33 de idei realiste de făcut bani online, fără să renunți la job

În zilele noastre se pot face bani online mai mult ca oricând pentru că folosirea internetului a explodat la nivel mondial, nu doar în România. Pur și simplu din ce în ce mai mulți oameni învață zi de zi să folosească internetul.

Acest lucru se traduce în termeni de afaceri prin mărirea pieței. Cu alte cuvinte, cu cât intră mai mulți oameni pe o piață, cu atât cererea crește și este nevoie de alți oameni ca să satisfacă această cerere. Forța de muncă se mută online.

Prin urmare, există foarte multe șanse ca și tu să faci bani online în timpul tău liber, mai ales dacă vrei să testezi domenii noi ca să vezi dacă îți plac sau dacă pur și simplu vrei să ai mai multe surse de venit pentru familie.

Idei de făcut bani online

Idei de facut bani online

În acest articol îți voi prezenta 33 de idei de făcut bani online pe care le poți aplica în timpul liber, fără să fie nevoie să-ți dai demisia și să faci bani non-stop lucrând de la laptopul tău pe o plajă însorită, în timp ce sorbi dintr-un Mojito rece.

Bine, trebuie să recunoaștem că acest lucru este posibil, însă nu de la bun început. Așa că trebuie să începi realist această călătorie către libertatea ta financiară prin câștigarea de bani online. Iar cel mai bine este să începi cu… începutul.

Stabilește de ce vrei să faci bani online

Stabileste de ce vrei sa faci bani online

Înainte de a sări direct la cele 33 de idei de a face bani online, fă un exercițiu de imaginație și stabilește de ce vrei să faci bani online. ”Păăi… am nevoie de mai mulți bani… evident!” ai putea răspunde tu scurt și simplu.

Iar eu ți-aș putea spune răspunde înapoi ”Păăăi… există o grămadă de metode de face bani în viață cu orice preț. Ești dispus să riști atât de mult?” Pentru că, de fapt, asta e întrebarea: vrei să îți riști confortul, sănătatea sau libertatea?

NU!

Nu cred că vrei să-ți riști confortul, sănătatea, demnitatea sau libertatea pentru a face bani. Sunt multe metode de a face bani online, dar înainte de a începe pe o cale, gândește-te la valorile tale umane înainte de a păși pe acea cale.

Cum vrei să faci bani online

Cum vrei sa faci bani online

Ca să nu o mai lungim, am să-ți spun eu cum vrei să faci bani online. Vrei să faci bani online făcând ceva ce îți place. Dacă nu faci ceva ce îți place, oricât de atractiv și bănos ar fi domeniul la care țintești, nu vei avea succes.

Dacă tu ai văzut la mulți guru de pe internet sau de pe YouTube că au făcut bani de un Lamborghini nou nouți din trading crypto, dar tu urăști cifrele, nu te-a atras niciodată matematica și pur și simplu graficele alea sunt respingătoare…

… NU TE BĂGA din prima în așa ceva!

În călătoria ta către a face bani online este important să începi cu ceva ce îți place, pentru că altfel nu vei avea motivația să continui și atunci când vei da de greu. Pur și simplu vei fi copleșit, nu vei continua și vei crede că nu se pot face bani online.

Consecvența bate mereu talentul

Consecventa invinge talentul la bani pe net

Ultima chestie pe care doresc să ți-o transmit înainte de a trece efectiv la cele 33 de idei de făcut bani online este să nu renunți repede dacă tu crezi că ai pornit-o pe drumul cel bun și, mai ales, dacă îți place ce faci.

Talentul sau părerea ta despre tine legată de un anumit talent riscă să te transforme într-un om leneș care nu va avea succes în ce și-a propus. Alegerea corectă și specifică a unui obiectiv și lucrul consecvent la el aduce succes.

Eu personal sunt de multă vreme în lumea muncii, în lumea marketingului și în lumea făcutului banilor din mediul online atât prin publicitate, marketing afiliat, web design și promovare, copywriting și multe altele. Vreau să-ți spun asta:

NU VA FI UȘOR! NU VA FI RAPID!

Oricât ai fi de bun, să știi că succesul peste noapte durează ani de zile, așa că stabilește-ți corect așteptările și nu te comporta ca un jucător de jocuri de noroc când vine vorba de a-ți construi o afacere online de succes.

Video cu primele 11 idei de făcut bani online

Dacă ești adeptul conținutului video, urmărește videoclipul de pe canalul meu de YouTube de mai jos. Dacă nu se încarcă, apasă aici.

Dacă preferi conținutul text, citește în continuare.

