Când e cel mai bun moment să intri în investițiile cu crypto?

Nu investesc acum, că e prea scump și o să mai scadă! Nu investesc acum, că e în cădere liberă și e posibil să se spargă bula crypto! Totuși, aș vrea să investesc în crypto, dar niciodată nu știu când e momentul optim de a investi în crypto.

Ei bine, tot cea am scris mai sus reprezintă dileme pe care și eu le aveam la un moment dat și dileme pe care le întâlnesc deseori și la comunitatea de pe YouTube. Așa că am decis să răspund printr-un video scurt la întrebarea din titlu.

Când e momentul potrivit să investești în crypto

Dacă nu se încarcă videoclipul de mai sus, apasă aici. Dacă nu îți place să te uiți la videoclipuri, citește mai departe pentru a citi concluziile (dar îți recomand să revii asupra videoclipului când ai timp, deoarece oferă plus valoare).

Când e momentul potrivit să investești

Cel mai bun moment de a investi în crypto, în acțiuni sau în orice dorești tu este momentul prezent, adică momentul în care tu citești aceste rânduri, indiferent de ce dată este, ce an este sau care este perioada economică prin care trecem.

În domeniul investițiilor nu există oameni (sau nu am auzit de ei) care au reușit să se sincronizeze perfect cu piața, adică să cumpere la cel mai mic preț posibil și să vândă la cel mai mare preț posibil. Nu există o masă relevantă de astfel de oameni.

Prin urmare, dacă nu vrei să te bazezi pe noroc atunci când e vorba de investițiile tale, recomand să ai în vedere următoarea zicală: pe termen lung contează mai mult de cât timp ești în lumea investițiilor, nu dacă ai așteptat sincronizarea perfectă.

Prin urmare, oricând este un moment oportun ca să investești în ceea ce tu crezi. Studiază bine proiectele în care dorești să investești și nu investi decât banii pe care îți permiți să-i pierzi. O altă strategie bună de investiții este dollar cost averaging.

Prin această strategie se reduce stresul deoarece tu ți-ai stabilit o sumă relativ fixă de bani pe care o investești lunar (sau săptămânal, bilunar etc.) în ceva, indiferent de prețul criptomonedei respective sau a acțiunilor respective.

Astfel vei acumula într-un ritm constant din respectivul asset în care investești, fără să te gândești dacă ai intrat la timp în aceste investiții sau nu. Atenție, cel mai important însă este să eviți specula și să investești doar în proiectele studiate în care crezi!

Mai multe informații prețioase se află și în videoclipul de mai sus la care te rog să dai play.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.