Germania in 1940 vs Israel in 2014

Nu sunt în totalitate de acord cu modul ăsta de propagandă. Nu sunt de acord cu războaiele, în general, dar cui îi pasă cu ce sunt eu de acord sau nu? Când mor oameni mie mi se mișcă niște treburi prin creier. Când mor copii e și mai grav. Nu pot să fac nimic. Și asta e cel mai dramatic, frustrant, deprimant. Urmăriți galeria foto de mai jos. Până la capăt. Aveți curaj și mergeți pe fiecare poză. În stânga fiecărei imagini e ce se întâmpla în Germania în 1940. În dreapta e ce se întâmplă în Israel în 2014. Curaj, puteți da share. Ca să ne mai trezim un pic din zona noastră de confort. Atenție, imaginile sunt nasoale. Dacă sunteți mai slabi de inimă să nu ziceți că nu v-am atenționat. Ultimul lucru pe care vreau să-l fac este să-i fac rău cuiva. Nu.

Later edit: a nu se înțelege greșit. Acest articol nu are caracter antisemit. Am prieteni evrei și sunt oameni. La fel ca musulmanii, la fel ca oricine. Acest articol este anti-război. Indiferent de ce se poartă sau unde se poartă.

Dacă plângeți… bine ați venit în grup. M-am gândit mult înainte să public imaginile astea. Puteau să stea foarte bine pe site-ul menționat mai jos, ca sursă. Dar nu, până nu vedem ce se întâmplă cu adevărat în lume vom sta frumos în locușorul nostru confortabil și vom da „x” la ce nu ne place sperând să încheiem fiecare zi liniștiți, strângându-ne copiii în brațe. Eu am ales să dau share. Greu. Dar am ales. Puteți să-mi ziceți ce vreți.

Later edit: Iar dacă vreți să preluați informația, be my guest, dar menționați sursa de la care ați aflat prima dată (în cazul de față gabrielursan.ro). Așa cum am făcut și eu la rândul meu.

Sursa via Sorin.

Butoane de share aveți mai jos. Doar dacă voi considerați că merită folosite.

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

27 Comments

 • Doru

  Reply Reply 19/07/2014

  Daca as avea putere, as opri tot.

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 19/07/2014

   Dacă aș avea putere supremă, aș respecta toate popoarele, toate religiile, toate granițele și toate alegerile libere. Și m-aș concentra pe a coloniza alte planete dacă tot am chef de provocări. Și când aș întâlni extratereștii, aș lua-o de la capăt.

 • Vasile

  Reply Reply 19/07/2014

  doamne ce se intampla in lume!!! 2014. de necrezut

 • Mihai

  Reply Reply 19/07/2014

  comentator fidel doar cand ma misca ceva. Plang si acum. Copii aia, nu vreau sa ma vad. Ce naiba am putea face?

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 19/07/2014

   Nu știu. Momentan sunt prea trist. Și nu-i problemă cu știrile legate de oameni morți. E problemă că mor oameni.

 • Dan

  Reply Reply 19/07/2014

  hamas da cu bombe zilnic, oamenii aia isi apara doar tara

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 19/07/2014

   Recunosc că mă așteptam și la un comentariu de genul ăsta. Nu zic că nu e adevărat. Dar ție îți place ce vezi?

   • Dan

    Reply Reply 19/07/2014

    nu, nu imi place ce vad. dar asta e razboiul. plm nu ai ce sa faci

    • Gabriel Ursan

     19/07/2014

     Ba da. Să nu-l faci. Ai copii?

    • Dan

     19/07/2014

     nu e cazul sa ma iei la sentiment. nu am copii, dar lucrurile trebuie privite de sus, obiectiv.

    • Gabriel Ursan

     19/07/2014

     Nu te iau la nimic. Așa este. Lucrurile trebuie privite de sus. Mai ales când nu ai de suferit. Dar de sus pentru mine = nu război, nu morți, nu copii omorâți.

    • Dan

     19/07/2014

     man, te-ai fixat pe treaba cu copiii. da, dar priveste dincolo

    • Gabriel Ursan

     19/07/2014

     Da. Privesc. Nu-i ok.

 • elena

  Reply Reply 19/07/2014

  Si opinia ta care este, Gabriel?

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 19/07/2014

   Bună întrebare. Pentru că da, în articol, nu am exprimat decât păreri vagi. Să îți răspund: sunt un neavizat. Nu știu exact ce se întâmplă între Israel și Fâșia Gaza. Nu am studiat istoria acestor „entități”, deși în mare știu cum stau lucrurile din 2005 încoace. Dar și în acest caz, părerea mea rămâne aceeași: NU război. NU morți. NU copii implicați. Dacă e inevitabil, prefer oricând un război economic care să scoată la iveală genii manageriale, decât un război care să scoată la iveală genii militare.

