Fă un bine și înscrie-te la Colecția de Donații Toamnă-Iarnă 2013

Mulțumesc Anca-Elena Bria pentru aceste rânduri. Vă recomand să citiți această poveste impresionantă până la capăt. Mulțumesc tuturor celor care se vor implica măcar cu un share! Salutare tuturor! Povestea evenimentului caritabil „Colecția de donații toamnă-iarnă 2013” a început când ne așteptam mai puțin, reprezentând o mare provocare pentru noi. De ani buni am dezvoltat o rețea de prieteni, prieteni ai prietenilor, rude apropiate și mai puțin apropiate, cunoscuți și necunoscuți, colegi de serviciu de-ai noștri sau de-ai altora, care se implică în tot felul de acțiuni caritabile, după propriile puteri și, mai ales, cu propriile mâini. Ne-am implicat în tot felul de „cauze”, mărunte sau mai mari, spontane sau organizate din timp.

Și iată-ne cumpărând pantofi unui copil care trece pe lângă noi pe stradă, într-o zi ploioasă și rece, fără a-l fi cunoscut până atunci, apoi trecând la a încărca o mașină cu daruri și bunătăți de sărbători, mașină de care am legat un brad cumpărat în Ajunul Crăciunului, pe ninsoare, în drum spre cine știe ce sat, protejând cu grijă podoabele din propriul brad de acasă, oferite de familie în urma unui scurt consiliu. Apoi iată-ne făcând colectă printre colegii de serviciu pentru adulții abandonați la Secția III de psihiatrie a Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galați, cărora le-am dus punguțe cu fructe, dulciuri și hăinuțe în primăvară, și flori, multe flori care au emoționat pacienții de care uitaseră oamenii „de afară”, de multă vreme… Pe toate acestea și multe, multe altele le-am făcut cu nerăbdare, entuziasm, bucurie și lacrimi șterse pe furiș din cauza emoției.

Acum, înaintea sărbătorilor de iarnă, aceeași rețea de mesageri ai bucuriei, oameni simpli, cu salarii normale, a hotărât să ducă daruri persoanelor abandonate din patru instituții: Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galați, Unitatea Medico-Socială Gănești, județul Galați, Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon” din Galați, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Vârstnice Giurcani, județul Vaslui. Am vorbit cu directorii acestor instituții și le-am spus ce aveam de gând să facem. În dorința noastră de a ajuta, am întrebat: „Putem să vă mai fim de folos cu ceva?”

Răspunsul directorilor celor patru instituții ne-a făcut să simțim că ne fuge pământul de sub picioare… Ne-au parvenit liste întregi cu nevoile acestor instituții, cu 114 cerințe comasate, liste care presupun sute de mii de euro. Și iată cum, de la niște punguțe cu dulciuri, portocale și ceva hăinuțe (ideea noastră simplistă de a ajuta…), am ajuns la echipamente specializate de bucătărie și spălătorie, mobilier, saltele etc. etc. etc. Noi, organizatorii, am privit unii spre alții și ne-am zis: „Ne-am oferit să ajutăm, iar acești oameni ne-au luat în serios!” Și așa a luat naștere evenimentul caritabil COLECȚIA DE DONAȚII TOAMNĂ-IARNĂ 2013, care se desfășoară în perioada 28 octombrie-23 noiembrie 2013. Ne-am organizat repede, înțelegând că „rețeaua” noastră era supra solicitată.

Am apelat la firme de printing care ne-au ajutat gratuit cu multiplicarea materialelor de promovare a evenimentului, 5.000 de pliante și 500 de afișe, pe care le-a distribuit echipa de voluntari alcătuită din liceeni și studenți din Galați. Am creat o pagină de Facebook a evenimentului, cu nume identic, unde sunt postate listele de donații și alte informații despre campanie. Am contactat mass-media, care a reacționat prompt, apărând informații despre ceea ce facem în cotidianul Viața Liberă, Imparțial, Monitorul, la ProFm, Realitatea Galați-Brăila, www.pringalati.ro. Cei care au răspuns apelului nostru sunt tot oameni simpli, ca noi, aceștia vin cu „sacoșica”. Unora dintre ei le e jenă că nu au posibilitatea de a oferi mai mult și cu toate acestea se implică… Însă nevoile acestor instituții sunt prea mari pentru ca oamenii simpli să le rezolve singuri. Aici e nevoie de implicarea marilor companii, a firmelor producătoare de echipamente și alte produse din lista noastră de donații.

Ceea ce ne inspiră este următorul citat: „Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce, chiar și când se părea că nu mai este nicio speranță” – Dale Carnegie. Deși nu mai e mult până la încheierea campaniei noastre, încă avem timp să facem lucruri mari. Credem că sunt destule firme care au puterea financiară pentru a se implica în acest proiect. În speranța că veți dori să vă alăturați „rețelei” noastre de mesageri ai bucuriei, vă aștept să mă contactați la numărul de telefon 0744648103. Vă va răspunde Anca-Elena Bria, unul din organizatori. De asemenea, găsiți informații pe pagina de Facebook a evenimentului „Colecția de donații toamnă-iarnă 2013”. Și nu uitați: oamenii fac lucruri mari tot cu oameni!

2 comentarii la „Fă un bine și înscrie-te la Colecția de Donații Toamnă-Iarnă 2013”

  1. Succes! Sa va inarmati cu rabdare, perseverenta si cu o dragoste ENORMA pentru destinatarii eforturilor voastre.Gabi, ma bucur sa te vad impicat in actiuni caritabile.Spor!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.