Microsoft

Brandul Nokia va fi ”inchis” de Microsoft pana la sfarsitul anului 2014

Mie nu mi se pare atât de tragică știrea asta. Nu e ca și cum ar dispărea de pe piață telefoanele cu sistem de operare de la Microsoft. Pur și simplu e o regândire a strategiei de branding despre care se știa de mult. Acum doar a venit momentul să fie pusă în aplicare. Ca să nu citiți articole lungi și interminabile pe subiect, treaba e simplă: Microsoft renunță la brandul Nokia pentru hardware (telefoane) și la brandul Windows Phone pentru software (sistemul de operare). Pe noile dispozitive va fi scris doar Windows cu referire la partea de software și probabil doar Lumia & Microsoft cu referire la partea de hardware. Se merge către apropierea ecosistemului Microsoft, așa cum fac și alți giganți precum Apple sau Google. Adică, normal stuff. Până atunci, keep calm & aruncați o privire la Lumia 930 :)

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

8 Comments

 • Adi

  Reply Reply 11/09/2014

  Deci ce se intampla cu telefoanele Nokia Lumia ? Nu de alta dar am pus si eu ochii pe ceva.

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 11/09/2014

   Nu se întâmplă nimic deosebit. Poți să-ți iei 520 fără probleme :) Dacă dispare brandul Nokia, nu înseamnă că dispare și suportul Microsoft.

 • Iulian

  Reply Reply 11/09/2014

  Eu am acum Lumia 630 pe care vreau să-l schimb cu 730, deci tot Nokia am. :D Îmi pare oarecum rău de brand, dar asta e. :)

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 11/09/2014

   Cum te înțelegi cu Windows Phone din postura de utilizator al serviciilor Google? De exemplu, folosești Google Drive sau ceva de genul ăsta pe el?

   • Iulian

    Reply Reply 11/09/2014

    Nu prea mai folosesc servicii Google în afară de Search și Youtube. Pentru Youtube există MetroTube, aplicație genială, poți să-ți salvezi și filmulețe în cache. :) Din ce văd în Store, aplicațiile pentru Google Drive nu pot salva editările pe care le faci.

    Sistemul îmi place, dar încă mă gândesc dacă trec la 730 sau îi mai dau o șansă Androidului prin Moto G2.

 • Catalin

  Reply Reply 11/09/2014

  Pot sa dispara, Samsung rullz :)

 • Luci Florescu

  Reply Reply 11/09/2014

  Eu unul nu m-as descurca cu Windows pe telefon. Am avut si eu un Lumia 920 in teste, dar in afara de poze, care ieseau uimitor de bine, nimic altceva nu a reusit sa ma impresioneze.

  Si la fel ca si tine, cred si eu ca este un lucru normal sa renunte la denumirea de Nokia. Poate peste zeci de ani imi voi aduce cu bucurie aminte de telefoanele Nokia, sau cine stie, vor fi reinventate ca si gumele Turbo.

 • Lospa

  Reply Reply 12/09/2014

  O schimbare. O schimbare gandita. Poate e mai bine asa.

Leave A Response

* Denotes Required Field