Din respect pentru cei care comentează

Din respect pentru cei care comentează la mine pe blog am introdus un widget în partea din dreapta mijloc în care le mulțumesc.

Forma mea de mulțumire este includerea acestora într-un top 10 de „vorbăreți” pe blogul www.GabrielUrsan.ro.

În plus, linkurile de acolo au DoFollow, deci se face și un pic de transfer de PageRank. Topul își face update automat lunar.

Acest lucru mă obligă în același timp să fiu mult mai atent la ce comentarii se postează.

Termeni și condiții (1, 2, 3, 4, 5):

1. Dacă te semnezi cu afacerea ta la nume (nu la link) fii sigur că îți moderez comentariul și nu intri în top.

2. Dacă nu scrii ceva util (care să aducă plus valoare articolului) sau nu scrii la subiect fii sigur că nu vei intra în top (fără SPAM).

3. Încearcă să aduci un plus de valoare articolului la care comentezi pentru că sunt mulți care citesc – „Super tare, ține-o tot așa!” nu ajută pe nimeni, nici măcar pe mine :).

4. Ajută cititorii, fă o comunitate în jurul tău (la un moment dat vin și recompensele).

5. Îmi rezerv dreptul de a elimina acest sistem fără o notificare în prealabil și fără explicații (dacă nu mai fac ăștia update la plugin nu-l mai țin).

Mulțumesc frumos pentru contribuția la www.GabrielUrsan.ro – fără voi acest blog este egal cu 0.

38 de comentarii la „Din respect pentru cei care comentează”

    • Și eu sunt curios :). Pe această cale amintesc tuturor de amendamentul 5. pe care nu am nici un gând să-l folosesc pentru că îmi place cum evoluează treaba – de văzut cum mă va afecta la SEO treaba asta, dar pentru mine cititorii sunt pe primul loc și abia apoi factorii SEO.

      Răspunde
  1. Este foarte buna initiativa asta si cred ca o voi implementa si eu dar intrebarea mea este alta, daca ai multe link-uri pe prima pagina dofollow, nu iti cauzeaza negativ tie in primul rand? Si eu am avut ideea aceasta dar m-am gandit si la problema asta .

    Răspunde
    • E clar că orice link DoFollow face transfer de PageRank, dar îmi asum pentru că la urma urmei e o metodă de apreciere pentru cititorii care comentează. Însă nu cred că face prea mult rău. Oricum, rămâne de văzut cum voi duce mai departe acest lucru – testez și oricând am amendamentul numărul 5 :).

      Răspunde
  2. Este cel mai mare respect din partea cititorilor, sa-ti lase un comentariu. Atunci cand cineva citeste si are ceva de comentat, o face cu mare incredere. Sistemul tau e foarte bun, cu siguranta o sa primesti un multumesc de la cei care apar acolo in acel top.

    Răspunde
  3. Interesanta ideea de a face un top al comentatorilor (care pun si un url) cand multi bloggeri au doar o comunitate restransa de „prieteni” la care accepta astfel de comentarii.

    Răspunde
    • De ce nu? Nu-i judec pe cei care fac asta, dar nici nu-i aprob. Fiecare face cum crede că e mai bine. Eu cred că acest blog este egal cu 0 fără cititori și comentatori, deci trebuie să le fac viața mai ușoară și să le aduc plus valoare (adică să împart succesul blogului meu cu ei).

      Răspunde
  4. Si eu am implementat asa ceva la mine pe blog, insa am preferat ca widgetul sa fie nofollow, iar numele comentatorului din pagina unde a lasat comentariul sa fie dofollow.

    @Postolachi Dumitru nu cred ca google considera spam, comentariile pe subiect cat nici widgeturile de acest gen. Sunt de cand e wordpress-ul, ba mai mult din cate am inteles intri in acest top daca comentezi cu „blogul” tau nu cu afacerea la care lucrezi mai mult pe partea de optimizare si esti atent la astfel de detalii.

