Despre experienta noastra cu celulele stem

Acum 2 ani și un pic (depinde când citești acest articol) se năștea minunata noastră Sara Maria. Cu toate că nu știam foarte bine toate detaliile despre celulele stem, am hotărât să recoltăm și noi la naștere, deoarece e mai bine să previi decât să combați. Am căutat mai multe oferte și am ales până la urmă o firmă care se ocupă cu așa ceva, firmă despre care auzisem din partea mai multor persoane că e serioasă și de încredere.

Primul pas a fost să-i contactăm folosind formularul de la ei de pe site. Pe vremea respectivă, din păcate, nu exista promoția aceasta prin care puteam câștiga un pachet de recoltare celule stem. După ce am completat formularul am primit în scurtă vreme un mail cu mai multe detalii. Am citit mailul pe îndelete și am ales pachetul Diamond cu plata în rate, pe 12 luni. Ratele erau fără dobândă și nu necesitau acte suplimentare. Parcă am plătit la început un avans și apoi rate lunare abia după ce colectarea celulelor stem a fost realizată cu succes, iar depozitarea acestora s-a realizat așa cum trebuie. Din experiența noastră este bine să te apuci din timp de căutat informații despre pachetele de recoltare ale celulelor stem pentru că durează un pic toată treaba. După ce te-ai hotărât asupra pachetului de recoltare, îl soliciți și îl primești foarte bine ambalat acasă printr-o firmă de curierat. Celulele stem pot fi recoltate fără probleme și dacă vorbim de o naștere prematură, așa cum se prefigura la noi (din fericire totul a fost ok), de aceea este bine să ai pachetul acasă la loc sigur, ca să îl poți transporta la spital.

Este bine să vorbiți cu doctorul înainte de recoltare. Soția mea a născut la un spital de stat, fără cine știe ce condiții. Asta înseamnă că celulele stem pot fi recoltate de absolut orice medic. Înțeleg că nu e procedură dificilă. Trebuie doar anunțat din timp ca să nu se uite de acest lucru, că în vâltoarea evenimentelor există riscul să te emoționezi și să uiți de multe aspecte.

Recomandarea mea ar fi să vă notați în telefon numărul de la cei cu care ați optat să faceți recoltarea și depozitarea. Eu le-am dat SMS imediat după ce a născut soția cu numele copilului, al mamei și locul nașterii, respectiv spitalul județean din Galați. Am fost sunat imediat și am fost întrebat dacă celulele au fost recoltate. Pe moment nu am știut, dar am întrebat o asistentă și am aflat că recoltarea a decurs ok. Am sunat înapoi și am confirmat.

După aceea a fost doar treaba firmei cu care am lucrat, . Ei au trimis pe cineva a doua zi la prima oră ca să ridice celulele stem recoltate și să le transporte de urgență la București. Acolo, au fost supuse unor teste ca să se depisteze dacă există anumite infecții și dacă a fost recoltat suficient țesut. Cam în două săptămâni am primit rezultatul acasă într-un plic sigilat. Totul era ok.

Abia din momentul în care totul este declarat ok din punct de vedere medical intervin obligațiile de plată. Dacă din diverse motive ceva nu este ok, nu plătești tot pachetul și cheltuielile de depozitare. Noi am plătit în fiecare lună câte o rată lunară în valoare de aproximativ 300 lei (nu mai țin minte exact). Asta pentru că am ales cel mai scump pachet care presupunea două tipuri de recoltări și depozitarea în două bănci diferite de celule stem pentru un plus de siguranță a acestora. Dar există și pachete mult mai ieftine. Probabil dacă aș mai face asta odată, aș alege un pachet intermediar.

După aceea plătești doar o dată pe an taxa de depozitare. La noi e puțin peste 300 lei. Dar după cum spuneam, dacă alegi un pachet mai ieftin cu depozitare la o singură bancă de celule stem, plătești mult mai puțin pe an. Chiar și așa, 300 lei pe an înseamnă o cheltuială lunară de 25 lei. Nu este exagerat, zic eu. Mai greu la început este să achiți procedurile de recoltare, că după aia sigur te descurci să achiți anual și depozitarea.

Despre celulele stem am informații incomplete și acum. Știu doar că pot ajuta la tratarea unui set de boli incurabile, inclusiv cancer. Cică și la copil, dar și la rude de gradul 1. E bine să nu se ajungă acolo și de aceea nici nu am vrut să mă interesez prea mult de asta. Ideea pe care am pornit noi a fost că dacă Doamne freșete se întâmplă ceva, măcar avem o speranță în plus, fie că în acest moment se fac sau nu proceduri medicale bazate pe celule stem.

Dacă urmează să fii părinte, merită să te înscrii aici fie că îți permiți sau nu recoltarea de celule stem. La urma urmei nu e nimic de pierdut. Măcar ai șansa de a câștiga un kit de recoltare și de a afla mai multe informații. Multă sănătate!

Prelevare celule stem

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.