Cum faci bani din marketing afiliat promovând servicii recurente, nu produse fizice

Cum faci bani din marketing afiliat cred că este întrebarea momentului, deoarece această formă de făcut bani online este foarte des căutată de persoanele care doresc să facă bani pe internet fără să riște investiția într-un stoc de marfă sau în alte afaceri.

Video despre marketing afiliat

Dacă ești adeptul videoclipurilor, te invit să urmărești vlogul de mai jos de pe canalul meu de YouTube. Dacă din varii motive nu se încarcă videoul de mai jos, apasă aici. Dacă nu ai timp și chef să vezi un video, dă scroll mai departe și citește articolul de pe blog. NU uita să revii la începutul articolului la final pentru a te înscrie și a primi lista cu cele 51 de programe de afiliere.

Ce este marketingul afiliat

Ce este marketingul afiliat

Marketingul afiliat este metoda prin care tu, ca afiliat, promovezi produsele sau serviciile unei companii.

Ai un identificator unic precum un cod de reducere sau un link de afiliere propriu, numai al tău.

Atunci când îl promovezi audienței tale și cineva cumpără, primești comision.

Acest model de promovare este o tactică eficientă de vânzări online ce îi permite proprietarului unei afaceri să crească vânzările de produse sau servicii permițând afiliaților să câștige un procent de comision pentru că le promovează produsele sau serviciile.

Cum scriam și mai sus, un afiliat se bucură de un comision fix sau procentual (depinde de program) când este generată o vânzare de pe linkul său de afiliere.

Cum știi sigur că tu ai generat vânzarea

Cum știi sigur că tu ai generat vânzarea

Pentru a deveni afiliat trebuie să te înscrii într-un program de afiliere.

După ce aplicarea ta în programul de afiliere este acceptată, vei avea acces la un set de instrumente de promovare a produselor și serviciilor respectivului program.

Printre aceste instrumente de promovare se numără și linkurile de afiliere. Acestea sunt linkuri unice generate doar pentru contul tău.

Dacă cineva apasă pe ele, se înregistrează un cookie în browserul lui de internet care va ști dacă a cumpărat apăsând pe linkul tău.

Unele cookie-uri au durată de viață de 3 zile, 15 zile, 30 de zile, 60 de zile sau chiar pe viață (cum au cei de la ClickFunnels).

Asta înseamnă că potențialul client poate să apese pe linkul tău de afiliere azi, dar să cumpere mai târziu și tot se va înregistra comisionul la tine.

Avantajele marketingului afiliat

Avantajele marketingului afiliat

Unul dintre cele mai mari avantaje ale marketingului afiliat este că poți începe fără buget și că te poți folosi deja de audiența pe care ți-ai creat-o în timp ca influencer.

Știu că poate ”influencer” este un cuvânt mare pentru mulți dintre noi, dar atâta vreme cât tu te pricepi la ceva anume, iar oamenii țin cont de sfaturile și părerile tale, ești influencer.

Deși pentru a scala și a face bani mai mulți va trebui să investești și tu în promovare, pentru a începe este suficient să ai un cont activ de Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, un blog sau chiar o listă de abonați la newsletter (ar fi ideal și acolo tinzi să ajungi).

Un alt avantaj al marketingului afiliat pentru a face bani online este faptul că tu promovezi deja un produs sau un serviciu validat.

Nu este necesar ca să îți construiești tu propriul tău produs pentru ca mai apoi să vezi cum reacționează piața la el și să cheltuiești mulți bani pentru a vedea că nu merge.

Pe ce să mă axez când fac marketing afiliat

Pe ce să mă axez când fac marketing afiliat

Pe nișa ta. Este foarte greu să promovezi de toate pentru toți. Alege o nișă la care te pricepi și ține-te de ea. Uite, eu spre exemplu la începuturi aveam un blog generalist.

Asta îmi aducea trafic pe blog pentru că scriam despre tot ce îmi trecea prin cap, dar nu înseamnă neapărat că îmi aducea vizitatori fideli care abia așteptau ca să public ceva nou.

De când m-am nișat cât de cât pe subiecte precum tehnologie, marketing, dezvoltare personală și educație financiară lucrurile au început să se miște în direcția potrivită.

Mai scap uneori și câte un articol personal despre o călătorie, sport sau dietă, dar pe alea le trec la lifestyle și sunt mai rare, dar oricum înrudite – un om pasionat de marketing e foarte posibil să fie pasionat de dezvoltare personală.

