Comisioane recurente, o nouă sursă de bani din blog

Comisioanele recurente sunt genul ăla de comisioane care îți vin lună de lună. În domeniul serviciilor are the new black, pentru că doar acolo sunt viabile. Concret, comisioanele recurente sunt un rezultat al afilierii pe care îl percepi lună de lună, nu doar în momentul unei vânzări punctuale așa cum ne chinuim cu toții să facem de Black Friday sau alte sărbători precum Crăciunul, care bate la ușă :). Mai exact, eu ți-am recomandat un serviciu bun online printr-un link de afiliere și tu alegi să-l folosești… eu voi câștiga un comision lunar. Acest articol nu conține nici un link de afiliat :). Hai să vă dau și câteva exemple. Deși cei care practică marketingul afiliat au mirosit deja ideea și au deschis un Excell ca să-și facă niște calcule :).

Eu am trecut la AWeber după cum puteți observa. AWeber este un serviciu de e-mail marketing și de abonare la newsletter. El costă și e normal să coste la cât de multe beneficii îți aduce. Mie îmi place că în prima lună nu îți cere decât 1 dolar simbolic pentru primii 500 de abonați (500 de abonați e un număr decent pentru marea majoritate a blogurilor aflate la început – și chiar pentru mine, care până să trec la Aweber aveam 572 de abonați prin e-mail la feed). Adică de 1 dolar ai posibilitatea să testezi o lună ce și cum. Eu deja am implementat la mai mulți clienți pentru că spre deosebire de MailChimp (îmi place) care oferă ceva gratuit până în 2.000 de abonați și 10.000 de e-mail-uri, AWeber îți oferă de 1 dolar acces la toate facilitățile unui motor puternic de e-mail marketing (mă gândesc numai la Black Friday-ul viitor cât de puțină muncă voi depune comparativ cu tura asta). După aia vei pune mai mult preț pe abonații tăi și vei plăti un abonament lunar în funcție de câți ai.

Ei bine, că tot vorbeam de comisioane recurente, poți să te faci afiliat la AWeber. Și vei primi comisioane lunar, în funcție de cum cei care și-au făcut link prin tine își măresc listele. Te chinui odată sau de două ori să recomanzi AWeber și apoi totul crește de la sine. Cam asta numesc eu venituri lunare din afiliere pe pilot automat :). Despre AWeber eu am scris deja aici dacă vrei să citești (e către un articol de pe blogul meu, ți-am zis că nu bag linkuri de afiliat acum :)).

Nu înțeleg de ce unele firme românești de hosting nu s-au băgat deja pe un plan de comisioane recurente pentru afiliați. Dacă oferă și servicii bune (fără să zic nimic de bani – ok, recunosc, ce e bun costă și m-am tot convins de asta în online din 2009 încoace), ar putea să se diferențieze lejer în lumea afilierii din România și implicit să aibă foarte mulți clienți veniți de la afiliați. Unele companii de hosting din afară deja o fac. Unele sunt la furat (am citit review-uri și sunt slabe), dar unele sunt cu adevărat profesioniste, gen Pagely (cine își permite luxul ăsta – dacă vreți mă întrebați mai multe printr-un comentariu la acest articol și vă povestesc cu un link către ce oferă, dar și cu câteva explicații suplimentare).

Și mai sunt astfel de servicii care oferă comisioane recurente abonaților. HotSuite – o unealtă indispensabila social media managerilor despre care voi scrie abia după ce o folosesc pe îndelete (plănuiesc săptămâna viitoare să-mi fac cont, că nu mai fac față :)). Sau Empower Network – care poate fi fără probleme doar o platformă de blog pe care să poți face orice fără să știi prea multe, dar și un puternic business online dacă ești pregătit să te apuci de făcut bani din blog realizând un fel de business online. Eu sunt înscris și la ei, iar în acest moment sunt peste investiție ca venituri, deci mă doare la bască și continui subscribția :). Și nu am făcut aproape nimic, exceptând faptul că aveam deja acest blog destul de vizitat :). Despre soluția de a face bani pe net cu Empower Network am scris deja aici și e tot o variantă pentru comisioane recurente la afiliați (de data asta 100% :)).

Și așa începem să descoperim noțiunea de comision recurent pentru afiliați și să scăpăm de stres la fiecare înscriere, la fiecare click pe link. Pentru că totul nu se irosește, totul se adună :). Lunar. Poate v-am dat măcar o idee :) – de aceea merită să vă abonați la newsletter-ul meu cu un click aici.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Comisioane recurente, o nouă sursă de bani din blog”

  1. bravo tare articolul. si eu de cateva zile m-a prins febra cautarilor de afilieri de genul asta. sigur voi promova aweber si alte servicii de hosting :) am dat azi peste un site al unui tip smartpassiveincome.com . poate ai auzit de el. m-am abonat la newsletter-ul lui si am primit gratuit un ebook acolo te invata cum sa faci un ebook adevarat si apoi sa-l poti vinde sa ai venituri pasive fara sa te mai chinui. bineinteles ca nu e usor dar merita studiat.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.