1 Asistent personal virtual

1 Asistent personal virtual

O metodă de făcut bani online este să devii asistent personal virtual. Acest lucru înseamnă se te ocupi de agendele unor oameni mai ocupați care au nevoie de asistenți personali sau chiar de asistenți manageri.

Ai fi surprins să afli cât de mulți asistenți personali sunt necesari și în România și câți antreprenori (în mod special din domeniul tehnologiei) caută așa ceva. Însă la cea mai mare căutare sunt asistenții personali care știu limba engleză.

Dacă știi să scrii și să vorbești în limba engleză destul de bine, poți să arunci un ochi pe platforme de angajare asistenți personali precum Indeed.com. Acolo vei observa mai multe cereri listate. Poți să faci în jur de 20$ pe oră.

2 Transcriere audio sau video

2 Transcriere audio sau video

Există o grămadă de materiale audio sau materiale video ce au nevoie a fi transcrise sub formă de text. Spre exemplu, foarte mulți oameni scriu cărți dictându-le, fără să fi scris cu mâna lor o literă la unele cărți publicate.

Alte persoane au nevoie să transforme infromația dintr-un interviu video într-un interviu text și de aceea au nevoie de oameni care să transcrie toate treburile astea. Există atât nevoie de transcrieri în română, cât și în engleză.

Dacă știi limba engleză și îți este ușor să transcrii ce auzi, atunci transcrierea materialelor video și audio se poate dovedi o idee foarte bună de a face bani online într-o formă reală. Îți recomand să-ți faci cont pe Fiverr pentru a găsi clienți.

3 Bani online din marketing afiliat

3 Cum functioneaza marketingul afiliat

Marketingul afiliat, denumit și marketing de performanță, recompensează performanța ta ca om de vânzări. Mai exact, pentru a face bani din marketing afiliat, trebuie să ai o audiență căreia să-i recomanzi produse sau servicii.

Nu ai nevoie de stoc, nu riști să bagi bani în produse sau servicii care nu funcționează, dar totuși primești o parte din valoarea vândută atunci când se vinde prin intermediul tău acel produs sau serviciu. Toată lumea câștigă!

În mediul online este ușor să corelezi o vânzare cu o recomandare pentru că există linkuri unice de afiliere. Totuși, despre subiectul marketingului afiliat se poate face un curs întreg. Îți recomand să arunci o privire aici și la vlogul de mai jos.

4 Crearea unui canal de YouTube

4 Crearea unui canal de YouTube

O altă metodă de a face bani online fără să renunți la job (cel puțin pentru moment) este crearea unui canal de YouTube. Conținutul video continuă să crească pentru că pur și simplu este mai ușor de consumat.

La fel ca și în marketingul afiliat, este ideal să faci un canal de YouTube de nișă (adică dedicat unui subiect precis) la care te pricepi și de care să poți vorbi cu pasiune și cu plăcere ore în șir, fără oprire. Există oameni care se vor uita!

După ce îți crești canalul de YouTube (deși ai putea lua în calcul și surse mai sigure de cumpărat abonați, like-uri sau vizualizări precum aceasta, eu recomand să te ferești de cumpărat subscriberi) vei face bani din recomandări și publicitate.

5 Participarea la focus grupuri

5 Participarea la focus grupuri

Focus grupurile sunt niște tactici de marketing ce permit colectarea de date relevante pentru o anumită campanie, brand, dezvoltare de produs nou sau pur și simplu o idee. În cadrul acestor focus grupuri se studiază piața.

Mai exact, anumite firme sau agenții de marketing și publicitate caută persoane care se potrivesc unui anumit public țintă (printre care te poți număra și tu) și lansează diverse studii ce implică vizionarea de materiale și reclame.

Apoi, pe baza elementelor pe care tu le-ai văzut, va trebui să răspunzi la niște chestionare cu impresiile tale. Pe ei îi va ajuta să-și calibreze mai bine reclama, iar tu vei obține niște beneficii materiale. Poți practica asta ocazional.

6 Vânzarea de fotografii online

6 Vânzarea de fotografii online

Dacă ești pasionat de fotografie, să știi că există foarte multe platforme unde îți poți expune fotografiile cu scopul de a fi cumpărate și refolosite.  este probabil platforma cea mai cunoscută pentru a vinde și cumpăra fotografii.

Dacă ai idei bune și reușești să pui consecvent destule fotografii online, în timp vei face bani frumoși din chestia asta pe pilot automat. Pentru că la fiecare vânzare de fotografie de-a ta vei câștiga un comision care îți aduce bani și când dormi.

Am citit o grămadă de povești în care unii fotografi români au reușit să ajugă la suma de 1000 euro pe lună în doar câteva luni după ce au încărcat și etichetat corect câteva mii de poze în toată această perioadă (prespune ceva de muncă).

