Cum a fost la meciul dintre bloggerii din Galați și fetele de la AFC Universitatea Galați

Infruntarea Galateana la Fotbal - Bloggeri vs Fete

Ieri Galațiul și Brăila s-a unit în cadrul unei echipe de fotbal de bloggeri și oameni de online. Am jucat cu fetele de la AFC Universitatea Galați (povesteam aici), singura echipă de fotbal feminin din Galați. Obiectivul acestui meci a fost să promovăm această echipă frumoasă de fete pentru că astfel de organizări sportive merită promovate. Putem face și în Galați evenimente frumoase.

Meciul a fost unul frumos și s-a defășurat până la urmă pe stadionul Dunărea 1, nu pe Dunărea 2. A fost soarta de așa natură să jucăm pe stadionul în care am fost pentru prima dată ca și suporter pe vremea când eram în liceu, iar echipa Oțelul Galați câștiga un meci acolo.

Ca să nu vă mai țin în suspans, vă voi spune că echipa noastră a câștigat meciul cu 3 la 2. Asta contează mai puțin. Important e că am jucat, am alergat și ne-am simțit bine. Dar pentru că sunt oameni interesați legat de cum a decurs meciul, am să vă povestesc un pic. În prima repriză, echipa noastră a înscris 3 goluri și conduceam practic cu 3 la 0. Eu am jucat în apărare pe postul de fundaș central stânga, ca mai apoi să trec pe postul de fundaș stânga pe bandă. Am alergat un pic, mai ales că numărul 14 de la fete era ca un BMW pe lângă mine (eu fiind doar o Dacie:)). Mi-a zis cineva că nu o să stau degeaba pe postul ăsta și a avut dreptate :)

Pentru mine seara asta de fotbal a fost foarte importantă pentru că am băgat ceva în bucket list. Adică, am jucat un meci de 11 pe 11 pe un teren mare timp de 90 de minute fără să ies de pe teren. De fapt, am ieșit la un moment dat un minut, dar Vasi (căpitanul echipei) a ieșit el în locul meu și m-a băgat înapoi (nu cred că și-a dat seama nici el de asta :)).

În a doua repriză trebuie să menționez că au intrat și antrenorii în joc în echipa fetelor dacă tot am jucat de distracție, dar apreciez că nu s-au băgat prea mult în joc. Adică, nu s-au băgat la faze decisive de tras la poartă. Eu fiind în apărare l-am văzut pe Alexandru ce fel aleargă pe lângă mine. Dacă mai devreme vă povesteam că eram uneori depășit de fete ca de un BMW, Alexandru mă depășea ca un Ferrari :)

Între timp a venit noaptea și noi n-aveam nocturnă, așa că am luat vreo două goluri pe final. Nu că nu le-am fi luat oricum, dar noaptea a jucat un rol important în scorul final :). Ideea de bază este că noi vrem să mai repetăm experiența asta, să promovăm sportul în Galați și să facem chestii faine împreună. După cum vă povesteam, obiectivul este ca echipa de fotbal feminin să-și găsească niște sponsori. În consecință, lansez următoarea provocare: orice firmă dorește să sponsorizeze echipa de fotbal feminin din Galați va primi din partea bloggerilor din Galați publicitate pe blogurile tuturor celor care au participat la meci sub forma unui articol sau a unui banner pe 3 luni. Trebuie doar să sponsorizați echipa cu orice, iar noi vom scrie despre voi.

Poster fotbal feminin vs bloggeri

Despre coechipierii mei

Băieții au făcut caterincă de mine (care n-am mai dat cu piciorul în minge de mult) și m-au asemănat ori cu Pique, ori cu Dan Petrescu. Așa că e momentul să scriu și eu câte ceva despre ei.

Să vedem echipa înainte și așezarea ei în teren.

Bloggers United Galati
Bloggers United Galati

Băi băieți, toți ați fost foarte buni și vă mulțumesc că m-ați primit în echipa voastră!

Cartonase echipa fotbal bloggeri
Cartonase echipa fotbal bloggeri

Se vede de la o poștă că Vasi, Carciug și Pană joacă fotbal foarte des. Carciug chiar trăiește fotbalul, dar o face la un mod elegant și chill. Vasi are matematica pe teren și se mișcă calculat de bine. Pană are fizicul la el. Porto și Res au ceva ce nu au prea mulți: pasiune. Respect!

Datorită celor de mai sus echipa noastră a dat și goluri.

Vlad, Ion, Pato și Ursan vor să meargă bine lucrurile pe teren. Noi ne-am ținut de tactică și ne-a mers bine. Însă cel care a ținut fundașii și mijlocașii la locul lor a fost Vistian, frate. Cu Vistian nu numai că aș ține o apărare la fotbal, dar aș ține și niște tranșee. Vistian a fost șeful nostru (Dan Bursuc) la fundași. Visti, sunt fanul tău frate!

Portarii și-au făcut treaba. Nicolae a cam șomat în prima repriză, că fundașii au fost buni :), și nu prea a ajuns mingea la poartă. Dediu a apărat și el faze bune în a doua repriză, dar când s-a stins lumina a fost mult mai greu pentru toți. Acolo am luat și cele două goluri.

Cristi Ochiu a fost un pachet de energie. El trebuia să joace în apărare, dar l-am văzut peste tot pe teren. Liviu Pazargic știe bine cu mingea și știam asta de mult – trebuie doar să mai alerge, că de dat cu șutul în minge știe să dea. Cât despre Bădiță, trebuie să spun că știe bine să joace fotbal, numai că trebuie să mai și mănânce când vine la stadion ca să susțină toate fazele (un băiat foarte bun, îmi place de el și de determinarea sa).

Despre fete

Echipa fotbal feminin Galati

Tot respectul meu pentru tot ceea ce faceți. Galațiul este considerat un oraș de provincie cu puține șanse de a face ceva. Voi demonstrați că nu e așa. Vă mulțumim că ați acceptat să jucați acest meci alături de noi și sperăm să facem echipa voastră mai cunoscută pe plan local. Voi puneți suflet, antrenorii voștri pun suflet. Noi, bloggerii, am pus suflet în acest eveniment.

Vă respectăm nespus de mult că ați ales această cale a sportului și vă încurajăm să faceți în viață ce vă place vouă să faceți. Sportul este o limbă comună pe care toți o vorbim. Vă iubim și vă respectăm. Vă dorim mult succes în tot ceea ce faceți și abia așteptăm să jucăm fotbal din nou.

Împreună!

Bloggeri vs Fete Fotbal
Poza a fost facută înainte să umple fanii tribunele :)

Poze și video-uri de la meci

Pozele sunt aici, la Vlad. Mai jos am pus câteva poze în care apar și eu plus un videoclip foarte bine realizat de către Bogdan Munteanu.

2 comentarii la „Cum a fost la meciul dintre bloggerii din Galați și fetele de la AFC Universitatea Galați”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.