O sâmbătă excelentă alături de Silviu Hotăran, Radu Georgescu și Wargha Enayati la Atelierele de Antreprenoriat

Ieri am participat la prima sesiune (cu noua clasă) de Ateliere de Antreprenoriat. M-am înscris la începutul anului și atunci când am auzit că am fost acceptat am țopăit de bucurie (în sinea mea, bineînțeles :)). Pentru că știam că urmează să cunosc și să interacționez direct pe subiecte de business și de viață cu oameni cu experiență de la care pot învăța foarte multe lucruri.

Oameni care inspiră pozitiv. Oameni care își doresc la modul autentic ca antreprenorii din România să reușească. Oameni care vor să ofere din experiența lor.

Sâmbăta asta a fost despre Atitudine și Leadership. Înainte de a merge mai departe cu subiectul vreau să precizez că nu voi publica niciodată pe blog detalii legate de conținut cu privire la ce facem sau ce discutăm acolo. Nu pentru că ar fi vreun secret de stat, ci pentru că:

  1. Speakerii vin acolo în grup restrâns și discută foarte deschis cu noi. Atât de deschis încât nu veți găsi acele informații prin presă. Și e bine ca lucrurile să rămână așa. Nu filmăm și nu înregistrăm discuțiile. Sau cel puțin așa ar trebui să se întâmple. Eu merg la RBL din postura de antreprenor și intraprenor, nu de blogger.
  2. Dacă ești antreprenor, intraprenor sau vrei să-ți deschizi o afacere, merită să trăiești experiența Romanian Business Leaders, nu să citești despre ce se întâmplă acolo. Este incomparabil. Vă recomand să stați cu ochii pe următoarele ediții și să vă înscrieți când apare oportunitatea. Recomand, este altceva.
  3. Colegii. Colegii de ”clasă” sunt oameni de la care poți învăța multe. Sunt oameni cu diverse business-uri, cu diverse provocări. Sunt oameni cu o valoare comună: dezvoltare personală/profesională. Colegii de acolo sunt niște oameni tare faini cu care îți va fi drag să-ți petreci timpul atât în ”ore”, cât și în pauze.

Revenind la speakerii de azi, am câteva mențiuni. În primul rând doresc să le mulțumesc personal pentru că au venit printre noi și au discutat fără menajamente despre succesele și eșecurile din carierele lor. Le mulțumesc pentru că sunt dispuși să-și aloce pro bono o sâmbătă ca să ne povestească din experiențele lor, să socializeze cu noi, să ne îndrume și să ne răspundă la diverse întrebări. Iar asta în condițiile în care timpul e singura lor resursă irecuperabilă.

Silviu Hotăran

General Manager la Microsoft Romania în perioada 1996 - 2008. Managing Director la GKTI Semper Human.
Ex-General Manager la Microsoft Romania. Managing Director la GKTI Semper Human.

Primul speaker (de fapt trainer) a fost domnul Silviu Hotăran. De fapt, Silviu. Am observat că nu are nici o problemă ca să i te adresezi direct pe nume. Silviu Hotăran este un suflet tânăr și se vede asta de la o poștă. În acest moment este Managing Director la GKTI Semper Human.

Silviu Hotăran a fost cercetător științific la ITC București în perioada 1980 – 1991, a fost General Manager la Ciel Romania în perioada 1991 – 1996 și General Manager la Microsoft Romania în perioada 1996 – 2008. A fost omul care a condus primii pași Microsoft în România. Acum este Managing Director la GKTI Semper Human, o super companie de training.

Radu Georgescu

Radu este fondator la Gecad Ventures.
Radu Georgescu este fondator la Gecad Ventures.

În lumea IT de azi, Radu Georgescu nu ar avea nevoie de nici o prezentare. Radu este fondator la Gecad Ventures. El este cel care a vândut antivirusul RAV în 2003 către Microsoft, cel care a vândut soluția de ePayments către Naspers în 2010, cel care a vândut Avangate către San Francisco Partners în 2013 și cel care a vândut tehnolgia Vectorwatch către Fitbit în 2016.

Da, este un om cel care a făcut toate astea. În plus, mai face. Și le face bine. Radu Georgescu este un om care are încredere în antreprenoriatul românesc, drept dovadă e printre noi și ne vorbește. Un om cu o capacitate de analiză și sinteză foarte mare. Un om care se joacă bine cu cifrele și vede foarte bine lucrurile în domeniul în care activează.

Wargha Enayati

Fondatorul Regina Maria, rețeaua privată de sănătate.
Wargha Enayati – Fondatorul Regina Maria, rețeaua privată de sănătate.

Wargha Enayati este fondatorul Regina Maria, rețeaua privată de sănătate. În acest moment este fondatorul Fundației de Policlinici Sociale Regina Maria. Provine dintr-o familie complexă și are o familie complexă. Unde prin ”complexă” înțeleg doar chestii pozitive.

Wargha Enayati este omul care mi-a dat ieri, fără să intenționze acest lucru, 3 ore de gândire în drum către casă (eu locuiesc în Galați și am condus din București către Galați). Pe lângă experiența de business, Wargha Enayati, ne-a împărtășit despre experiențele și convingerile sale legate de sensul vieții, aspect la care ne gândim mai mult sau mai puțin în goana noastră zilnică după lucruri care contează mai mult sau mai puțin.

Am promis că nu dau mai multe detalii și mă voi ține de cuvânt. Însă dacă vreodată veți vedea că Wargha Enayati este invitat ca speaker, nu ratați acel eveniment. Omul ăsta minunat reușește să spargă rapid anumite bariere sau orizonturi pe care nici nu ni le putem imagina. Eu am început deja să studiez și alte chestii începând de azi.


Gabriel Ursan la RBL
Pasiune, atitudine și entuziasm. Sunt cele 3 chestii care mi-au marcat pozitiv viața. Și care mă vor ajuta să obțin cât mai mult de la experiența numită: Atelierele RBL.

În concluzie: mergeți la orice eveniment organizează cei de la RBL (Romanian Business Leaders). Veți descoperi ori pe loc, ori în timp, că e altceva. Altceva bun sau altceva mai bun.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „O sâmbătă excelentă alături de Silviu Hotăran, Radu Georgescu și Wargha Enayati la Atelierele de Antreprenoriat”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.