7 Bani online din gestionarea rețelelor sociale

7 Bani online din gestionarea rețelelor sociale

Gestionarea unui cont de Instagram în București cu o postare și câteva story-uri pe zi se plătește cu aproximativ 1000 lei – 1500 lei pe lună către un freelancer care mai gestionează conturi și pagini ale firmelor în timpul liber.

Dacă îți place partea de social media, consumi mult social media și crezi că ai avea talent, idei și inspirație de a ajuta anumite companii să câștige mai mulți clienți și urmăritori din social media, asta e o metodă bună de a face bani online.

De asemenea, această idee de făcut bani online nu necesită nici atât de mult timp sau efort după ce îți intri în ritm datorită unor unelte precum SocialPilot sau  care sunt foarte ieftine pentru ce oferă. Recomand și vlogul de mai jos.

8 Începerea unei afaceri de tip dropshipping

8 Începerea unei afaceri de tip dropshipping

Dacă ești în căutarea de idei de făcut bani online, probabil nu este prima dată când afli de metoda de făcut bani online prin dropshipping. Această metodă de a începe o afacere online funcționează și astăzi, dar probabil necesită un curs dedicat.

Pe scurt, dropshipping înseamnă ca tu să ai un magazin online fără să îți asumi riscul de a investi bani în stocuri, pentru că de fapt vei promova produse fără brand ale altei companii (care va și livra produsele în locul tău).

Cel mai important lucru la o afacere de tip dropshipping este să alegi foarte bine nișa de piață în urma unui studiu și produsele pe care le vinzi. De fapt, asta e cheia unei afaceri dropshipping de succes, pentru că un cont pe Shopify se face ușor.

9 Print on demand tricouri, căni, șepci

9 Print on demand tricouri, căni, șepci

Obiectele personalizate se găsesc acum la fiecare colț de stradă. Sunt cu adevărat o idee bună de cadou care te poate scoate din bucluc și de aceea au încă un real succes. Totuși, dacă ești influencer sau ai stofă de artist, poți face bani din asta.

Mai exact, firmele care se ocupă de personalizat tricouri, căni și alte obiecte își doresc mereu idei noi. Așa că dacă ești un om plin de idei bune sau dacă pur și simplu vrei să-ți lansezi propriul tău merch poți să o faci cu 0 investiții.

Mai exact, tu creezi designul pentru obiectele personalizate, iar magazinul de tricouri personalizate afișează designurile tale. Dacă se vând, vei primi un comision frumos din această vânzare. Aruncă un ochi pe Printado Marketplace.

10 Vanzare de caiete de lucru pe Amazon

10 Vanzare de caiete de lucru pe Amazon

Amazon este una dintre cele mai mari piețe online din lume, cu o deschidere către un număr de cumpărători așa cum nu ți-ai imaginat. Și nu vorbim aici doar de cumpărătorii în limba engleză, ci și de alte limbi, ale altor țări bogate.

O metodă de a face bani online pe Amazon este de a scrie cărți și a le vinde acolo, însă dacă nu ai talent literar sau timp să scrii așa mult, poți să faci cărți pentru copii sau caiete de lucru pentru copii de clase primare.

Acest lucru îl poți face folosind Canva. Ai deja acolo o grămadă de templaturi cu care te poți juca și crea cărți și caiete de lucru pentru copii mici. Amazon le poate printa în locul tău și expedia la cumpărători, iar tu iei un comision din asta.

11 Începe un blog pentru a face bani online

11 Începe un blog pentru a face bani online

Poți face bani online și cu un blog. Să nu crezi că lumea nu mai citește. De exemplu, tu citești aceste rânduri acum, nu-i așa? :) Ei bine, asta este o dovadă că oamenii încă citesc și că vor continua să citească.

Cel puțin pentru moment, blogurile de nișă (adică pe o categorie anume) se pot dezvolta foarte mult. Atunci când oamenii au o durere sau o nevoie, nu caută pe TikTok rezolvarea ci caută pe Google păreri despre ce îi interesează.

Rezultatele de pe Google îi poate conduce către videoclipuri de pe YouTube sau către articole de pe bloguri. Sunt multe metode de a câștiga bani din blog: afiliere, publicitate, reclame, parteneriate cu firme sau vânzare de produse proprii.

12 Content writing – bani din scrierea de conținut

12 Content writing – bani din scrierea de conținut

Este nevoie mai mult ca oricând de conținut nou online, iar publicațiile vor trebuie să publice conținut din ce în ce mai bun pentru a putea ține pasul cu cererea de informație. Pentru acest lucru vor apela la creatori de conținut text.

