Mi-am luat steamer sau aparat de gătit cu abur, cum i se mai zice. Eu în articol voi face referire la ambele opțiuni de exprimare. Mi-am luat exact acest model la recomandarea lui Vlad. Nu zic nici că e cel mai bun, nici că e cel mai rău. Zic doar că pentru mine a avut un preț acceptabil și că e foarte ușor de curățat și de utilizat. Dacă nu mai apare pe stoc, aveți aici o ofertă de steamere ok care sunt pe stoc și pot fi comandate imediat.
Eu și Irina am hotărât să ne luăm steamer pentru că am vrut să gătim mai sănătos. Numai că acest gătit mai sănătos aduce după el și o serie de beneficii precum controlul greutății și, o să râdeți, savoarea mâncării. În ciuda lucrurilor pe care mi le-au spus diverse persoane, mâncarea nu are deloc un gust fad, ci e foarte bună. E mult mai bună decât mâncarea fiartă.
Plus că legumele pot ieși crocante păstrându-și în același timp gustul și o parte mult mai mare din nutrienți. Ca să nu mai zic că se gătește totul doar cu aburul produs de apă. Fără ulei, prăjeli sau alte chestii. Iar dacă vrei un gust mai intens nu te oprește nimeni să pui mai multe condimente, usturoi sau ceapă, în funcție de ce îți place mai mult. Ai destul de multe opțiuni pentru a găti la steamer, să știi.
Ziceam la început că voi folosi exprimarea steamer sau aparat de gătit cu abur. Deși în mare parte reprezintă aceeași chestie, tind să cred că exprimarea mai corectă ar fi steamer. Pentru că pe site-uri am văzut că aparatele de gătit cu aburi sunt destinate mai degrabă pentru gătitul mâncării copiiilor mici, pe când steamerele sunt ceea ce mi-am luat eu.
Ieri am folosit pentru prima dată steamer-ul ca să gătesc ceva. Uitându-mă pe micuțul manual de instrucțiuni (să nu-l pierdeți) am văzut o gamă largă de alimente care pot fi gătite. Carne de pui, carne de vită, carne de porc, cârnați (abia aștept să testez și cârnații la steamer) ouă fierte, paste, orez (există un bol special) și mai toate tipurile de legume precum cartofi, conopidă, broccoli, dovlecei, morcov, păstăi, ardei, vinete etc.
Eu am ales să fac pentru prima dată piept de pui cu broccoli. Am cumpărat o pungă de 400 g de broccoli înghețat, că nu am găsit proaspăt, și două bucăți de piept de pui cu os. Am dezosat pieptul de pui și l-am tăiat bucățele mici. Apoi, am curățat un usturoi întreg și am tăiat căpățânele de usturoi în felii mici pe care le-am amestecat prin carne și broccoli. Am pus un set de carne pe primul nivel, alt set de carne pe al doilea nivel și broccoli pe ultimul nivel. Pe carne am pus din belșug ceva condimente speciale pentru pui. Iar pe broccoli am mai dat un praf de sare. Și atât. Mi-a luat 10 minute să pregătesc și să aranjez totul. Apoi, am setat steamerul pe 30 de minute și cam aia fost. Broccoli l-am scos după 20 de minute lăsând carnea încă 10 minute. Recunosc că nu-mi venea să cred că niște bucăți de carne se pot găti așa, cu abur. Iar legat de abur, nu știu alte aparate cum sunt, dar eu am dat drumul la hotă și n-am avut nici o problemă cu aburul. Că mulți ziceau că steamerele pentru gătit scot o grămadă de abur. Nu e deloc așa. Eu mă așteptam la o locomotivă, dar a fost clean :)
Aveți aici o ofertă de steamere ok care sunt pe stoc. Poftă mare!
Intrebare: recipientele transparente sunt din sticla sau plastic?
Acum 4 ani am avut un steamer, l-am folosit vreo 6 luni cred si l-am facut cadou! :))) Nu prea aveam loc in bucatarie de el!
Sper să nu fie cazul și la mine :) Eu zic că îl voi folosi mai mult!
” În ciuda lucrurilor pe care mi le-au spsu diverse persoane, mâncarea nu are deloc un gust fad, ci e foarte bună. E mult mai bună decât mâncarea fiartă.”
Inversează literele mai sus , sa iasă SPUS in loc de SPSU :)
Îmi place ce scrii, îmi place cum scrii :)
Mulțumesc mult Viorel, am corectat! Mulțumesc și pentru aprecieri. Mă voi strădui să scriu mai des, că în decembrie am cam ”șomat” pe blog din cauza job-ului care m-a ținut mult în priză.
Abia aștept sa găsesc articole noi :)
Până atunci să știi că am și foarte multe articole vechi ;)
Din noiembrie citesc, am cam terminat cu ele :D
Am înțeles :) Super! Mulțumesc mult!