Soluție bună de trimis newsletter (plus bune practici și mic training video)

Acest articol este dedicat companiilor care doresc să facă campanii de e-mail marketing într-un mod profesionist și automatizat. Nu se adresează celor care vor să mai trimită câte un newsletter din când în când clienților săi, totul să fie gratis și e-mail-ul lor să nu ajungă nici în folderul de SPAM sau Junk. Pentru că asta e și ideea, dacă vrei ca o campanie de e-mail marketing să fie eficientă, newsletter-ul tău trebuie să ajungă în primul rând în inbox-ul destinatarului, nu în alt folder pe care acesta îl deschide rar sau niciodată. De aceea, este foarte important ca să folosiți un serviciu bun de trimitere newsletter. Eu m-am jucat până acum cu mai multe servicii de trimis newsletter. Și gratuite și cu plată. Iată ce vă recomand. Citiți până la capăt că sigur o doză de inspirație tot va exista. Poate fi click-ul care să vă ajute să aveți vânzări și conversii mai bune sau poate fi click-ul care să vă inspire să implementați corect o soluție de trimitere newsletter și implicit să aveți vânzări și conversii mai bune.

Mie personal îmi place foarte mult MailChimp, însă am început să folosesc AWeber și observ că obțin rezultate mai bune. Am o rată de deschidere mult mai bună. Restul parametrilor de performanță țin în continuare de mine și de cum formulez titlul și mesajul din newsletter. Așa că trăgând linie, mi-am dat seama după o perioadă de timp că AWeber ajunge mai bine în inbox. E doar un feeling și o chestie de finețe, nu am s-o dau acum în studii la virgulă că nu e cazul. Deci, eu folosesc AWeber pentru clienții mei pentru că în cazul meu a adus rezultate mai bune. Acuma fiecare folosește ce vrea și cum vrea, dar mai ales în funcție de ce buget are, însă dacă vrei să faci campanii de e-mail marketing eficiente, vei alege oricum un serviciu plătit pentru că nimeni nu-ți oferă cele mai valoroase unelte pentru trimiterea unui newsletter complet gratuit. Partea faină la AWeber este că în prima lună te costă doar 1 dolar. Un preț simbolic ca să-ți pui la punct sistemul și să începi să-ți construiești o listă de abonați din care să obții cele mai bune rezultate fără prea mult timp dedicat bibilelilor.

Bine, oamenii experimentați de marketing online probabil râd când citesc aceste informații, deoarece ei folosesc deja de mult un sistem bun de trimitere newsletter și știu cum merg treburile. Eu am scris pentru cei care vor să aibă un sistem bun de trimitere newsletter și se află la început. Însă e important ca orice reprezentant al departamentului de marketing sau vânzări dintr-o companie să își amintească că ochii care nu se văd se uită. Iar un newsletter bun e cea mai bună cale să le amintești clienților sau potențialilor clienți că exiști și că oferi ceva. Important e să nu abuzezi.

E-mail marketing-ul este mai eficient decât o postare de Facebook, o postare pe Google+, un Tweet sau chiar o postare pe blog. Pentru că oamenii văd postările respective în treacăt. De multe ori le citesc pe dispozitivele mobile, dau un scroll scurt și au trecut mai departe. Pe când un e-mail este citit mult mai în tihnă, iar omul are disponibilitatea să ofere o mai mare atenție și deschidere față de mesajul tău. Eu, spre exemplu, prefer oricând să citesc un e-mail de la cineva care are ceva să-mi transmită, decât să vorbesc la telefon sau pe chat. Pentru că atunci când vorbesc la telefon sau pe chat sunt mai mereu distras de alte lucruri și nu ofer mereu atenția necesară mesajului primit, iar dacă este o ofertă sau o propunere chiar avantajoasă, există riscul să nu o îmbrățișez, iar persoana respectivă să piardă o cumpărare pe care eu aș fi făcut-o dacă informația mi se transmitea pe e-mail. De aceea recomand AWeber ca serviciu complet de e-mail marketing pentru transmiterea unui newsletter. Costă 1 dolar în prima lună, dar face.