Meseria de content writer poate fi una foarte bănoasă dacă îți place să scrii și te pricepi să scrii. Îți poți dezvolta tehnica de a scrie convingător sau tehnici de scriere SEO și poți crește pe acest subiect cu fiecare articol scris.

Deși va fi nevoie de practică până îți intri în ritm, după ce se va duce vestea că ești un content writer bun, la un moment dat te vei afla și în postura de a refuza clienți. Pentru a găsi clienți apelează la Fiverr sau la grupurile de antreprenori/marketing.

13 Bani online din TikTok

13 Bani online din TikTok

TikTok este o rețea socială foarte importantă și pe care din ce în ce mai mulți oameni petrec foarte mult timp. Poți câștiga bani online și ca influencer pe TikTok dacă ai un canal cu mulți urmăritori care apreciază ce faci.

Deși la început ai putea fi tentat ca să îți crești canalul de TikTok cumpărând like-uri, vizualizări sau subscriberi dintr-un loc cât de cât safe precum acesta, îți recomand să nu faci din asta un stil de viață și să crești organic.

Banii din TikTok pot veni din colaborări cu branduri care te plătesc ca să le menționezi în clipurile tale, din afiliere (punând linkuri de afiliere în descrierea profilului) sau prin cadouri de la fani în timpul sesiunilor live.

14 Scrie și publică un eBook

14 Scrie și publică un eBook

Poți face bani online și din scrierea și publicarea unui eBook. În afară de timpul, efortul și creativitatea ta, publicarea unui eBook nu necesită o investiție mare de bani, deoarece este în format electronic și nu există costuri de tipărire.

Un eBook cu care să faci bani online este un eBook cu adevărat util pentru o anumită nișă de cititori. În acel eBook poți să inserezi linkuri relevante de afiliere care să-ți aducă venituri suplimentare, pe lângă costul acestuia.

De asemenea, un eBook cu care să faci bani online nu trebuie neapărat să coste bani. Îl poți oferi gratuit audenței tale în schimbul adreselor lor de email sau ale datelor de contact, pentru a promova un alt produs de-al tău mai târziu.

15 Fă un curs online și vinde-l

15 Fă un curs online și vinde-l

Pentru că tocmai discutam anterior despre un eBook ca fiind un soi de portiță către inima audienței tale, după ce ai colectat adresele de email ale oamenilor interesați de informațiile pe care tu le ai de oferit, poți vinde produsul tău.

Și când spun produs, nu mă refer la un produs fizic și palpabil, ci la un produs informațional de tip curs online. Pentru a crea un curs online vei munci foarte mult o singură dată, însă apoi vei câștiga bani constant din vânzarea lui.

Un curs online nu necesită stocuri, angajați și alte resurse permanente în afară de un hosting web și un website pe care să îl structurezi pe capitole. Cel mai important este ca acesta să fie util și relevant pentru audența ta.

16 Construiește website-uri pentru companii mici

16 Construiește website-uri pentru companii mici

Tehnologia a evoluat atât de mult încât este foarte ușor să construiești un website acum. Totuși, asta nu înseamnă că toți proprietarii de afaceri mici și mijlocii au chef, timp și disponibilitate să facă asta. Aici poți interveni tu.

Există mai multe platforme pe care poți construi website-uri și magazine online. Cea mai des utilizată platformă este WordPress (+ WooCommerce dacă vrei și magazin online), dar mai există și platforme precum Shopify sau Wix.

Pentru a găsi clienți pentru construirea de website-uri caută pe formuri, grupuri de antreprenori, dar și pe Google. Pe Google poți căuta companii din orașul tău care nu au website și le poți contacta direct (șansele de a vinde sunt mai mari).

17 Câștigă bani fiind client misterios

17 Câștigă bani fiind client misterios

Job-ul part time de client misterios sau mystery shopper este destul de căutat de agențiile de mystery shopping din România. Asta înseamnă că tu va trebui să joci rolul unui client, să cumperi ceva de undeva și să evaluezi experiența ta acolo.

Multe firme vor să verifice cum se comportă angajații în mod real la locul de muncă servind clienți reali, nu doar cum se comportă cu clienții în prezența șefilor sau evaluatorilor. De aceea este nevoie de evaluarea prin mystery shopping.

Pentru a colabora ocazional cu o firmă de mystery shopping este suficient să cauți acest termen pe internet alături de cuvântul ”angajări” și vei găsi nenumărate oferte. Mai mult, aceste firme îți vor spune tot ce trebuie să faci.

18 Fă bani online cu vocea ta

18 Fă bani online cu vocea ta

Dacă ai o voce plăcută și o dicție bună, poți face bani online cu ajutorul vocii tale. Cum faci asta? Prin vânzarea de servicii de voice over sau narare. Mai exact, va trebui să citești niște texte și să te înregistrezi făcând asta.