    Răspunde
    • A spus cineva ceva de spam? Doar imagineaza-ti ca esti in top comentatori, Google vede link-ul drept o recomandare si de salta putin in rezultate, iar peste o luna daca nu mai esti in top comentatori Google o sa-si puna semne de intrebare si ai sanse mari sa fii aruncat mai jos in cautari inainte de a aparea in acest top comentatori.

      Fiecare e liber sa testeze pe pielea lui cum stau lucrurile… restul e can-can :)

      Răspunde
      • N-ai pomenit de spam dar cand google te arunca mai jos decat ai fost in cautari dupa ce faci ce faci cum se numeste? Ca e penguin, ca e panda, e tot spam si cumparare de link-uri.

        Am facut eu diferenta, cand comentezi ca si „firma” de termopane de exemplu si cand comentezi ca si blogger.

        Răspunde
  5. Sa inteleg ca-ti doresti mai multe comentarii sau mai multi comentatori? Ideea pare buna dar… pe mine ma loveste direct la oua… cu tot cu do follow si stii de ce? Pentru ca apar si in blogroll ori a pune link de 2 ori spre acelasi site si vizibil de oriunde te-ai afla pe blog seamana pentru algoritmul Google a tentativa de manipulare :(

    Si-apoi mai e o problema cu acest top: se poate schimba de la o luna la alta si dupa ce oferi omului un link exista sansa ca acesta sa dispara din top si iarasi se ia Google de viata omului (nu de a ta) pentru ca vede un link timp de 30 de zile si dupa aceea dispare in ceata.

    Eu ti-as recomanda, daca vrei sa mergi mai departe pe ideea aceasta sa setezi no-follow

    Răspunde
  6. La ăsta cu newsletterul voi avea nevoie de ceva sfaturi de la tine…
    Nu de alta, însă abia am 100 de inscriși… Cu tot cu premii oferite…

    Răspunde
  7. Voiam sa pun si eu un astfel de widget, dar nu stiam cum se cheama. Spune-mi, te rog, cum functioneaza:
    – Setezi tu cat de des sa se actualizeze? Sau se actualieaza el la o luna ca asa doreste.
    – Poti sa NU afisezi cate comentarii a dat fiecare? Sau e musai sa afiseze.
    – Cat de mult ti-au crescut comentariile de cand l-ai pus? Adica tu spui ca multumesti, dar de fapt fiecare dintre noi facem un calcul de beneficiu si vedem daca acest lucru ne-a ajutat sa obtinem trafic ori comentarii mai multe. As fi curios maxim in privinta acestui aspect :)

    Salutari si la multi ani pe 2014 (ca nu ti-am zis inca)!

    Răspunde
    • Și că vorbeam de lup… iată-l :)

      – da, poți să-i dai să se actualizeze zilnic, săptămânal, lunar sau chiar zilnic și la oră
      – da, poți – se setează direct din widget
      – abia acum l-am pus :) deja ai comentat tu și Spanac deci au crescut :) – în câteva luni pot să zic exact
      – trafic nu știu (nu cred), dar comentarii ar trebui să fie mai multe pentru că îndeamnă la un call to action față de cititorii care citesc ce ai scris dar nu comentează ( e complex – depinde de nișă și de cititori – pe mulți îi doare în p*** că eu am pus facilitatea asta – vor intra și vor citi fără să comenteze anyway, deci… rămâne de văzut… :))

      Răspunde
      • Eu le-am oferit banner pt o luna. Ăluia de comentează cel mai mult. Evident fără „bine băi”, „mișto articol”, „ești prost ca noaptea” etc.
        Și-a prins. Cât de cât. Poate la tine va avea mai mult succes, având poate mai mulți cititori dar si pr mai mare.
        Succes!

        Răspunde
  8. Widgetul ăsta nu se numește Recent comments? din jetpack?
    Și am un sfat. După ce-ai terminat articolul și-ai făcut seo pe el, du-te pe visual, dă-i control a, ca sa selectezi totul apoi dă-i justify cu alt + shift + j.
    în acest fel toate rândurile vor fi egale. ar fi excelent dacă ai putea face asta si-n sidebar, la ultimele articole…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.