Da, știu, i se spune vită, dar eu vreau să-i spun vacă. Așa cum ciorba de văcuță nu se numește ciorbă de vituță, așa pot să zic că am gătit niște vacă la steamer în loc de vită, nu? :) Ideea e că mie nu mi-a ieșit niciodată carnea de vită. Nici în tigaie, nici la cuptor.

Așa că am încercat să gătesc niște carne de vită la steamer. A trecut aproape o lună de când îl am (poze și descriere) și nu m-am liniștit cu gătitul la el. Îl folosesc cam o dată la 2-3 zile. Prima dată am făcut pui cu broccoli și a ieșit super, iar a doua oară am făcut pește și a ieșit și mai super (somonul la steamer e bestial).

Între timp m-am mai jucat cu diverse mâncăruri gen pulpe de pui, pulpe de rață etc. și au ieșit foarte ok. Ce îmi place foarte mult este faptul că ce gătești la steamer nu are gust de mâncare fiartă. Nu suport mâncarea fiartă. Carnea și legumele merg mereu condimentate astfel încât să aibă gust bun. Mâncarea gătită la steamer nu are deloc gust fad, iar dacă dorești să fie iute, sărată sau piperată, be my guest să faci ce combinații vrei.

Aveți aici o ofertă de steamere ok care sunt pe stoc. Un steamer de gătit poate fi o investiție bună în sănătate. Dar să trecem la rețeta de azi: carne de vită și păstăi la steamer.

Am luat din comerț niște șnițele de vită, le-am spălat și le-am tăiat bucăți. Am curățat și zgârciul ăla alb de pe ele. Seamănă cu grăsimea, dar e mai mult zgârci decât grăsime. Apoi, am luat niște unt bio (e prima dată când folosesc elemente ajutătoare de acest gen în gătitul la steamer) și l-am pus într-un castron.

Peste unt am adăugat sare, piper și usturoi. Cât am tăiat carnea și am pregătit steamerul am așteptat să se topească un pic untul. Apoi, am mestecat untul cu toate acele condimente până a ajuns o pastă densă. Știam că la vită merită să adaugi unt ca să fie mai fragedă și să nu se usuce în timpul gătirii. Am tras fiecare bucată de vită prin unt și am poziționat-o în tava steamerului. Apoi am pus niște păstăi înghețate în etajul superior și gata. Timpul de gătire a fost de 20 de minute pentru păstăi și 40 de minute pentru carne.

Unt și condimente
Unt și condimente
Bucăți de vită
Bucăți de vită
Bucăți de vită tăiate mărunt
Bucăți de vită tăiate mărunt
Transformarea untului în pastă
Transformarea untului în pastă
Am dat bucățile de vită prin unt
Am dat bucățile de vită prin unt
Am pus păstăile congelate în etajul superior
Am pus păstăile congelate în etajul superior
Cam așa arată bucățile de vită cu unt
Cam așa arată bucățile de vită cu unt
Asta ar fi o porție. Nu arată ca la MasterChef, dar e o mâncare sănătoasă și gustoasă.
Asta ar fi o porție. Nu arată ca la MasterChef, dar e o mâncare sănătoasă și gustoasă.
Doar pentru oameni de marketing online open minded și fără prejudecăți care știu cât de cât limba engleză și vor mai mult. This is my simple funnel. Dacă nu, ignorați mesajul ăsta și citiți mai departe articolul ăsta.

Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  12 replies to "Am gătit niște vacă la steamer"

  • ionutzica

   Cat timp ai tinut-o?

   • Gabriel Ursan

    Scuze, am uitat să specific și voi face update și în articol: 40 de minute.

  • Cry

   Ce model de steamer recomanzi?

  • Postolachi Dumitru

   Ai un font de parcă vrei să faci economie la cerneală… știu pe Macbook le vezi mai îngroșate decât sunt în realitate dar nu au toți mere mușcate…

  • Adi

   Sunt Offtopic putin, dar pentru că sigur va veni și Cafeacutaifas să te întrebe, vreau să fiu primul :)) : Genesis iar ?

   • Gabriel Ursan

    Știe deja. Am schimbat tema pentru că Schema mi s-a bulit după un update de azi dimineață. Sau cred că i-am făcut eu ceva.

   • Coffee

    Veți vedea ca ajunge la 3000 de unici zilnic. Mie îmi place mai mult cum se vede pe mobil.

    • Gabriel Ursan

     Și mie îmi place cum se vede pe mobil. Dacă scriu, voi ajunge, dacă nu, rămân la fel. Sunt curios cum voi sta în căutări de acum. O schimbare de teme nu e prea pe placul lui Google.

  • Coffee

   Cei de la Mythemeshop lansează prea multe update-uri. Nu sunt atenți și mereu rămâne ceva de făcut la tema. Cel puțin asta au făcut cu Schema.

Comentează la acest articol