Investița ta va consta într-un microfon bun și în amenajarea unui colțișor din casa ta unde izolarea fonică să fie propice înregistrărilor audio. Pentru a te promova poți lua legătura cu agenții de publicitate sau o poți face direct pe Fiverr.

Există o grămadă de oameni care doresc să creeze videoclipuri de prezentare fără să se implice în vreun fel în realizarea acestora. Așa că sunt dispuși să externalizeze serviciile de creare videoclipuri și implicit de narare a acestora.

19 Fă bani online dintr-un podcast

19 Fă bani online dintr-un podcast

Și pentru că tot suntem la capitolul voce, poți începe un podcast pentru a face bani online. La fel ca și în cazul unui blog, a unui canal de YouTube sau a unui canal de TikTok, este nevoie de timp pentru a crește comunitatea.

Însă după ce ai o bază de abonați (ascultători, în cazul unui podcast) poți face bani din podcastul tău recomandând produse sau servicii și căutând sponsori dispuși să-ți suțină proiectul în schimbul unor mențiuni în cadrul podcast-ului tău.

Podcast-ul este un material audio structurat pe episoade în care se discută despre anumite subiecte mai în detaliu. Există și podcast-uri video, însă concentrarea nu e pe efecte speciale video sau super editări, ci pe ceea ce se vorbește.

20 Fă bani online din editări video

20 Fă bani online din editări video

Dacă ai pasiune pentru editare video, să știi că această pasiune va deveni din ce în ce mai căutată și din ce în ce mai bine plătită. Într-o lume în care se lansează foarte multe vloguri noi sau canale de social media, e nevoie de editori video.

Poți face bani din editări video realizând clipuri publicitare pentru companii, editând vloguri ale altor vloggeri sau realizând videoclipuri de prezentare. Recomandarea mea ar fi să-ți faci un portofoliu și uneori să folosești unelte precum Promo.

Apoi, îți vei găsi cu ușurință clienți abordând direct companiile care vezi că nu au o prezență atât de bună pe partea de video oferindu-te să te ocupi de asta. O altă variantă este să abordezi vlogeri și să împarți cu ei câștigurile din reclame.

21 Carduri de cashback

21 Carduri de cashback

Cardurile de cashback nu sunt neapărat o metodă de a face bani online, ci de a câștiga bani online în timp ce faci cumpărături. Atunci când plătești cu un card de cash back la anumiți comercianți, primești înapoi o parte din banii cheltuiți.

Majoritatea băncilor au programe de cashback și îți recomand ca să le verifici pentru că pe termen lung aceastea te ajută să câștigi bani înapoi prin acest soi de economie, mai ales dacă ești genul de personă care cumpără mult.

Eu am mai multe carduri la mai multe bănci, printre care și Revolut (unde am și acolo cashback, fiind client Metal), dar aplicația supremă de carduri este Curve, unde am cashback de 1% la anumiți comercianți, idiferent ce card folosesc.

22 Scrie articole SEO

22 Scrie articole SEO

Poți câștiga bani online scriind articole SEO. Seo este prescurtarea de la Search Engine Optimization, adică optimizarea pentru motoarele de căutare pe care o au site-urile web pentru a fi găsite mai ușor când clienții caută pe Google.

A scrie articole SEO înseamnă a scrie articole optimizate pe anumite cuvinte și expresii cheie, astfel încât aceste articole să aducă trafic organic beneficiarilor. Multe firme plătesc bani frumoși pentru astfel de articole seo.

Dacă nu te pricepi așa bine la SEO, nu-ți face probleme deoarece există destul de multe unelte ce se pot dovedi de ajutor. Poți arunca o privire pe Mangools sau pe GrowthBar SEO. Uneltele astea îți fac viața mai ușoară la orice nivel.

23 Vinde lucruri pe Olx sau alte platfome

23 Vinde lucruri pe Olx sau alte platfome

Poți face bani online prin vânzarea de lucruri pe Olx sau pe alte platforme de vânzare și cumpărare de produse și servicii (Olx e doar un exemplu, dar mai sunt și alte platforme de acest gen precum Okazii.ro, LaJumate.ro, Publi24.ro).

La început poți să-ți dai mâna vânzând lucruri vechi din casă sau lucruri de care nu mai ai nevoie. Mai apoi, poți întreba și prietenii sau familia dacă au lucruri de vânzare și oferă-te să le vinzi tu pentru ei pentru un mic comision.

Astfel tu vei pune lucrurile în mișcare și vei face bani online în timp ce îți vei ajuta și cunoscuții. Ulterior poți să cumperi anumite produse de pe Olx la preț mai mic de la persoane care vor să vândă repede, ca mai apoi să le vinzi tu la prețul corect.

