Tot ce trebuie sa stii despre noutatile Google de la I/O 2014. Cam asa va arata viitorul…

În fiecare an Google realizează evenimentul Google I/O unde prezintă ultimele noutăți pe care le lansează sau pe care urmează să le implementeze. Iată ce ne rezervă viitorul apropiat și care sunt noutățile Google pe 2014 sau chiar 2015 menționate la evenimentul Google I/O 2014:

 • Material Design: un nou concept de interfață pentru produsele Google. Bazat pe efecte tridimensionale cu umbre în timp real și efecte de elevație. Am să pun un video de prezentare cu Material design la finalul articolului.
 • Android L: versiune oferită sub forma de developer preview pentru smartphone-ul Nexus 5 și tableta Nexus 7 (2013) astfel încât dezvoltatorii de aplicații să înceapă să se joace din timp.
 • Browserul Chrome: va primi o actualizare ce va schimba un pic designul + interfață redată cu 60 de cadre pe secundă pentru a spori experiența de navigare web.
 • Motor ART: un nou motor pentru aplicațiile Android, mai rapid decât Dalvik. Gestonare mai bună RAM și suport pentru 64 de biți.
 • Battery Save: va fi încoprorat un nou sistem de battery save în dispozitive care va avea rolul să gestioneze mai bine puterea procesorului și a altor funcții, în raport cu modul de utilizare.
 • Android One: primul Android One va fi realizat împreună cu o firmă numită Micromax și va fi vândut în India cu un preț de sub 100 de dolari. Practic, va fi vorba despre Android mult mai accesibil.
 • Android for Work: este o funcție inteligentă care va permite separarea contactelor personale de cele de serviciu.
 • Google Drive for Work: viitorul este în cloud, iar asta ni se confirmă la tot pasul. Pentru o taxă de 10 dolari/lună/user, Google oferă spațiu nelimitat de stocare în cloud și upload de fișiere de până la 5 TB bucata (dacă folosește cineva fișiere așa mari). În România, Atlas Networking este partener premium Google și poate implementa soluții profesionale Google pentru companii și nu numai.
 • Update la Quick Office: suport nativ pentru suita Microsoft Office, fără să fie nevoie de convertirea fișierelor, așa cum se întâmplă acum.
 • Android crește: sunt peste 1 miliard de utilizatori, iar în ultimul sfert al anului 2013 s-au livrat 315 milioane de telefoane cu Android. Și cineva zicea de curând că Android moare :)
 • Android Wear: se materializează deja sistemul ăsta de operare. Samsung Gear Live este disponibil deja pe Google Play Store S.U.A. și urmează rapid și la noi.
 • Android TV: deși e o idee mai veche, în 2015 se pare că vom avea Android TV de la Sharp, Sony și Philips.

Și bat pariu că lucrurile nu se vor opri aici pentru că anul ăsta vom mai auzi despre Android Silver sau Nexus 6, tableta Nexus 8, o nouă serie de Chromebooks și poate chiar de Google Glass. Am omis ceva?

share la acest articol ca să afle, pe scurt, și prietenii noutățile :)

Noutati Google 2014

Sursă foto: droid-life.com

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Tot ce trebuie sa stii despre noutatile Google de la I/O 2014. Cam asa va arata viitorul…”

  • Sincer să fiu, de lene, nu folosesc nofollow la nici un link. Le las așa, naturale… :) Pluginul pare ok. Când mă întorc din concediu (mâine plec :)) poate îl abordez. Însă linkurile din acest articol sunt 99% interne, către alte articole de pe blogul meu :)

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.