Atenție la două chestii pe ruta Focșani – Lepșa – Ojdula – Târgu Secuiesc

Merg cel puțin de două ori pe lună la Brașov pe ruta Focșani – Lepșa – Ojdula – Târgu Secuiesc. Dacă și tu folosești această rută, trebuie să ții cont de două chestii importante. Drumul prin (munți) Lepșa – Ojula e bun, am scris mai multe despre radare și alte chestii în acest articol.

Plecând de la faptul că drumul Lepșa – Ojdula este practicabil și au aflat mai mulți de asta (adică e un pic mai circulat, dar nu cu mult), trebuie să ții cont de două chestii mari și late când alegi această rută auto. În primul rând ferește-te de idioții care se cred singuri pe drum. Mai ales pe timpul zilei. E mai periculos pe timpul zilei, pentru că nu vezi farurile înainte și nu anticipezi ușor dacă vine unul din față în curbă.

Așa că la fiecare curbă trebuie să anticipezi că te vei găsi cu unul care circulă pe mijlocul drumului și taie curbele ca și cum ar fi singur pe șosea. Ieri dimineață am mers spre Brașov pe ruta Lepșa – Ojdula și am întâlnit 3 mașini care erau să intre în mine. Atenție, 3 mașini, nu una. Nu vorbim de un caz izolat aici. Ideea e că oamenii uită că mai circulă și alții pe acel drum și nu iau curbele cum trebuie. Și te trezești cu ei în curbă că trebuie să frânezi puternic și să tragi tare dreapta.

De reținut: mare atenție în curbe că sigur dai peste cel puțin unul cu care te trezești în curbă pe banda ta. Faceți drumul ăsta și veți vedea că am dreptate. Eventual băgați un comentariu aici.

A doua chestie de care trebuie să ții cont, de data asta noaptea, e că nu prea circulă nimeni pe drumul ăla. E aproape pustiu. Dar asta nu e neapărat o problemă. Problema e că nu prea ai semnal la telefon. Nu știu cum stau alte rețele pe acolo, dar dacă ai Orange ai cam pus-o. Nu prea ai semnal.

Pentru că pe 50% din ruta Focșani – Lepșa – Ojdula (de fapt după Lepșa în colo) nu ai semnal la Orange. Deloc. Îi înțeleg pe cei de la Orange că nu vor să investească în niște antene pe acolo, că e cam pustiu. Și eu aș face la fel, managerial vorbind. Dar dacă te știi cu probleme la mașină, nu-ți asuma riscul să alegi această rută auto (și ești în rețeaua Orange). Pentru că dacă rămâi în pană ai de mers mult și bine pe jos până la cea mai apropiată așezare omenească ca să capeți ajutor.

În rest, îți doresc drumuri bune și nu uita să folosești farurile cum trebuie.

Drum auto Lepsa Ojdula

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Atenție la două chestii pe ruta Focșani – Lepșa – Ojdula – Târgu Secuiesc”

  1. Salut Gabi, ruta este ok, dar ai mare dreptate cu soferii care poarta cutit in torpedou (adica le place sa “taie” curbele)…probleme de genul am avut in serpentinele inainte de Topesti, la iesirea din Tulnici….dupa Gresu….etc….dar cu viteza moderata si atentie sporita….mai ales in curbe…in rest drumul este ok!

    Răspunde
  2. Am testat si eu ruta aceasta recent. Galati – Tg Secuiesc 2 ore si 30 de minute. La intoarcere am mers pe Oituz. 2 ore si 40 minute. Cam acelasi ritm de mers. Nu cred ca merita pasagerii sa le fie rau pentru 10 minute in plus. Ce-i drept, peisajul este foarte frumos si daca nu te intereseaza timpul, merita. Eu voi alege Oituzul de acum cand ma grabesc si am pasageri.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.