24 Fă bani online ca influencer pe Instagram

24 Fă bani online ca influencer pe Instagram

La fel ca și în exemplele de a câștiga bani online fiind influencer pe TikTok, blogger sau influencer pe YouTube, poți face bani online și fiind influencer pe Instagram. Sau, de ce nu, pe mai multe platforme sociale?

Deși ai fi tentat să apelezi măcar la început la un serviciu cât de cât ok de a cumpăra followeri pe Instagram precum , nu îți recomand să devină o practică obișnuită, deoarece followerii cumpărați nu sunt followeri reali.

Iar followerii cumpărați nu te ajută să faci bani online așa că va trebui să te străduiești să strângi o comunitate de oameni reali în jurul contului tău de Instagram, oameni care să aprecieze ce faci și să fie receptivi când recomanzi ceva.

25 Fă bani cu mașina, scuterul sau bicicleta ta

25 Fă bani cu mașina, scuterul sau bicicleta ta

O altă sursă de venit poate fi folosirea unui vehicul de-al tău pentru a face bani cu el. Dacă ai o mașină care consumă rezonabil, te poți înregistra ca șofer Uber, Bolt sau ceva de acest gen (e doar un exemplu, nu am o legătură cu aceste firme).

De asemenea, te poți înscrie și ca fiind curier Glovo sau Tazz pentru a câștiga bani în plus. Din ce am auzit livratorii câștigă destul de bine, deoarece nu livrează doar mâncare, ci și alte tipuri de produse sau cumpărături.

Totuși, înainte să faci asta este bine să-ți faci niște calcule legate de combustibil sau de uzura mașinii pentru că nu vrei să te trezești mai apoi că după ce faci calculele nu ai obținut niciun profit și că ai muncit doar pentru a plăti cheltuielile.

26 Fă bani online pe Twitch

26 Fă bani online pe Twitch

Poți face bani online și pe Twitch dacă ești pasionat de jocuri video, dar nu numai. Să știi că platforma de streaming Twitch s-a dezvoltat și pe alte subiecte și comunități, nu doar pe zona de gaming. Unii oameni doar fac un fel de hangout pe Twitch.

Mai exact, există streameri online pe Twitch care au canale despre mai multe tipuri de subiecte, nu doar gaming. Alți streameri pur și simplu se uită împreună cu abonații la videoclipuri online amuzante și le comentează împreună.

Probabil ai fi tentat să cumperi abonați pe Twitch folosind un serviciu cât de cât ok, precum acesta, dar îți voi spune la fel și ca la celelalte platforme să iei în considerare că bani pe Twitch se pot face doar dacă ai urmăritori reali (donații sau afiliere).

27 Fă bani online realizând reclame pe Facebook

27 Fă bani online realizând reclame pe Facebook

Dacă te pricepi la marketing online, poți să iei în calcul ca în timpul liber să te ocupi de Facebook Ads sau de Instagram Ads și pentru alte companii mici care nu ți-ar necesita atât de mult timp precum un job full time.

De obicei, poți să faci bani online administrând reclame pe rețelele sociale cerând bani pentru set-up-ul reclamelor (bugetele variază în jurul sumei de 300 euro pentru asta) și apoi cerând un procent de 10% din sumele cheltuite de client pe reclamă.

Bineînțeles, asta nu înseamnă că ai setat odată reclamele și după aia nu te mai ocupi de ele, dar după ce găsești formula optimă care aduce rezultate bune clientului tău, după aceea viața îți va deveni mai ușoară, iar acei 10% din buget îți vor prinde bine lunar.

28 Fă bani pe internet oferind coaching

28 Fă bani pe internet oferind coaching

Dacă ești un expert într-un anumit domeniu ce presupune consiliere sau coaching, nu ezita să te promovezi și online. La început concentrează-te foarte mult pe a oferi servicii extraordinare clienților tăi pentru a obține referințe bune.

Cel mai bun marketing este cel din gură în gură așa că în acest domeniu tot ce îți dorești este o armată de clienți care să te recomande. Dacă faci coaching sau consiliere și ești la început, poți face treaba asta gratuit pentru unii clienți pentru a obține testimoniale.

Odată ce ai obținut aceste testimoniale din partea clienților tăi, te poți folosi de ele pentru a te promova pe rețelele sociale și pentru a atrage clienți din toate colțurile țării, deoarece poți folosi pentru ședințele de coaching un program precum Zoom sau Skype.

29 Câștigă bani pe internet din design grafic

29 Câștigă bani pe internet din design grafic

Nu este ușor să devii peste noapte designer grafic și nici nu voi sugera să faci bani din design grafic de nivel înalt. Asta pentru că probabil dacă știi să faci design grafic de nivel înalt faci deja bani din asta, iar dacă nu faci, trebuie doar să te promovezi mai mult.

