Da, știu, i se spune vită, dar eu vreau să-i spun vacă. Așa cum ciorba de văcuță nu se numește ciorbă de vituță, așa pot să zic că am gătit niște vacă la steamer în loc de vită, nu? :) Ideea e că mie nu mi-a ieșit niciodată carnea de vită. Nici în tigaie, nici la cuptor.
Așa că am încercat să gătesc niște carne de vită la steamer. A trecut aproape o lună de când îl am (poze și descriere) și nu m-am liniștit cu gătitul la el. Îl folosesc cam o dată la 2-3 zile. Prima dată am făcut pui cu broccoli și a ieșit super, iar a doua oară am făcut pește și a ieșit și mai super (somonul la steamer e bestial).
Între timp m-am mai jucat cu diverse mâncăruri gen pulpe de pui, pulpe de rață etc. și au ieșit foarte ok. Ce îmi place foarte mult este faptul că ce gătești la steamer nu are gust de mâncare fiartă. Nu suport mâncarea fiartă. Carnea și legumele merg mereu condimentate astfel încât să aibă gust bun. Mâncarea gătită la steamer nu are deloc gust fad, iar dacă dorești să fie iute, sărată sau piperată, be my guest să faci ce combinații vrei.
Aveți aici o ofertă de steamere ok care sunt pe stoc. Un steamer de gătit poate fi o investiție bună în sănătate. Dar să trecem la rețeta de azi: carne de vită și păstăi la steamer.
Am luat din comerț niște șnițele de vită, le-am spălat și le-am tăiat bucăți. Am curățat și zgârciul ăla alb de pe ele. Seamănă cu grăsimea, dar e mai mult zgârci decât grăsime. Apoi, am luat niște unt bio (e prima dată când folosesc elemente ajutătoare de acest gen în gătitul la steamer) și l-am pus într-un castron.
Peste unt am adăugat sare, piper și usturoi. Cât am tăiat carnea și am pregătit steamerul am așteptat să se topească un pic untul. Apoi, am mestecat untul cu toate acele condimente până a ajuns o pastă densă. Știam că la vită merită să adaugi unt ca să fie mai fragedă și să nu se usuce în timpul gătirii. Am tras fiecare bucată de vită prin unt și am poziționat-o în tava steamerului. Apoi am pus niște păstăi înghețate în etajul superior și gata. Timpul de gătire a fost de 20 de minute pentru păstăi și 40 de minute pentru carne.
Cei de la Mythemeshop lansează prea multe update-uri. Nu sunt atenți și mereu rămâne ceva de făcut la tema. Cel puțin asta au făcut cu Schema.
Cam așa e…
Sunt Offtopic putin, dar pentru că sigur va veni și Cafeacutaifas să te întrebe, vreau să fiu primul :)) : Genesis iar ?
Știe deja. Am schimbat tema pentru că Schema mi s-a bulit după un update de azi dimineață. Sau cred că i-am făcut eu ceva.
Veți vedea ca ajunge la 3000 de unici zilnic. Mie îmi place mai mult cum se vede pe mobil.
Și mie îmi place cum se vede pe mobil. Dacă scriu, voi ajunge, dacă nu, rămân la fel. Sunt curios cum voi sta în căutări de acum. O schimbare de teme nu e prea pe placul lui Google.
Ai un font de parcă vrei să faci economie la cerneală… știu pe Macbook le vezi mai îngroșate decât sunt în realitate dar nu au toți mere mușcate…
Rezolv asta la final :) Mai am de bulănit câteva chestii înainte.
Ce model de steamer recomanzi?
Cel pe care l-am povestit aici https://www.gabrielursan.ro/steamer-aparat-gatit-abur/
Cat timp ai tinut-o?
Scuze, am uitat să specific și voi face update și în articol: 40 de minute.