Oare când toată populația de pe planeta Pământ va fi împreună?

Am început să mă uit de curând din nou la Star Trek. Și acolo nu numai că toată planeta Pâmânt este împreună, ci există și o federație a planetelor (United Federation of Planets). Omenirea este împreună, războaiele între oameni au dispărut de mult, iar animalele nu mai sunt nici chinuite și nici consumate :). Dincolo de zona SF, treaba asta mi se pare corectă.

Eu personal sunt unul dintre susținătorii globalizării. Nu numai că mi-aș dori niște State Unite ale Europei, dar mi-aș dori niște State Unite ale Pâmântului. E normal ca fiecare zonă să rămână cu propriile tradiții și să se bucure de ele, dar de ce să nu o facă sub umbrela unei singure forme de organizare?

La urma urmei lucrul ăsta se întâmplă oricum în orice țară. Imaginați-vă România. Avem anumite tradiții în Moldova, anumite tradiții în Oltenia, anumite tradiții în Ardeal, anumite tradiții în Muntenia, anumite tradiții în Dobrogea și tot așa. Și totuși, suntem cu toții frați români în aceeași țară. Putem spune oricând cu mâna pe inimă cu suntem români indiferent de zona noastră geografică. De ce nu s-ar putea chestia asta la nivel global? De ce nu putem spune că suntem cu toții oameni?

Albert Einstein spunea că omenirea va fi împreună sau nu va fi deloc. Iar la ce văd că se întâmplă acum în lume, afirmația lui este și mai plină de adevăr.

Apucăturile noastre din neanderthal ne fac să fim din ce în ce mai individualiști și mai teritorialiști. În condițiile în care noi ar trebui să evoluăm, nu să ne întoarcem în aceeași mocirlă care a stat de fapt la baza tuturor războaielor de până acum.

Din punctul meu de vedere soluția este educația și implicarea noastră atâta vreme cât trăim pe această planetă. Pentru că cel mai probabil extratereștrii nu ne vor invada atât de repede :) încât să punem de o uniune a popoarelor. Dacă am comprima timpul planetei Pământ în 24 de ore, perioada în care există oamenii ar însemna doar o secundă. Oare câte secunde trebuie să mai treacă pentru ca omenirea să înțeleagă că singura șansă către evoluție, bunăstare și pace este doar împreună?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Oare când toată populația de pe planeta Pământ va fi împreună?”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.