Pentru că oamenii au nevoie de designuri grafice pentru postări pe bloguri, pentru postări pe social media, pentru bannere pe site-uri, pentru afișe, pliante sau diverse materiale. Iar aici poți interveni tu care le poate oferi aceste designuri.

Din fericire nu trebuie să fii expert în design grafic pentru a face bani online, deși trebuie să ai o anumită înclinație către desen și un pic de simț estetic. Poți începe prin a-ți face un cont pe Canva și a te juca pe acolo (unde vei descoperi o groază de template-uri).

30 Predă online limbi străine și câștigă bani

30 Predă online limbi străine și câștigă bani

Sunt foarte multe persoane care vor să învețe o limbă străină, dar pur și simplu a folosi o aplicație de învățat limbi străine sau a urma un program online de învățare a unei limbi străine, nu este ceva pe gustul lor.

Unii oameni au nevoie de un om care să joace rolul de profesor atunci când învață o limbă străină, un om în preajma căruia să se simtă în siguranță, un om care să-i împingă de la spate și un om căruia să-i poată adresa diverse întrebări.

Aici intervii tu dacă știi bine o limbă străină. Nu este nevoie să fii autorizat ca profesor pentru a face treaba asta part-time, deși trebuie să ai cunoștințe de a preda și trebuie să fii un bun comunicator. Postează anunțuri la mica publicitate și așa găsești clienți.

31 Închiriază o proprietate prin Airbnb

31 Închiriază o proprietate prin Airbnb

Poate nu toți au o proprietate care să stea degeaba, o casă mare sau o pensiune pe la munte pe care să o poată închiria. Dar sunt mulți care s-au trezit în această situație și care nu știu cum e mai ok: să închirieze normal sau pe noapte?

Dacă ai o proprietate, cel mai profitabil este să o închiriezi pe noapte, deoarece poți cere un tarif mai mare decât ai obține de la o chirie obișnuită lunară, mai ales dacă proprietatea ta se află într-o localitate de lângă un obiectiv turistic bun.

Am rămas surprins să aflu că nu doar străinii caută și închiriează prin Airbnb, ci și foarte mulți români. Și nu doar din orașele mari, ci și din sate aproape uitate de lume. Dacă ai o casă, apartament sau cameră liberă poți face bani din Airbnb.

32 Fă-ți propriul tău magazin online cu Shopify

32 Fă-ți propriul tău magazin online cu Shopify

Dacă ai deja o afacere offline pe care vrei să o duci în zona online sau dacă te gândești să îți faci o afacere online direct, poți să-ți faci singur(ă) un magazin online folosind platforma Shopify. Bineînțeles, Shopify e doar o variantă, pentru că mai sunt și altele.

Am recomandat Shopify deoarece costurile de început sunt foarte mici, platforma este foarte bine pusă la punct din start, îți oferă cele mai moderne facilități din domeniul eCommerce și poate fi setată de orice persoană care știe un pic de engleză.

În zilele noastre nu mai este așa scump sau inaccesibil ca să îți faci un magazin online modern. Însă cel mai important în a face bani online cu un magazin online este să ai produse și servicii bune, să existe o piață pentru ele și să le promovezi eficient.

33 Investește lunar în acțiuni sau crypto

33 Investește lunar în acțiuni sau crypto

Cuvântul investitor nu trebuie să mai sperie pe nimeni în ziua de astăzi. Și tu poți deveni investitor, chiar dacă bugetul tău de investiție este compus din câțiva dolari pe lună. Cel mai important la investiții este să începi cât mai devreme (să ai timp pe piață).

Poți investi în acțiuni chiar și prin Revolut sau în fonduri mutuale direct din majoritatea aplicațiilor de banking din România. Poți investi și în crypto folosind Crypto.com sau Binance ( pentru linkul de afiliere cu reducerea maximă de 20%).

Ideea e ca să investești periodic (zilnic, săptămânal, lunar etc.) o sumă relativ fixă sau un procent bine stabilit din veniturile tale lunare (dacă acestea variază), indiferent dacă piața e în creștere sau scădere. Se numește strategia Dollar Cost Averaging.

În timp, dacă investești consecvent și disciplinat (în acțiuni, afaceri sau proiecte crypto în care crezi – nu în orice e la modă) există o foarte mare probabilitate să obții cel puțin un profit mediu de 8-10% când vei dori să te retragi din câmpul muncii.

De asemenea, dobânda compusă este un fel de minune a lumii, care face banii să se înmulțească mai mult și mai bine în timp. Cel mai important este să începi. Mai jos las și un vlog legat de cum funcționează dobânda la crypto în Binance.

