Prima mea cursa oficială cu bicicleta la Galați Țiglina XCO

Am făcut-o și pe asta. Am adăugat-o pe bucket list cum s-ar zice. După ce anul ăsta am jucat un meci full de fotbal pe teren mare (11 pe 11), astăzi am făcut și prima mea cursă oficială de ciclism pe noul traseu Țiglina XCO (în Galați).

Au fost două curse. Una de amatori relaxați și una de amatori nervoși. Eu am fost pe amatori relaxați, bineînțeles. N-am mai pedalat de vreo 10 ani, dar împreună cu un prieten am decis să ne luam biciclete și ne-am apucat de treabă. Într-o săptămână am zis că suntem pregătiți de concurs.

Am ieșit pe locul 5 din 25 de înscriși (probabil vreo 20 de participanți) la categoria mea de vârstă 30-39 de ani. La general am ieșit pe 25. Nu e un loc bun la prima vedere, dar pentru mine înseamnă mult. În primul rând am terminat cursa, chiar dacă după prima tură credeam că voi abandona pe la a treia tura. După prima tura organismul meu îmi dădea cu virgulă, însă pe la a treia tură m-am obișnuit.

Chiar dacă numele cursei este amatori relaxați, nu vă imaginați că a fost o plimbare prin parc. Au fost câteva urcări interesante și câteva coborâri provocatoare. Pulsul mi-a stat constant pe la 144. Am făcut 4 ture și am finalizat cursa foarte fericit (mai puteam maxim o tură).

Însă articolul ăsta nu e numai despre mine. În primul rând doresc să felicit organizatorii acestui eveniment care au reușit să pună orașul Galați pe harta ciclismului. Jos pălăria pentru Maus Bike Galați și pentru Primăria Municipiului Galați.

Știu că a fost mult de muncă la realizarea ambelor trasee. Cei de la asociația Mausi au venit cu ideea și cu know-how-ul, iar primăria i-a susținut puternic în acest demers. Se vede puterea și energia oamenilor tineri și mă bucur că s-au unit ca să facă lucruri frumoase. Mulțumesc de asemenea și sponsorilor care au fost deschiși față de un asemenea eveniment și au arătat că există în Galați și companii dornice să sprijine mișcări noi de genul ăsta.

Cu această ocazie salut și amenajarea pistelor pentru bicicliști din Galați, aspect care arată că orașul nostru de la Dunăre merge într-o direcție frumoasă și corectă, indiferent de discuțiile veșnice și interminabile din mediul politic. Cel mai important pentru cetățeni este că lucrurile bune merg înainte, iar orașul Galați începe să facă pași mici dar puternici către standardele unui oraș european modern.

Până la următoarea cursă Galați Țiglina XCO de la anul eu mă voi antrena în continuare pe bicicletă și sper să obțin un loc mai bun la aceeași cursă de amatori relaxați (unde sper să vin și cu câteva kile mai puțin). În rest, recomand tuturor cicliștilor din România să participe la următorul eveniment din orașul nostru. Chiar dacă sunteți experimentați, credeți-mă că traseul de amatori nervoși va fi o provocare pe cinste și pentru cei mai experimentați bicicliști.

Tiglina XCO Galati

Un comentariu la „Prima mea cursa oficială cu bicicleta la Galați Țiglina XCO”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.