In acest moment asistam la prea multe chestii ciudate ca sa nu urmeze ceva mare

Nu vreau să strâng mai multe chestii negative într-un singur articol, dar este inevitabil. Pe scurt, pot doar să constat că în perioada asta asistăm la prea multe momente cel puțin ciudate ca să nu se întâmple ceva mare. Nu neapărat război mondial sau alte chestii de gen. Concluzii? Eu recunosc că nu am. Nu-mi dau seama exact. Dar avem câmp de comentarii. Să începem.

Avionul doborât la granița dintre Ucraina și Rusia. Dacă s-a întâmplat din greșeală, înseamnă că a fost un noroc chior de PR pentru cineva. Dacă nu s-a întâmplat din greșeală avem două variante și în nici una nu cred că Rușii au avut vreo intenție să doboare un avion civil. Varianta 1: un “binevoitor” infiltrat printre separatiștii pro-ruși a facilitat treaba asta intenționat ca să stârnească un val de ură absolut necesară în procesul de intimidare a poziției rusești. Varianta 2: rușii au dat arme pe mâna proștilor și își pun și ei mâna în cap având în vedere cele întâmplate. Din păcate, finalitatea e aceeași: au murit oameni, iar treaba asta nu e bună deloc.

Se pornește din nou un val de ură către populația musulmană. Am citit știrea din care am aflat cu stupoare că familia unei fetițe de 10 ani din Afganistan vrea să o condamne la moarte pe aceasta pentru că a fost violată de către un mullah. Dacă se întâmplă treaba asta (nici nu vreau să-mi imaginez) e foarte nasol. Sper ca liderii spirituali ai acestei religii să conștientizeze lovitura de imagine pe care ar primi-o toată lumea musulmană dacă s-ar produce această execuție și să o oprească urgent exercitându-și influența. Pentru că americanii și-au cam terminat treaba în Afganistan și nu vor mai intra prea curând acolo dacă nu e rost de bani. Așa că vor spera probabil să se mai sesizeze și alții, pentru că dacă nu e pe bani, cauzele umanitare par să nu conteze.

Valul continuă. SIIL, organizația teroristă, criminală și grotească care își face de cap prin Irak a executat deja o grămadă de irakieni. Mai nou, citesc cu groază că vor să mutileze genital femeile cu vârste cuprinse între 11 și 46 de ani. Nu știu ce au făcut americanii ăia în atâția ani de ocupație că au lăsat în urmă orori care nu se întâmplau nici pe vremea lui Saddam Hussein. Dacă se întâmplă acest lucru se va stârni din nou un val de ură puternică împotriva musulmanilor, care, din câte am înțeles nu au o religie rea, ci doar prost interpretată când e vorba de cazuri din astea. Extremismul e rău în cazul oricărei religii. Sunt convins că marea lor majoritate nu-și doresc ca tot mapamondul să îi urască. Însă când auzi de astfel de grozăvii demne de Evul Mediu, oricât de obiectiv și echilibrat ai încerca să fii, ți se dau peste cap toate prin creier. Iarăși, sper să existe lideri spirituali care să oprească aceste lucruri exercitându-și influența. Pentru că americanii nu se întorc prea curând în Irak.

Meanwhile in Fâșia Gaza mor foarte mulți civili. Nu știu cât de bună e sursa care stă la baza acestui articol, dar imaginile sunt dramatice. Israel pare să-și dorească pacea. Nu înțeleg de ce nu se astâmpără și cei din Fâșia Gaza. Luptă ei pentru ceva, dar într-un război pe care pur și simplu nu ai nici forța și nici sprijinul să îl câștigi e mai bine să faci un calcul scurt și să te gândești la viețile pierdute. Mor copii, mor civili, mor oameni zilnic fraților. Asta ar trebui să conteze în ambele tabere. Știu, sună frumos când o zic din fața unui laptop și probabil nu cunosc în totalitate datele problemelor, dar nu trebuie să mai moară oameni. E tot ce pot zice, tot ce-mi pot dori. Restul discuțiilor de instigare la ură din partea unei tabere sau a alteia nu sunt decât praf în ochi menit să agite masele și să justifice pierderea de vieți omenești. Sunt eu oare singurul ciudat care nu are nici un fel de problemă cu noțiunea de a trăi în pace împreună cu oameni, indiferent de religia pe care o practică, orientarea sexuală sau politică pe care o au și limba pe care o vorbesc?

Ce credeți că urmează?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

7 comentarii la „In acest moment asistam la prea multe chestii ciudate ca sa nu urmeze ceva mare”

 1. Al 3-lea război mondial??? Ar fi o autodistrugere a planetei.. Nimeni nu cred că își dorește asta.

  Așa cum la conducerea României sunt oameni inculți, așa și la conducerea altor popoare sunt inculți.

  P.S. Prea mulți bani virtuali, prea multe tranzacții online. Unde-s hârtiile? Adevăratele valori??

  Răspunde
 2. Mai nou în ziua de azi fiecare nație își vrea propriul teritoriu, cel puțin prin partea acea a lumi unde se află Irak, Siria, Israel etc.

  Uite o hartă despre Palestina și Israel http://countercartographies.files.wordpress.com/2009/01/loss-of-palestinian-land.jpg?w=500, din această cauză nu se liniștesc cei di Gaza.

  Restul problemelor cum este cea din Ucraina sunt de natură economice, fiecare putere dorește să controleze economia.

  Și să sperăm că nu va începe un război mondial sau ceva pe aproape.

  Răspunde
 3. bine punctat. eu ma gandesc ca multe din ororile astea poate se intamplau si inainte, doar ca acum cineva are interesul sa le aduca in atentia noastra pentru a reactiona cumva si in cazul asta, ca si tine, ma gandesc ca se va intampla ceva. e interesant de urmarit pe ce subiecte se da zoom, asa poate ne lamurim care este scopul, cine e in spate si in ce masura suntem sau nu manipulati. cum se vrea sa actionam si impotriva cui. dar, in acelasi timp, nu vreau nici sa devin paranoica. :)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.