Experiența mea la FasTraKids

FasTraKids Galați este locul unde o duc pe Sara, fetița mea dulce care tocmai a împlinit 1 an și 7 luni pe 14 ianuarie. Dacă nu știți prea multe despre FasTraKids vă spun eu pe scurt că e un centru de educație unde îți poți duce copilul chiar de pe la 6-8 luni.

Există programe pentru diverse grupe de vârstă, inclusiv pentru copii de grădiniță sau chiar pentru copii mai mari care merg la școală deja. Partea interesantă e că acolo se axează foarte mult pe noțiuni de leadership și dezvoltare personală. FasTraKids este o franciză dezvoltată în întreaga lume, deci merg pe programe educaționale testate în mai multe țări. Ce să zic… se cunoaște că e treabă la nivel înalt. Și dacă tot există și în Galați, am zis să-i ofer copilului meu un pic de dezvoltare personală încă de la început, chiar dacă în acest moment Sara mea nu știe cu ce se mănâncă treaba asta :). Însă experiența mea cu Sara la FasTraKids Galați a trecut prin mai multe etape de care abia acum sunt în măsură să povestesc. Recunosc că după primele două lecții nu am fost impresionat.

Însă după aceea am fost destul de uluit de anumite progrese și chestii pe care nu am crezut vreodată că le va face. Sara e copil. Adică țipă, urlă, când vrea ceva, vrea instant. Mă rog, e copil. Dacă aveți copii știți cum e un copil :). Și per total toată lumea a clasificat-o ca fiind un copil cuminte, dar să nu uităm niciodată că un o copil e copil, iar copiii îți aștern uneori niște provocări și întinderi de nervi de neimaginat.

Mergem la FasTraKids Galați de anul trecut. Hai să vă povestesc pe scurt experiența mea de până acum (și vă mai fac update-uri că vom merge până când va fi vremea de școală). La prima oră am zis că nu o să iasă. Nu mi se părea nimic deosebit. O priveam doar prin comparație cu alți copii de acolo care făceau lucruri. Sara mea nu făcea nimic. Nu se implica la aproape nimic. Deja îmi făceam probleme. Însă am continuat. După 3 ședințe (la programul pentru copii de vârsta ei – se numește Signing – se face o oră pe săptămână), deja vedeam îmbunătățiri. Țipătul de “vreau” se transformase într-un semn pentru “te rog”, iar procesul de strângere a jucăriilor îl realiza doar ea. Nu-mi venea să cred că din acele joculețe pe care credeam aparent că le facem și acasă și că nu e nevoie de vreun program special pentru asta,  Sara chiar se adapta și socializa cu ceilalți copii. Fiecare pasăre își laudă puii, dar recunosc că eram mândru.

Ulterior mi s-a explicat câte puțin din sistemul de bază și am înțeles că totul este controlat și bine pus la punct. Astfel încât copiii învață. Și învață destul de repede. Și datorită FasTraKids, fetița mea acum a învățat să-și gestioneze frustrările de exprimare (sună pompos, știu, dar chiar așa e). În momentul când vrea ceva cere fără să țipe. De fapt, nu mai țipă. Când trebuie să-și pună jucăriile în diverse cutii sau coșuri știe să le pună doar dacă o rogi și nu comentează chiar dacă e vorba de niște jucării preferate. Și mie mi s-a părut utopic, dar iată că se poate. Plus de asta, spune o groază de cuvinte, corelează bine o grămadă de chestii (probabil e normal pentru orice copil la vârsta asta, deci nu e nimic special aici… cred). E ca și cum ar fi un mic omuleț care înțelege tot și acționează în consecință, dar în afară de câteva grupuri de cuvinte pe care le zice, mai, mai că ar începe un dialog cu tine. Repet, nu e despre copilul meu și nu îl laud aici că fiecare părinte își iubește copilul și are de spus numai chestii bune în public despre el (plus de asta, nu faceți greșeala să intrați în competiție). Eu doar am povestit pe scurt despre experiența mea la FasTraKids Galați și beneficiile pe care le-am obținut.

Mai multe puteți discuta direct cu ei. Pagina de contact pentru Galați se află aici. Și pentru că e un articol personal, nu mă pot abține să nu pun o poză cu Sara mai jos :).

FasTraKids Galati

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Experiența mea la FasTraKids”

  1. Scisesem deja ceva lung si mi s-a blocat pagina. Reiau, dar pe scurt. Nu mi-a placut FTK. Fetita mea era dezvoltata peste grupa ei de varsta, niciunul din grupa nu vorbea iar ea vorbea bine, activitatile o plictiseau si la solicitarea de a fi mutata s-a raspuns negativ prin argumente care nu stau in picioare. Lucrul care m-a deranjat cel mai mult a fost observarea unui pattern din inregistrarile video, o stimulare si lauda artificiala continua care este de fapt daunatoare pentru dezvoltarea copiilor. Iti recomand Punished by Rewards, Alfie Kohn, poate a aparut si la noi “Pedepsiti prin recompense”.

    Răspunde
  2. Gabi, ma bucur foarte mult pentru voi si mai ales pentru Sara, ca ati ales Fastrackids Galati. Am avut ocazia, first hand, ca si instructor Fastrackids, sa urmaresc evolutia atat in comportamentul copiilor, cat si a parintilor. Este adevarat ca la aceasta varsta (1-2ani) copiii isi dezvolta in mod natural abilitatile lingvistice si de socializare primare, insa mediul nostru modern sau cel familial nu ofera intotdeauna o varietate de stimuli necesari pentru o dezvoltare armonioasa si integrata. In plus, instructorii sunt instrumente de observatie educata si iti pot oferi un feedback realist referitor la copilul tau. Va urez sa fiti deschisi in continuare experientei si educatiei oferite chiar si de Sara.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.