe update-uri. Nu sunt atenți și mereu rămâne ceva de făcut la tema. Cel puțin asta au făcut cu Schema.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.