Romanii din afara. August. 2014. Galati.

Este minunata lună august a anului 2014, iar Românii din afară s-au întors în orașul lor de baștină, Galați. Că e vorba despre Galați sau alte orașe, acest articol despre românii din afară se aplică pentru toate situațiile legate de românii din afară. O să vă surprindă dacă ați citit articolul ăsta la vremea lui. Dacă nu, zăboviți și citiți-l, că nu-i nimic diferit în esență. E doar de abordare și înțelepciune, chestie care vine cu timpul și cu banii :)

Fraților, hai să-i mai lăsăm în pace pe românii din afară și să nu-i băgăm pe toți în aceeași oală. Sunt români plecați în afară care au creier, se comportă civilizat, se comportă frumos, nu ies în evidență prin diverse aspecte. Cum apare un cocalar cu numere de Italia sau de Spania care o arde cu manelele la maxim în mașină la 12 noaptea, cum ne repezim să-i băgăm pe toți în aceeași oală. Nici românilor serioși din afară nu le plac cocalarii cu manele la maxim în mașină, credeți-mă.

Nu mă înțelegeți greșit. Eu sunt conștient că în acest moment marea majoritate a românilor din afară știu că în România nu mai e la fel ca pe vremuri. Da, teoretic, nu se mai aruncă gunoi pe jos, chiștoace de țigări etc. Pentru că așa e frumos și civilizat. Mai e mult de lucrat la asta, dar sunt șanse că lucrurile merg în direcția corectă. La un moment dat tot vor veni tinerii din spate, iar țara asta se va civiliza într-un ritm mai accelerat. Cu ocazia asta, e chiar o oportunitate pentru românii din afară să ofere un exemplu real de civilizație și beneficiile acesteia.

Repet, sunt și excepții, știu. Dar asta nu dă dreptul nimănui să-i bage pe toți românii din afară în aceeași oală atunci când vin în țară. Hai să fim un pic mai deștepți de atât și să spunem: omul ăla, dar ăla și numai ăla pe care l-am văzut eu acum cu ochii mei, este un cocalar și un nesimțit pentru că a aruncat niște gunoi pe stradă direct din mașină. Nu abordarea generalistă: românii din afară sunt niște nesimțiți, au uitat limba română, aruncă gunoaie pe stradă, dau manelele la maxim, vorbesc tare și uneori urât etc.

Pentru simplul fapt că nu merită să generalizăm. Ura generală între români nu-și are locul, fraților. Pentru că generează doar ură. Românii din România îi vor urî pe românii din afară, iar Românii din afară îi vor urî pe românii din România pentru simplul fapt că românii din România își exprimă ura față de românii din afară. Vedeți cât de urât sună? Ura și critica atrage ură și critică la rându-i.

Plus că dacă vă susțineți punctul de vedere față de românii din afară, mergeți și pe chestii reale. Și românii din România fac prostii, acte de nesimțire și alte alea. Nu trebuie să aibă la mașini număr de Spania, Germania, Franța sau Italia ca să facă treabă rea. Însă ce vreau eu să transmit prin acest articol este: pace și înțelepciune, dragi români. Iar dacă ești de acord cu asta, dă share la acest articol de pe net. Eu promovez pacea azi :)

Pentru simplul fapt că în acest moment se creionează niște momente grele pentru români. Și trebuie să rămânem uniți. Nu mă întrebați ce momente grele, că nu știu exact. Poate un pic de presiune pe Ardeal. Poate un conflict interetnic. Poate o recesiune tehnică mult prea mediatizată. Poate (sper să nu) un conflict armat. Eu nu-s băgat în nici o tabără, îmi văd de treaba mea, de munca mea, de familia mea și de puținul timp liber pe care îl mai am. Deci, nu-s extremist și/sau negativist :) Simt doar că românii de pretutindeni merită să fie un pic mai uniți și să nu mai generalizeze așa cum nu le place nici lor să fie generalizați de presa internațională.

Butoanele de share sunt mai jos ↓↓↓

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Romanii din afara. August. 2014. Galati.”

  1. Perfecta dreptate! Referitor la manele, la anu’ mi-am promis ca ori ii bat pe toti retardatii care asculta manele de rasuna tot cartierul ori imi iau eu ceva “mare” si cum baga aia manele bag eu “alde” parazitii,sicksound,swift,doc etc si o sa vada cum e.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.