Concluzie metode de făcut bani online

Concluzie metode de făcut bani online

După cum observi, există multe metode de făcut bani online și multe idei de făcut bani pe internet. Cel mai important aspect este acțiunea, pentru că 1000 de idei bune care rămân la statutul de idei și atât, nu valorează cât o idee mediocră pusă în aplicare.

Mulțumesc pentru lectură și mult succes!

P.S.: Dacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l și prietenilor folosind butoanele de share de mai jos. Nici nu ai idee cât de mult bine poți face unui prieten din lista sau cum îi poți schimba complet viața cu un astfel de articol pe care l-ai distribuit.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

23 de comentarii la „33 de idei realiste de făcut bani online, fără să renunți la job”

 1. Un articol foarte bine pus la punct cu informatii de ajutor pentru toti ce care isi doresc sa castige bani online! Felicitari pentru munca depusa in creearea acestui articol

  Răspunde
 2. E primul articol de pe acest blog pe care nu-l citesc cap coadă… pentru că pur și simplu e prea lung ca să-mi pot menține atenția concentrată, pentru că o parte din chestii le știu sau le-am încercat… pentru că în secolul trecut când internetul era un vis am petrecut săptămâni întregi la sala de lectură a bibliotecii luându-mi notițe din colecția “Idei de afaceri”… și completarea la toate ideile de făcut bani online este… DEPINDE… am făcut zeci de mii de lei cu REVOLUT în doar 30 de zile în urmă cu câțiva ani… atunci când era win-win-win… acum piața a ajuns la saturație… altfel la partea de cashback nu faci bani deloc ci doar economisești… iar la Revolut trebuie să tragi de ei ca să vireze cashback-ul că automatizarea e la pământ.

  Răspunde
  • Asa este, este un articol foarte lung pentru a fi bine indexat pe termen lung :) Si eu l-am scris cam in trei zile. In rest, sa stii ca sunt foarte bucuros si recunoscator sa stiu ca treci periodic pe blogul meu si ca citesti articolele de aici. Multumesc mult!

   Răspunde
 3. Dupa ce am citit si am vazut ca nu vinzi nimic sau ca nu e vreo schema de imbogatire peste noapte, am dat share cu drag la acest articol. Deja am primit mesaje in privat in care ma intreaba lumea daca te cunosc personal si ca vor sa intre in legatura cu tine ca sa te intrebe cate ceva :)))

  Răspunde
 4. Bai sa stii ca am cumparat followeri pe Instagram din linkul din acest articol si chiar sunt de calitate. Nu mai zice ca nu e ok sa cumperi ca eu am luat si mia crescut contul si dupa aa au inceput sa vina urmaritori reali dupa ce lumea a vazut ca ma urmaresc torusi cativa. Tare!

  Răspunde
 5. Articolul asta despre bani online este unul dintre cele mai bune de pe net dar am intrebare sincera: l-ai scris tu sau ai platit un copywriter care a facut bani online scriind acest articol superb pe blogul tau? Daca da, as vrea si eu sa aflu datele acestui copywriter! Iti las adresa mea de email cand scriu comentariul si imi dai tu un mail daca e ceva :)

  Răspunde
 6. Am aterizat pe acest articol dupa ce am cautat in engleza mai multe informatii despre facut bani online. Recunosc ca abia din bucati am gasit in mai multe articole in engleza despre bani pe net ce am gasit la un loc in articolul asta. Felicitari pentru munca depusa. Am pus la bookmark acest articol in cazul in care mai apare vreun update. Informatii f bune gratis pe care mukti le ofera in afara intr-un ebook de 49 de dolari. Intrebare: ai si ceva materiale sau cursuri facute de tine la vanzare? As fi gata sa cumpar!

  Răspunde
 7. Felicitari pentru articol! M-am abonat si la newsletter si ma bucur mult pt ca am primit multe alte informatii foarte bune de la tine. Sa o tii tot asa!

  Răspunde
 8. Imi place ca acest articol despre bani online nu este plin de reclame enervante si l-am citit usor. Este un articol foarte foarte bun si muncit. Felicitari! Cred ca o sa ma apuc de blog si de afiliere si apoi o sa-mo fac curaj si cu un canal de youtube.

  Răspunde
 9. Cu toata criza asta economica cautam pe net cum sa faci niste bani online si am dat peste postarea asta. O postare geniala! Cumulte idei bune!!!

  Răspunde
 10. Cel mai bun articol despre cum faci bani online si idei de facut bani pe internet din cate am citit. Nu stiu cine esti si nici nu-mi pasa dar iti multumesc pentru tot efortul!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.