Un om pasionat de dezvoltare personală s-ar putea să fie interesat să ducă și un stil de viață sănătos. Dar dacă aș scrie brusc despre pescuit (nu mă pricep) mi-aș îndepărta publicul.

Ce este un program de afiliere ce oferă comisioane recurente

Ce este un program de afiliere ce oferă comisioane recurente

Un program de afiliere ce oferă comisioane recurente te percepe ca pe un partener pe termen lung și te plătește lună de lună câtă vreme clientul adus de tine rămâne clientul serviciilor lor (chiar și atunci când dormi, cum se spune).

Adică, în loc să promovezi un produs care se cumpără o singură dată, gen o pereche de pantofi, o rochie, un telefon, un laptop sau un aer condiționat, tu vei promova un serviciu precum hosting web, unelte seo, ecommerce, social media, email marketing etc.

Genul ăsta de serviciu este oricum utilizat de majoritatea companiilor, deoarece în ziua de astăzi toată lumea are un website și are nevoie de hosting, landing page-uri, magazin online, email marketing, sms marketing, social media marketing etc.

Imaginează-ți că tu ești intermediarul acestor servicii pe bază de abonament lunar, adică un fel de om de vânzări care este plătit lunar pe viață pentru clienții aduși atâta vreme cât ei rămân clienți.

De fiecare dată când clientul își plătește factura către furnizorul recomandat de tine, acesta îți virează un comision în cont.

Avantaje promovare programe de afiliere ce oferă comisioane lunare

Avantaje promovare programe de afiliere ce oferă comisioane lunare

Efortul de a promova un produs este similar cu efortul de a promova un serviciu. Diferența este că atunci când promovezi un produs, iei comision o singură dată din vânzarea acestuia.

De asemenea, comisioanele la vânzarea produselor sunt cuprinse între 1% și 10%, media fiind undeva de 3% pentru telefoane și laptopuri și crescând la mai mult pe alte nișe.

Comisioanele la vânzarea serviciilor pot fi și de până la 50% lunar, media fiind undeva în jurul procentului de 20%.

Pe lângă faptul că încasezi bani lunar și comisionul este mai mare, un alt avantaj este că toate comisioanele se adună și cu cât mărești baza ta proprie de clienți, cu atât câștigi mai mult lunar.

Având o nișă de promovare a serviciilor, vei promova mai multe programe de afiliere și vei dezvolta mai multe surse lunare de venit astfel încât dacă un furnizor își închide programul de afiliere sau ceva nu îți mai convine, poți promova oricând alt program audienței tale (important este să o ai într-o listă de email marketing aici sau aici – vezi care îți place mai mult).

Concluzie legată de bani din marketing afiliat promovând programe de afiliere cu venituri recurente

A face bani prin marketing afiliat este cât se poate de posibil și îți spun din proprie experiență, având peste 10 ani de când practic marketingul afiliat atât pe plan intern cât și internațional (acolo veniturile sunt mai mari).

Cel mai important lucru este să îți alegi o nișă la care te pricepi și de care ești pasionat. Ăsta e primul pas. Al doilea pas este să îți dezvolți un sistem prin care tot traficul pe care îl obții să îl deții pentru mai târziu – adică să ai o listă de abonați la newsletter-ul tău.

Numărul tău de urmăritori contează mai mult sau mai puțin, pentru că dacă ai oameni cu adevărat interesați de informațiile oferite de tine, poți să faci bani frumoși și cu o listă de 1000 de oameni – nu îți trebuie milioane de followeri.

La începutul acestui articol am pus un formular de abonare la newsletter. Dacă bagi adresa ta de email acolo, vei primi imediat la tine pe email o listă cu 51 de servicii internaționale cu programe de afiliere ce oferă comisioane recurente, astfel încât să te inspiri.

Dă scroll în sus și înscrie-te ca să faci următorul pas în educația ta legată de afiliere.

Dar înainte de asta abonează-te la mine pe YouTube și urmărește-mă pe Insta și pe TikTok, ca să nu ratezi nimic important.

14 comentarii la „Cum faci bani din marketing afiliat promovând servicii recurente, nu produse fizice”

  1. Esti foarte bun !Profi in tot ceea ce faci .Misti lucrurile !Felicitari .Te urmaresc .Am pus si in practica cateva aspecte!

    Răspunde
  2. Unul dintre cele mai bune materiale despre marketingul afiliat al serviciilor oferit total dezinteresat si fara alte tertipuri. Te urmaresc de acum Gabriel!

    Răspunde
  3. Foarte bune informatiile din acest articol si mai ales din video. M-am abonat si am descarcat lista de programe de afiliere. Esti genial!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.