 • Adi

  Reply Reply 19/07/2014

  De-obicei sunt extremist în gândire și aș merge lejer pe varianta „sunt musulmani, lasă-i să se omoare între ei” (religia musulmană, în esență, e o religie a păcii, dar uite cât de greșit a fost transpusă în legi; majoritatea crimelor, atentatelor, abuzurilor, atrocităților se întâmplă în lumea aia, unde LEGEA a fost făcută după religie).
  Dar de data asta am să merge pe varianta FAAAAAAAKE! Gabriel, un site intititulat whatreallyhappened.com nu este o sursă de încredere. Nu ai de un să știi că pozele sunt din partea aia de țară (nu mă refer la Germania, ci la Israel/ Gaza). Suita asta de poze e cam același lucru cu tâmpeniile alea absolut cretine care umblau cândva pe FB cerșind like-uri: copii fotoșopați, animale mutilate.

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 19/07/2014

   Si asta poate fi :) Ultima poza stiu sigur ca e reala. Faza cu spectatorii la bombardamente e pe bune.

 • roxana

  Reply Reply 19/07/2014

  Este infiorator! Da! Saracii de ei, insa hai sa spunem si saracii de arabi (palestinieni si libanezi) pe care Israelul ii persecuta ori de cate ori are chef pentru ca nu ii ajunge „patratica” lui.
  Intrati pe site-uri si cautati razboaiele din ’82 si 2006 dintre Israel si Liban.
  Razboaiele mereu isi iau tribut dintre cei fara vina!

 • eu

  Reply Reply 19/07/2014

  Nu sunt psiholog. Nici macar nu ma consider . Dar am stiut mereu, si am convingerea ca Omul este cel mai prost animal. Suntem condusi de resentimente, de ura de invidie, de placeri murdare, suntem o specie de drogati,criminali,schingiuitori de animale si oameni, suntem cei ce distrug totul in jur.. nu scapa nici piatra pe care calcam! E luata de jos si aruncata in capul vreunei pasari care are curajul sa caraie prea mult! Suntem piate singura specie care ne violam copiii!! Suntem cei ce ne omoram parinti si frati! Suntem raul suprem vazut de aceasta planeta… asta spre deosebire de regnul animal unde a ucide inseamna a supravietui. A manca, a da nastere puilor care vor perpetua specia. Intr-o haita de lupi sau orice haita doriti, exista reguli. Exista ordine. Ptr oameni nu exista nimic. Nici macar instincte. Acestea sunt altceva! Acestea nu te indeamna sa iti ucizi copiii frati semeni. Intrebare: Cine poate trai fericit in aceasta lume? Cine poate fi mandru ca e om? Presupunand ca are 1 gram de creier? Raspuns: suntem singura specie care rade fara noima…fara vreun motiv. Asta arata ca suntem „fericiti”…ca gandim. Ca privim cu drag „la maruta” si alte emisiuni educative…unii se mira de aceste poze! De parca nu pe acest pamant, nu in tara noastra(ca sa nu mergem mai departe),mor copiii prin spitale zilnic. De parca nu aici suntem furati, talhariti, de oarca nu aici in romania copiii dorm prin canale, sunt batuti si violati in azile, legati cu sarma de pat…oameni buni cand veti lua atitudine? Stiti cand? Niciodata! Ptr ca tu cititorule esti cea ce am descris mai sus. Iar daca te simti jignit injura-ma. Vei certifica spusele mele.

  • Ioana

   Reply Reply 20/07/2014

   Adevarat! Nu ar trebui sa ne simtim jigniti, ar trebui sa ne intrebam: oare eu sunt rau? ce gandesc altii despre mine?.
   Cunosc oameni care se cred buni desi din afara ii vedem diferiti.

 • unu

  Reply Reply 19/07/2014

  Dar poze cu copii și civili israelini omorâți nu ați găsit, domnul Ursan?
  Sau ăia nu contează?

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 19/07/2014

   Eu am găsit o sursă care mi s-a părut interesantă și alea poze le aveau. Nu vreau să se înțeleagă greșit. Eu nu am nimic cu israelienii. Chiar cu nimeni. Eu vreau să nu mai moară oameni și asta include ambele părți. Sunt convins că au de suferit ambele părți. Și evreii și musulmanii sunt oameni. Toți suntem oameni. Chiar în seara asta am stat la un suc cu un român care trăiește în Israel, la 50 km de locul conflictelor și înțeleg că evreii sunt primii care și-ar dori pace. Pentru mine personal, teoriile conspirației sunt doar la nivel de conspirație. Putem trăi toți frumos pe planeta asta. Dar fără să mai moară oameni nevinovați, mai ales copii.

 • Ioana

  Reply Reply 20/07/2014

  Un italian le spunea conationalilor lui ca bunastarea materiala a luat-o inaintea dezvoltarii spirituale.
  Nu conteaza toata stiinta din lume si tehnologia avansata, fiecare generatie trebuie sa invete bunatatea, generozitatea, toleranta etc.
  Fiinta umana e un pamant fertil pe care se prinde samanta aruncata si daca se seamana ura, suportam consecintele.

 • Bucur

  Reply Reply 20/07/2014

  Din pacate nu prea sunt diferente… din pacate.

 • Ovidiu Crăciun

  Reply Reply 17/12/2015

  RĂZBOIUL NU-I O SOLUȚIE!!!

Leave A Response

* Denotes Required Field