Își va pune BGG anul ăsta barbă albă?

Blog Gathering Galați este o comunitate frumoasă, însă eu consider că a sosit momentul să arătăm că este și o comunitate foarte puternică. Vreau să oferim sprijin celor pentru care Crăciunul nu ar fi la fel de fericit fără acțiuni umanitare. Mă refer la copii orfani sau copii aflați într-o situație socială precară, la bătrâni neajutorați, la oameni care umblă cu o singură pereche de șosete prin spitale, iar exemplele mele pot continua, însă nu vreau să creez reacții de compasiune, ci acțiuni de construcție. Așa că, dragi bloggeri gălățeni și brăileni, vă propun următoarele: am deja o persoană foarte inimoasă dispusă să intermedieze relația cu centrele care au nevoie de ajutor pentru a avea sărbători mai fericite. A scris deja un guest post la mine pe blog, aici. Numele ei este Anca Elena Bria.

Articolul a avut parte de mii de vizualizări, sute de share-uri și like-uri pe Facebook, dar nu s-au strâns în urma acestuia prea multe pentru nevoiași: niște hăinuțe și trei cutii cu alimente. Miile de vizualizări și sutele de like-uri și share-uri arată puterea pe care o poate avea un blog pe internet și expunerea pe care acesta o poate oferi. Unul. Dar cum ar fi să fie mai multe bloguri? Ok, rezultatele nu au fost cele așteptate dintr-un singur motiv: am pus prost problema față de companiile gălățene și brăilene care pot ajuta. Am apelat doar la umanitate și sentimente. Companiile gălățene și brăilene sunt asaltate probabil săptămânal de cereri de ajutor umanitar bazate doar pe umanitate și sentimente. E și normal să se sature. Sincer, chiar înțeleg.

Așa că hai să le oferim ceva în schimb companiilor gălățene și brăilene care contează.

Pornind de la premisa că o companie de succes nu ajuns întâmplător să aibă succes, cred cu tărie că reprezentanții companiilor vor rezultate, vor publicitate, vor expunere pozitivă. BGG (Blog Gathering Galați) are puterea și forța necesară să ofere acest lucru.

De aceea, am o singură rugăminte față de comunitatea BGG: spuneți-mi cum puteți oferi ceva la schimb companiilor gălățene și brăilene de calitate care se vor implica în ajutarea oamenilor nevoiași să aibă un Crăciun mai frumos. Atât. Apoi, în urma răspunsurilor voastre voi demara o campanie susținută alături de Anca Elena Bria în care să implicăm companiile gălățene și brăilene. Aștept răspunsurile voastre prin comentarii la acest articol până Duminică seara, 25 noiembrie 2013. Eu declar de pe acum că voi oferi fiecărei companii gălățene și brăilene care se implică un articol publicitar scris de mine + un banner 250×250 timp de 3 luni companiei care se implică cel mai mult. Voi?

P.S.: Dacă ceva pare neclar vă rog să mă contactați și să mă întrebați. Vă asigur de cele mai bune intenții și implicare a mass mediei locale care contează.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

17 comentarii la „Își va pune BGG anul ăsta barbă albă?”

 1. Ma alatur si eu cu urmatoarea propunere de sustinere si promovare : pentru 3 dintre companiile din Galati si 3 dintre companiile din Braila, care se vor implica voi posta 6 articole publicitare pe blog (cate unul pentru fiecare companie) iar pentru administratorii acestor companii ofer cate un program ( din 2 sedinte) experimental de coaching individual sau de grup/echipa, la alegere, in functie de necesitatile firmelor respective.

  Răspunde
 2. Organizatorii campaniei „Colecția de donații toamnă-iarnă 2013” vă anunță că o firmă din Galați (rămâne sub anonimat, dorința patronului) a donat papuci, șosete, lenjerie intimă, maiouri, fesuri pentru un număr de 165 de persoane, de la spitalui din Gănești. Este abia începutul. Mai avem mult de tot până ne atingem scopul. A, da! O bătrânică a ajuns tot azi la centrul de colectare de la Cămin H cu o pernă și o perdea… Despre ce vorbim??? Mulțumim tuturor, pentru ajutorul mare sau mic, dumneavoastră, celor care încercați „să mișcați lucrurile”. Vă ținem la curent!

  Răspunde
 3. Are dreptate Gabriel in legatura cu departamentele CSR galatene, insa situatia trebuie privita si din alt punct de vedere: bloggerii galateni si braileni doneaza spatiu publicitar celor nevoiasi! Acest spatiu publicitar este “vandut” celor dispusi sa plateasca, astfel incat scopul acestei campanii sa fie atins. Iar daca nu ma insel, cumparatorii spatiilor publicitare vor da mai departe informatia, contribuind la randul lor in promovarea cauzei.
  De aceea, draga Adi, poti oferi cu incredere mai mult decat un tweet, share sau postare. Depinde de tine cat iti doresti sa te implici.

  Răspunde
 4. Eu le ofer un tweet. Mi se pare cretin sa ajuti pe cineva (copii, gen) si sa te astepti sa te pupe in fund o comunitate. Poa’ sa fie si nenea Butan, companiile care vor sa ajute si aunt smechere nu cer nimic inapoi.

  Un tweet…. poate si o mentionare pe Facebook, daca suma depaseste 100 heuro.

  Răspunde
  • Stai un pic că nici o companie încă nu a vrut nimic :). Momentan se strâng arme și argumente de a-i convinge să accepte oferta noastră. Ai dreptate, companiile care sunt șmechere au un departament dedicat de CSR și fac lucruri bune fără să ceară nimic înapoi. Câte sunt în Galați :)? Aham, exact asta ziceam și eu.

   Răspunde
 5. Ma ofer sa scriu si sa public pe blogul meu personal, pato.ro doua articole dedicate primelor doua afaceri de tip IMM care se implica sponsorizand aceasta strangere de fonduri.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.