O sâmbătă superbă alături de George Agafiței, Cristian Constantinescu și Marius Ștefan la Ateliere de Antreprenoriat

M-am înscris la Atelierele de Antreprenoriat, am fost acceptat și acum particip :). Cam o dată la două săptămâni mă trezesc la 5 dimineața și călătoresc cu bucurie din Galați către București pentru o nouă doză de dezvoltare personală, profesională și mai ales antreprenorială.

Vă povesteam aici cu entuziasm despre prima sâmbătă în care am participat. Entuziasmul meu rămâne la cote înalte sâmbătă de sâmbătă. Asta pentru că Atelierele de Antreprenoriat sunt un proiect extraordinar în care ai ocazia să cunoști oameni pe măsură.

Și când zic oameni extraordinari, mă refer atât la speakeri, cât și la colegii mei care sunt niște oameni cu diverse tipuri de business-uri și automat cu diverse tipuri de provocări. Am promis că în articolele mele legate de Atelierele de Antreprenoriat nu voi povesti detaliat ce se discută acolo din două mari motive: 1. Discuțiile pot include elemente confidențiale. 2. Merită să trăiești experiența atelierelor pe propria ta piele. Nu ezita să te înscrii când se mai organizează.

În momentul scrierii acestui articol ”îmi cad ochii în gură” din punct de vedere fizic, dar entuziasmul psihic nu mă lasă să merg la culcare fără să împărtășesc gândurile acestei ediții cu voi. Abia am ajuns de la ediția în care s-a vorbit despre Definirea Afacerii și Avantajul Competitiv.

Pentru mine a fost un subiect provocator și nu neapărat confortabil, pentru că nu în fiecare zi te oprești, pui picioarele într-un lighean cu apă rece și începi să te gândești la toate componentele de bază ale business-ului în care activezi. Am gândit multe în drumul către Galați :)

Asăzi i-am cunoscut pe George Agafiței (Strategy Designer & Innovation Catalyst), Cristian Constantinescu (Board Adviser la Noriel) și Marius Ștefan (Co-fondator la Autonom Rent a Car).

George Agafiței

George Agafitei

George Agafiței este un om cu foarte mare experiență în afaceri și se vede asta de la o poștă. De fapt, din ce a povestit, are experiență în foarte multe domenii (inclusiv gătit și… altceva nu vă mai spun :), că vă invit să-l cunoașteți personal când aveți ocazia). Deși s-a inventat și s-a tot reinventat de-a lungul timpului, în acest moment este Strategy Designer & Innovation Catalyst.

Din partea lui George Agafiței am avut parte de training, iar pe mine unul m-a ajutat să mă uit la un business complex dintr-o singură privire. Ne-a oferit în cadrul trainingului niște tool-uri de impact și ne-a provocat să le aplicăm. George Agafiței este un om carismatic și prietenos pe care sper să-l mai întâlnesc și cu alte ocazii. Și sper să-l întâlniți și voi.

Cristian Constantinescu

Cristian Constantinescu Noriel

Cristian Constantinescu este fondatorul Noriel, companie pe care a vândut-o anul trecut. Cine are copii cu siguranță a auzit de Noriel, pentru că Noriel vinde jucării. Cristian Constantinescu a avut bunăvoința să ne povestească despre provocările lui de business și despre etapele sau strategiile pe care le-a aplicat de-a lungul timpului în afacerile sale.

Deși locuiește de multă vreme în București, la origini el este din Brăila, adică din orașul meu vecin ;). Pe Cristian Constantinescu îl văd ca pe un om pragmatic și orientat către analiză. Un om realist cu care m-am identificat în multe aspecte pe care le-a povestit. Cel mai mult mi-a plăcut curajul său de a aborda anumite piețe care aparent nu puteau fi atinse. Se poate.

Marius Ștefan

Marius Stefan Autonom Rent a Car

Marius Ștefan este co-fondator Autonom Rent a Car. De fapt, compania Autonom nu mai este doar companie de Rent a Car, ci mult mai mult decât atât. Povestea companiei este una foarte interesantă, iar orientarea lui Marius Ștefan către dezvoltare personală este și mai interesantă. Mie îmi place să citesc cărți, însă după prezentarea lui Marius mi-a venit un chef nebun să citesc și mai multe cărți. Pe drum către Galați deja am ascultat o carte :)

Mi-a plăcut foarte mult la Marius Ștefan că se bucură autentic de drumul dintr-un business și că în cultura lor organizațională pe primul loc sunt oamenii, indiferent că sunt clienți interni sau clienți externi. Ai putea să îl asculți pe acest om ore întregi povestind despre experiențele sale. Mai mult, eu recunosc că îi știu compania și știu cel puțin un om din ea (managerul Autonom din Galați), iar ceea ce el povestește sau recomandă, aplică cu succes în compania lui.


În concluzie: Merită să plecați cu măcar o idee pe care să o puteți aplica din orice eveniment la care participați. Eu am plecat cu 6 azi în total, pe care le-am cules de la fiecare speaker. A… și mergeți la orice eveniment organizează cei de la RBL (Romanian Business Leaders). Veți descoperi ori pe loc, ori în timp, că e altceva. Altceva bun sau altceva mai bun.

Un comentariu la „O sâmbătă superbă alături de George Agafiței, Cristian Constantinescu și Marius Ștefan la Ateliere de Antreprenoriat”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.