Gândiți-vă doar că majoritatea clienților voștri sunt oameni ocupați (pentru că genul ăsta de oameni au cei mai mulți bani). Merită să interacționezi cu ei prin e-mail, că așa îți recepționează cel mai bine informația – simplu – o citesc când au timp! Eu cunosc și oameni de vânzări directe care folosesc AWeber drept soluție principală de gestiune a bazei de date de clienți. Chiar dacă eu personal nu sunt de acord cu această practică, pentru că mi se pare lipsită de etică, mulți oameni de vânzări directe își gestionează baza de date de clienți cu AWeber ca să rămână cu ea la nivel personal chiar dacă părăsesc compania și se angajează într-o altă companie unde trebuie să vândă altceva. Și gândiți-vă numai cât de ușor le este să se pună pe picioare în noua companie având la dispoziție o bază întreagă de clienți pe care și i-au colectat în AWeber, dar mai gândiți-vă cât de ușor trec de un interviu într-o companie când pe finalul interviului spun: A… și mai am și o bază de date de 2.000 de clienți calificați cu care pot ține legătura prin newsletter.

Ai angaja un astfel de om dacă îți dorești rezultate rapide în echipa de vânzări directe sau te-ai gândi că poți să-ți faci un cont de AWeber aici și să-ți implementezi soluția direct la tine în companie, asigurându-te astfel că toți clienții rămân în contul tău indiferent câți oameni vin și pleacă de la tine?

Bune practici în trimiterea unui newsletter

 1. Folosește un titlu atractiv de cel puțin 3 cuvinte, cel mult 7 cuvinte.
 2. Nu folosi în titlu cuvinte care ți-ar putea cataloga mesajul drept SPAM.
 3. Scrie o propoziție unică de vânzare în conținut, dar să nu sune a bullshit.
 4. Nu trimite newsletter zilnic, că își pierde valoarea. Săptămânal e ok.
 5. Încearcă să fie un mesaj relativ scurt. Ziua are 24 de ore pentru toți.
 6. Inserează cel puțin o imagine reprezentativă în newsletter. Ieși din normă!
 7. Pune un link sau un un buton de call to action în e-mail-ul respectiv.
 8. Setează un autoresponder care să mulțumească abonaților pentru înscriere.
 9. Setează e-mail-uri de follow-up la 4 zile. Cu AWeber poți face asta.
 10. Oferă o reducere, un cadou sau un material gratuit tuturor celor care s-au abonat.

Cum adun mai mulți abonați la newsletter

 1. Oferă un material gratuit care să atragă oamenii să se aboneze. Nimeni nu se mai abonează doar văzând-ți formularul de abonare pe site. Toate site-urile și blogurile au așa ceva. Oferă plus valoare celor care se abonează gratuit la newsletter-ul tău. O carte electronică, un ghid electronic, orice le-ar putea fi util în legătură cu subiectele de care ar putea fi interesați și cu subiectele pe care le abordezi pe site. Să fie util, că dacă le dai 3 rânduri de bullshit faci mai rău.
 2. Oferă o reducere sau un cupon cadou celor care se abonează gratuit la newsletter. Odată ce s-au abonat, oamenii se pot dezabona de la un newsletter foarte ușor. Oferă-le un avantaj de care au parte doar abonații ca să-i menții abonați. O reducere pe viață, un cupon cu o reducere de valoare sau chiar un training video gratuit care să ofere atât de multă plus valoare încât atunci când vor avea nevoie de produsele sau serviciile pe care le oferi, să le aleagă de la tine.
 3. Fă concursuri care să motiveze oamenii să se înscrie la newsletter-ul tău. Concursurile nu trebuie să implice altceva din partea participantului decât să se aboneze la newsletter. Dacă îi iei cu like & share pe Facebook, comentarii sau câte și mai câte, așteaptă-te să nu ai succes. Când promovezi un concurs cu un astfel de scop trebuie să păstrezi lucrurile cât mai simple. Dacă se abonează la newslleter pot câștiga x lucru sau y serviciu. Atât.

Training creare newsletter

Acest training video pentru crearea unui newsletter este în limba engleză. Dacă vă veți face cont pe AWeber, veți primi și alte cursuri de trimitere a unui newsletter, de a genera abonați și de a comunica eficient pe e-mail cu ai voștri clienți. Voi de unde credeți că știu toate astea :)? Pentru început, iată ce videoclipuri vă invit să urmăriți.

Crearea unui newsletter

Send Your First Email Newsletter Today – AWeber Communications

Crearea unui autoresponder

Try AWeber’s Autoresponders for $1

Crearea de campanii multiple de e-mail marketing

Simple RSS to Email by AWeber Communications

Fă și un test drive gratuit la serviciul de abonare newsletter


Can You Have More Sales, Too?
Helping over 120,000+ businesses like yours raise profits and build customer relationships using AWeber’s opt-in email marketing software for over 10 years.
Take a Free Test Drive today!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.