Orașul Galați are logo and I like it! Pur și simplu reprezintă elemente grafice asociate cu orașul nostru de la Dunăre.

Partea de sus a logoului reprezintă elemente de arhitectură și sculptură din Galați inspirate de la muzeul de istorie Casa Cuza Vodă, Catedrala și sculpturile de pe faleză.

Partea din mijloc reprezintă pescuitul (ca să nu zic peștii, că sună ciudat :)), crucea Sfântului Andrei (patronul spiritual al Galațiului) și binecunoscuta Elice de pe faleză.

Iar partea de jos reprezintă bineînțeles portul și Dunărea.

Mulți spun că numai de asta nu avea nevoie Galațiul acum. Poate că da, poate că nu. Însă eu consider că o identitate vizuală bine pusă la punct este un semn de evoluție într-un oraș.

Așa cum sunt și concursurile de tot felul, festivalurile, concertele, evenimentele, tot ce ține de cultură și (mai nou) pistele pentru biciclete.

Logoul orașul Galați arată cam așa în caz că nu l-ați văzut încă. Ce părere aveți?

Logo Galati


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  15 replies to "Galați are logo. Îmi place!"

  • Dan

   De la sintagma ”mie îmi place”, mi-am dat seama ce urmează.
   ”Mie” este în plus, greșit pus. Încearcă, dacă poți, ”ție îmi place”. Înțelegi?
   În rest ”manelele ie viața mea”
   https://www.facebook.com/J.DanutOnofrei/posts/1717476831626228

  • Elena

   „Mie” nu imi place! :) Sunt mult prea multe elemente ingramadite intr-o caseta. Nu iese nimic in evidenta si asta este derutant (ca sa nu mai spun ca este si foarte colturos si patratos, dar asta tine, poate, doar de preferintele mele). Ce intelege cineva care nu stie nimic despre Galati?

   Poate stii ca exista o regula in marketing care spune: ia o SINGURA caracteristica si promoveaz-o in legatura cu un produs/o idee.

   Cu alte cuvinte, cand spui Galati spui….. (completeaza cu O SINGURA caracteristica)

   • Gabriel Ursan

    Eu recunosc că nu mă pricep la grafică și nu creez elemente grafice. E drept că la o primă vedere parte foarte aglomerat, însă nu mi-a displăcut. Nu e genul de logo care să te dea pe spate la prima vedere, dar după ce am văzut și manualul de brand de aici http://presagalati.ro/wp-content/uploads/2017/06/Manual-de-brand_galati_extras.pdf parcă l-am văzut cu alți ochi.

    • Elena

     Intr-adevar, dupa ce il vezi tiparit pe atatea materiale, incepi sa il privesti cu ochi mai ingaduitori :). Cu toate acestea e bine sa luam in considerare ca atunci cand pui un logo pe o cana nu o sa oferi la pachet si manualul de brand ca sa inteleaga oricine ce vrea sa exprime acel….desen.

     De aceea recomandam sa se aleaga O SINGURA caracteristica (in functie de scopul pentru care se face logo-ul….clar e nevoie de o echipa buna care sa faca un brainstorming) si sa se scoata in evidenta. In acest fel, ORICINE ar vedea logo-ul ar intelege din prima ce are Galatiul de oferit si in mintea lui ar asocia orasul cu acea caracteristica. Ca atunci cand faci branding pentru un produs (ca despre asta este vorba, pana la urma :) )

   • Gabriel Ursan

    Sunt multe aspecte similare în cele două logo-uri, dar la câte s-au creat pe lumea asta e greu în ziua de azi să vii cu ceva 100% original, îți dai seama :)

  • Alex Grigoras

   Stema orasului Galati este de departe mai atractiva decat acest logo.

  • GALAȚIUL, PRIMUL DUPĂ BUCUREȘTI! LA ȚEPE PE BANI PUBLICI…
   În articolul de mai jos, să aveți răbdare să se deruleze succesiunea de simboluri din logoul portughezilor! De unde putem trage concluzia că ai noștri n-au fost doar hoți, dar și proști, că n-au știut să facă un gif (imagine animată de scurtă durată) și au îngrămădit toate elucubrațiile într-un singur chenar, ca găinarii bunurile furate în același sac, la grămadă…
   http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2821-primarul-pucheanu-a-platit-o-identitate-vizuala-a-galatiului-copiata-dupa-logo-ul-orasului-porto.html

  • Dan

   Nu te pricepi la grafică, dar observi că ”la o primă vedere parte foarte aglomerat” și tot îți place.
   Manualul de brand e o prostie, un om de marketing(nu socotim tarabagii) își dădea seama.
   Accepți și un pic de plagiat, dat ție îți place.
   Ce piesă de teatru ai văzut ultima dată, și când?
   Cărți citești sau ai citit ceva înafară de manuale?
   Baftă cu bloggăritul tău de ph7!

   • Gabriel Ursan

    Dan, mă iei de sus și ești total inadecvat cu acest comentariu. Cu siguranță nici nu mă cunoști.

    Când o să fiu agresiv cu tine ai tot dreptul să-mi răspunzi cu agresivitate. Așa cum îți dai tu cu părerea, așa o fac și eu.

    Îmi place și punct.

    Dacă vrei să continuăm discuția va trebui să îți schimbi tonul. Că până acum nu ai zis nimic. Ai dat dovadă doar de proasta creștere a unui comentator din ăla tipic care se ascunde în spatele unui monitor.

  • Bucur

   Nu ma atrage foarte mult, se putea si mai bine.

  • Petre

   Mult, muult, muuult prea aglomerat.
   Din tot acel amalgam se poate lua doar numele orasului plus un singur element (cel cu valuri si barca) si putea iesi logo acceptabil.

Comentează la acest articol