Pentru fanii expunere și compania

Îmi plac la nebunie ăștia care sunt cu adevărul adevărat în brațe și nu au îndoieli, ci doar certitudini. Cel mai fain este că sunt atât de convinși că siteurile astea care distribuie mizerii pentru trafic sunt un fel de justițiar online absolut care expune de fapt adevărul suprem pe care noi ignoranții nu vrem să-l vedem. Ei bine, nu am scris prima dată despre asta.

Mai aveți și următoarele articole de lecturat aici: Înainte să dai share, verifică sursa!, Cum te dai de gol că ești prost (60), Pot să te întreb de ce nu dai share la conținutul care îți place?Cancer online cu expunere.com, McDonald`s și Jamie Oliver sau Dai share la expunere, efemeride și alte chestii pentru că tu crezi că lumea nu vrea să afle adevărul, nu?

De citit când aveți timp și chef. Cert este că m-am străduit prin diverse metode și abordări să deschid ochii unor oameni din lista mea de prieteni. Să deschid ochii, nu să pretind chestii. Fiecare a gândit cum a știut ulterior, bineînțeles. Am făcut asta pentru că multă lume m-a rugat s-o fac pe principiul ”Dacă tot ai blogul ăsta, vezi poate mai poți face un bine societății cu ceva informații care să-i facă pe oameni să gândească, nu doar să-i pună pe gânduri.” Anyway, nu știu dacă ați apucat să vedeți ce a postat Lucian Mândruță pe Facebook. Un scurt videografic la finalul articolului. E scurt, foarte scurt. Urmăriți-l.

Eu n-am să mă duc în teoria conspirației și în treaba cu manipulările rusești. Dar ce a făcut Lucian acolo e o chestie pe care noi ăștia care nu urmărim toate mizeriile de site-uri nu am fi făcut-o. Pentru că nu le urmărim și ignorăm by default tot ce se distribuie de pe acolo.

Chiar mi-am format o deprindere cu site-uri de gen. Văd titlul bombastic, mă uit imediat la numele domeniului care a distribuit asta și ignor by default. Probabil de acum va trebui să mă obișnuiesc să dau report la orice mizerie care dezinformează. Atenție aici. Una e o dezinformare și una e o părere cu care nu sunt de acord. Părerile cu care nu sunt de acord le respect, dezinformările nu.

Și să fim serioși. Site-urile acelea, dincolo de faptul că fură conținut într-un mod grosolan, dincolo de faptul că sunt ticsite cu reclame și pop-up-uri enervante, dincolo de faptul că dezinformează ocupând mintea celor săraci cu duhul, ei bine, site-urile alea uneori creează panică. De câte ori nu ai citit pe un site din ăsta că va veni sfârșitul lumii și nu a venit? De câte ori ai citit pe un site din ăsta că Pământul va sta 3 zile în beznă? De câte ori nu ai citit pe un site din ăsta că mâine vin reptilienii? De câte ori nu ai citit pe un site din ăsta că va veni cutremul cel mare și alte bălării?

De ce ai mai crede ceva din ce publică un site din ăsta? Îți place să fii mințit? Iar dacă dai share în continuare la toate mizeriile, scuză-mă, dar ești prost. Degeaba critici emisiunile despre care zici că au manelizat România, când de fapt tu promovezi astfel de ”manele”. Da, când dai share la o mizerie, faci parte din echipa lor de promovare. Voit, sau nu. Videograficul mai jos.

Am refacut un pic grafica, sa fie mai clar.Dati mai departe.

Posted by Lucian Mindruta on 4 Aprilie 2016

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Pentru fanii expunere și compania”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.