Cum treci cu Bacul pe la Galati ca sa mergi la Mare

În drumul către Mare poți să alegi să treci cu Bacul pe la Galați. Tot cu Bacul pe la Galați trebuie să treci și dacă mergi în Deltă. Bine, recunosc că poți să treci cu Bacul și pe la Brăila, loc prin care trec și eu de multe ori când merg la Tulcea (pentru că e mai liber), dar am să vă povestesc despre cum treceți cu Bacul pe la Galați pentru că trebuie să țin cu casa :)

Azi am fost la Tulcea și am vrut dimineață pe la 09:00 să trec cu Bacul de Galați. Din păcate am fost nevoit să fac o întoarcere la 180 de grade și să-i dau tare către Bacul de la Brăila pentru că la Galați era super aglomerat. Astfel, mi-am adus aminte de câteva sfaturi pe care merită să le scriu pe blog pentru cei care nu trec atât de des cu Bacul pe la Galați.

În primul rând, în perioada verii este foarte aglomerat la trecerea Bac de la Galați. V-aș putea recomanda din prima să treceți cu Bacul de la Brăila, dar s-ar putea să nu nimeriți așa ușor la el, deci varianta Galați s-ar putea să fie luată în considerare de cei mai mulți. Dacă vă hotărâți să treceți în perioada verii cu Bacul de la Galați nu o faceți dimineața între 8:00 și 11:00 și nici după-masa între 17:00 și 18:30. Pentru că vă veți sincroniza la orele alea și cu mașinile de mare tonaj care credeți-mă că aglomerează și mai tare circulația.

O altă chestie pe care merită să o știți când treceți cu Bacul de la Galați, indiferent că treceți din Galați în județul Tulcea sau din județul Tulcea (I.C. Brătianu) în județul Galați, este că trebuie să depășiți coloana de TIR-uri de la intrare. Bineînțeles, dacă aveți ocazia și dacă sunteți cu autoturism sau motocicletă. Pentru că dacă ai mașină mică nu ești obligat să stai la coada de mașini mari pe care oricum personalul de acolo le programează să urce pe Bac într-o ordine stabilită de ei. Depășiți coloana de mașini mari (nu autoturisme ca voi) din proprie inițiativă pentru că așa se face, iar cum angajații sunt prea puțini la perioade de aglomerație, s-ar putea să stai mult și bine în spatele unei coloane de TIR-uri până să te vadă un angajat de la Bac și să-ți facă semn să depășești. Atenție totuși la contrasens, da?

Vara, în plin sezon, Bacul trece și non-stop dacă există clienți, nu are program doar până la ora 22:00. Deci, puteți să vă faceți planificarea și în funcție de acest lucru. Plus de asta în perioada în care apune soarele e cel mai puțin aglomerat. O tot trag cu aglomerația ca să nu stați prea mult să așteptați la o coadă imensă. În momentul scrierii acestui articol trecerea cu Bacul pe la Galați costă 18 lei de autoturism + 1,5 lei de pasager (șoferul nu se pune). Pe la Brăila am plătit dimineață 21 lei. Ciudat fapt pentru că până acum era mai ieftin cu Bacul pe la Brăila, dar nu contează asta acum. Să continuăm.

Multă lume alege traseul ăsta pentru că e mai liber și sunt mai puține radare, lucru perfect adevărat. Fiți totuși atenți la porțiunea de drum dintre I.C. Brătianu (malul Tulcei de vis-a-vis de Galați) pentru că drumul e foarte prost, iar dacă citiți articolul ăsta și în 2020 informațiile din el tot vor fi valabile cel puțin în ceea ce privește calitatea drumului. Apoi vedeți că mai stau radare în Văcăreni uneori și aproape mereu în Măcin (asta în cazul în care ați ales să treceți cu Bacul de Brăila).

Și pentru că sunt din zonă s-ar putea să vă pot răspunde la anumite întrebări legate de trecerea cu Bacul pe la Galați, așa că nu ezitați să folosiți formularul de comentarii de mai jos, iar dacă articolul v-a fost util, butoanele de share :) Să aveți drumuri bune!

Trecere Bac Galati

32 de comentarii la „Cum treci cu Bacul pe la Galati ca sa mergi la Mare”

  1. Buna,
    Merg la Tulcea si as alege traseul Focsani-Galati-Tulcea (vin de la Fagaras)
    M-ar interesa daca sambata 16.09 in timpul pranzului ar fi ok sa trec cu bac-ul la Galati.
    Multumesc

    Răspunde
  2. Salut! vad ca inca mai e activ si in 2017 tilopicul, asa ca am si eu o intrebare, vreau sa ma întorc de la mare cu bacul de la galați pentru prima data, ideea este ca masina mea este foarte joasă, exista vreo denivelare mai semnificativă sau vreun prag ceva la urcarea/coborârea din bac? Dacă e terenul drept nu am probleme, dar daca este vreo porțiune cu o pantă mai mare ce are vreo muchie, o sa imi faca probleme, si as vrea sa stiu ca să nu merg degeaba pana acolo sau sa mai raman suspendat.. :))

    Răspunde
  3. Buna mersi de informare in 17 pornim in drum spre tulcea in deltă si daca nu citeam nu stiam ca trebuie trecut cu bacul pornesc din județul sălaj nu am mai fost niciodată ca sofer

    Răspunde
  4. Salutare ! As vrea sa plec spre mare pe 7 august dar in drum vreau sa ajung si la cetatea enisala fapt ce ma obliga sa plec mai dimineata ( ora 4 dupa calculele mele) si as vrea sa stiu daca daca circula bacul la ora aceea si cat m-ar costa ? multumesc !

    Răspunde
    • Din câte știu nu circulă la 4 dimineața în mod normal, dar dacă sunt mașini mai multe care așteaptă (5-6 să zicem) îl pun în funcțiune și plătești normal, 19 lei de mașină mică + 1 leu și jumătate de pasager (șoferul nu plătește). Dacă nu, plătești cursă specială, dar e undeva peste 150 lei și nu se merită.

      Răspunde
  5. Multumim mult pentru informatile generale. Peste cateva zile va trebui ajungem la Tulcea cu AUTOTURISMUL. Suntem inclinati sa alegem traversarea prin Galati din cauza frecventei curselor bacului (din 30 in 30 minute, fata de frecventa din 2 in 2 ore la Braila). Sunt valabile informatiile privind frecventa curselor bacului ? S-a aglomerat deja traversarea la Galati? Multumim anticipat pentru raspunsuri.

    Răspunde
  6. Multumesc pentru informatii. Mi-au fost suficiente sa incerc sa trec pe la Galati pentru a ajunge la Isaccea (venind dinspre Adjud, fac cu vreo 30 de km mai putin decat pe la Braila, mai ales ca vreau sa trec si pe la Dinogetia). Se mai pune problema aglomerarii bacului cu tiruri, acum, la sfarsitul lui martie, sa zicem, in jurul orei 14 ? Multumesc anticipat si pentru eventualul raspuns la intrebare.

    Răspunde
  7. Cine zice că nu e util articolul? Chiar e folositor: îmi confirmă ceea ce mi-au mai zis şi alţii: poţi să pierzi ore bune la bac, atât la Galaţi, cât şi la Brăila. :) De aceea prefer trecerea pe podul de la Giurgeni, Vadu’ Oii. :) Pe acolo am fost, tot pe acolo voi trece şi anul ăsta.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.