Atenție, epilarea definitivă nu se face vara!

Este plină vară și o grămadă de saloane fac reclamă din toate puterile la epilarea definitivă SPL sau epilarea definitivă IPL. Este o chestie total iresponsabilă din punctul meu de vedere pentru că epilarea definitivă SPL sau epilarea definitivă IPL nu se face vara, din cauza riscului foarte mare de a expune zona epilată definitiv la soare. Nici epilarea definitivă cu laser nu se face vara, cu excepția unui singur tip de laser care nu prea există pe la noi. Aceeași chestie este valabilă și pentru fotoregenerare sau orice tip de tratament cu lumină intens pulsată.

O altă chestie care trebuie știută despre epilare definitivă este că aceasta nu numai că nu se face vara, ci nu se face nici pe pielea bronzată. Eu despre epilare definitivă am mai scris aici și aici, dar am să reamintesc pe scurt și în acest articol. Epilarea definitivă în primul rând nu e garantat definitivă. Indiferent că se face cu laser, IPL sau tehnologia mai nouă SPL, epilarea definitivă nu poate fi garantată. Se numește epilare definitivă doar pentru că așa impune piața. Nu s-ar putea deschide acum un nou salon de epilare definitivă în Galați care să se laude că face epilare aproape definitivă sau epilare parțial definitivă, nu? Ar suna nasol și nimeni nu s-ar interesa dacă ar auzi acele cuvinte în reclame. Așa că toată lumea îi spune epilare definitivă. Clarific aici, stați liniștiți.

De ce epilarea definitivă nu se face vara?

Epilarea definitivă nu se face vara pentru că există riscul foarte mare de apariție a petelor hiperpigmentare, iar petele hiperpigmentare sunt al naibii de greu de tratat. Sunt curios pe unde vor scoate cămașa cei care promovează atât de intens și călduros o procedură de epilare definitivă vara, după ce vor avea clienți care în toamnă se vor întoarce nervoși la saloanele de epilare definitivă plini de pete hiperpigmentare. Dacă nu știți ce sunt petele hiperpigmentare, trebuie să vă spun că sunt acele decolorări ale pielii care pot apărea și din cauza expunerii necorespunzătoare la soare sau la diverse surse de lumină puternică (în cazul de față, lumina intens pulsată).

Și când zic lumină intens pulsată nu mă refer doar la epilarea definitivă cu IPL (Intense Pulsed Light), care e o tehnologie mai veche, ci și la tehnologia de ultimă oră numită SPL (Square Pulse Light), pentru că e vorba tot de lumină pulsată. Vă spuneam că vă clarific legat de epilarea definitivă și că vă spun de ce nu e chiar definitivă. Fiecare spot de lumină atacă melanina ce dă culoare firului de păr distrugând rădăcina firului de păr existent și ceilalți bulbi în formare. Numai că odată la 5-6 săptămâni timp de ce cel puțin 7-8 ori, apar alte rădăcini pentru firele de păr care trebuie distruse și ele. De aceea epilarea definitivă nu e din prima și de aceea e nevoie de mai multe ședințe pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Însă nu vara, pentru că dacă ar fi totuși să faci o ședință de epilare definitivă cu SPL vara și te-ai expune la soare fie și mergând pe stradă cu zona epilată la vedere (de obicei picioare, mustață etc.), asta ar însemna să te dai din 20 în 20 de minute cu cremă de protecție solară cu factor de minimum 50, ceea ce e aproape imposibil. Adică ar fi un stres să mergi la plajă și din 20 în 20 de minute să te dai cu cremă de protecție, nu? De aceea, epilarea definitivă se poate face anul acesta în siguranță începând cu scăderea intensității solare, adică de prin septembrie, chiar octombrie, încolo. Recomandarea mea este să stați liniștiți cu ofertele de epilare definitivă în care procedura se realizează chiar vara aceasta și să vă epilați normal. Nu de alta, dar riscul apariției petelor hiperpigmentare e imens, iar marea problemă e că acestea nu apar instant. Pregătiți-vă pentru epilare definitivă din septembrie și apucați-vă de aceste tratamente de atunci ca să nu aveți nici o grijă la vara viitoare.

Epilarea definitiva

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.