Nexus 6 sau Android Silver?

Pe net umblă vorba că cei de la Google vor renunța la seria Nexus pentru a face niște dispozitive premium pe care le vor numi generic: gama Android Silver.

Practic, producătorii de telefoane vor trebui să meargă pe indicațiile de design Google și să folosească Android curat care să primească update-uri în timp real. Ceva gen: băi Samsung, tu trebuie să construiești dispozitivul cam de forma asta, să pui cel mai bun hardware posibil pe el și neapărat să folosești Android stock, fără mizerii inutile și interfețe personalizate pentru utilizator.

Sună bine și e oarecum logică mutarea. Gândiți-vă numai că utilizatorii iOS sunt obișnuiți să primească aproape de fiecare dată cele mai noi update-uri software chiar dacă au dispozitive cu 3-4 generații în urmă. La Android treaba stă altfel. Îți iei un telefon cu Android și probabil vei muri cu versiunea 4.1 dacă dispozitivul nu e unul de succes ca să scoată producătorul update pentru el. Pentru că în cazul Android update-ul ține de producător, nu de Google. Tocmai din cauza interfețelor personalizate (UI) de care vorbeam mai devreme.

Acum întrebarea firească e: vom avea parte de Nexus 6 sau se va trece direct la Android Silver?

Logic ar fi ca prin septembrie-octombrie Google să lanseze ceva din gama proprie alături de un partener (cred că tot LG). Pentru că trebuie să stea în piață. Android Silver a fost oarecum confirmat pentru începutul anului 2015, iar asta poate însemna și martie, deci vreo 6 luni diferență între ce ar putea lansa în toamna anului 2014.

Cea mai bună mișcare ar fi să lanseze în toamnă Nexus 6 și în 2015 să-și vadă de treabă cu Android Silver. Astfel, ar putea lansa o versiune super bestială a ultimului Nexus. Iar 6 ar fi ultima cifră pe care o pot folosi în denumire pentru că de la 7 în colo sunt deja gama de tablete (Nexus 7 și curând Nexus 8 – mizez pe asta). Fanii Nexus (din ce în ce mai mulți) vor fi fericiți că au o jucărie nouă. Iar cei mai înstăriți vor putea să-și cumpere și ceva din proiectul Android Silver la începutul anului 2015.

Voi ce spuneți? Vedem Nexus 6 anul ăsta și Android Silver la anul? Sau vedem doar Android Silver și gama de telefoane Nexus va muri oficial? Oricum, cred că pe 25 și 26 iunie 2014 vom mai avea o piesă în acest puzzle pentru că va avea aloc Google I/O 2014 unde cel mai probabil vom auzi de Android 5, tableta Nexus 8 și Google Fit.

Android Silver

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

5 comentarii la „Nexus 6 sau Android Silver?”

  1. Probabil asta cu update-urile automate si chestiile stock, ar fi ce-a mai buna miscare ever. Eu spre exemplu am un Evolio Onyx, ce-i drept merge ok.. dar are niste aplicatii instalate din OS, care ma scot din draci pt simplu fapt ca nu merge sa le fac update, si daca nu pot sa le fac update nici nu le pot dezinstala.. ca sunt in OS.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.