Vrei să te angajezi? Iată câteva sfaturi utile!

În dimineața aceasta am participat la Ziua Carierei, eveniment ce s-a desfășurat în complexul Universității Danubius din Galați. La ora 09:10 am dat o raită prin târgul de joburi unde cele mai importante companii gălățene și nu numai, aveau o prezență acolo cu stand, roll-up, pliante etc. La ora aceea erau destul de mulți tineri care purtau discuții cu reprezentanții companiilor, iar acest lucru este de apreciat, însă eu personal mă așteptam să văd mult mai multe companii prezente la un astfel de eveniment. Pentru că prezența la târgurile de joburi nu înseamnă neapărat că ai posturi disponibile. Înseamnă doar o prezență în anumite medii.

Apoi, la 09:30 am mers la workshop. Acolo, Andy Pușcă, rector al Universității Danubius a deschis evenimentul cu un speech scurt. Apoi, a vorbit Anda Onuțan din partea Henkel, Dan Piroi, director executiv 3,14RO, Ștefan Popa, director grup Agress Business și Florin Spătaru, director de resurse umane și afaceri corporatiste în cadrul Damen Galați. Nu am să-i caracterizez pe fiecare în parte, pentru că rolul meu nu este să judec în acest articol, ci doar să vă prezint aspectele esențiale pe care le-am reținut și care vă pot ajuta la angajare. Totuși, ca să nu las o urmă de îndoială, pot spune că marea majoritate a prezentărilor și a oamenilor mi-au plăcut. Marea absență a fost George Butunoiu, despre care merita să știm mai din timp că nu mai vine. Din păcate n-am mai putut rămâne la workshop-ul legat de cariera în publicitate și cel mai probabil nu voi ajunge nici la spectacolul de la ora 16:00 unde va veni Florin Chilian, Ioan Gyuri Pascu și Micutzu’ (stand up comedy).

Targ de joburi Danubius 2013

Sfaturi utile despre angajare

Ce am reușit să rețin din prezentările speakerilor și mi s-a părut interesant…

Suntem la un click distanță unii de ceilalți (Ștefan Popa), iar companiile verifică conturile voastre de pe rețele de socializare (Dan Piroi) și ale prietenilor voștri (Florin Spătaru) ca să vadă ce fel de oameni sunteți. Nu înseamnă că activitatea voastră de pe Facebook sau LinkedIn vă pune o etichetă, dar vă poate avantaja sau dezavantaja (Florin Spătaru). Este important să știm că reputația este un lucru extrem de important care trebuie construit din timp (Ștefan Popa), iar oamenii care se ocupă cu angajări vorbesc între ei și își cer recomandări unii la alții, deci este destul de greu să ascunzi adevărul (Dan Piroi). Mai degrabă un CV sincer și informații sincere declarate într-un interviu pe care îl pici, decât niște informații denaturate care să-ți asigure jobul pe moment, dar care să-ți strice reputația după ce angajatorul și-a dat seama că ești incapabil (Dan Piroi).

Pentru a evolua este important să începi de la un post entry level dacă nu ai experiență (Anda Onuțan). CV-ul trebuie să fie relativ scurt, dar să conțină suficiente informații relevante, să fie însoțit de o fotografie decentă cu un fundal neutru, iar adresa de email trebuie să fie una serioasă de tipul prenume.nume @ ceva . ro sau .com nu skumpika4u @ yahoo . com (Dan Piroi). Există foarte mult loc pe piața muncii în poziții de conducere la care puteți accede, pentru că în acest moment există o criză de manageri buni. Atenție, de manageri buni, nu doar de manageri (Ștefan Popa). Îmbrăcămintea de la interviu: băieții nu trebuie să poarte inele pe degete, în afară de verighetă, trebuie să fie bărbieriți, aranjați, curați și îmbrăcați decent. Femeile nu trebuie să fie nici îmbrăcate ca niște călugărițe, dar nici ca la bâlci (Dan Piroi).

Cam asta am considerat că merită menționat din prezentările de azi. E clar că s-au vorbit mult mai multe și că cei prezenți au putut pune ce întrebări au dorit ei, dar de asta e fain să participați la astfel de evenimente și vă invit să faceți acest lucru ori de câte ori aveți ocazia. Dacă mai aveți întrebări despre subiectul carieră, sfaturi angajări sau ce s-a întâmplat în dimineața asta la Zilele Carierei de la Danubius Galați, vă rog să-mi lăsați un comentariu la care vă voi răspunde cu mare drag dacă sunt în măsură.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

13 comentarii la „Vrei să te angajezi? Iată câteva sfaturi utile!”

 1. bine zice petre… se coreleaza cu situatia din privinta angajarilor la damen gl… doar recomandari si ambalajul… continutul nu se studiaza…

  Răspunde
 2. EXACT CEL MAI MARE SPAGANGIU AL GALATIULUI S-A GASIT SA DEA SFATURI ….EL CARE CERE MINIM MIA DE EURO PTR ANGAJARE LA SANTIER…. CRETINUL….

  Răspunde
 3. Eu nu mai merg la astfel de evenimente, aproape mi-am pierdut increderea in angajatori.
  Asta, pentru ca ori au scoase la concurs posturi ” de dragul lumii” sau pentru ca e legal, dar, in fapt angajatorii stiu sau au pe cine angaja.
  Am dat numai anul acesta patru examene in cascada pentru ocuparea unui post la acelasi angajator pentru ca la final sa ma informez ( nu primeam nici un raspuns) si sa aflu ca ” s-au razgandit”, nu angajeaza, nu le permite bugetul.
  Altii mi-au oferit pentru program de 12-14 ore pe zi, plus sambata 6 ore un salariu care nu merita mentionat macar. S-au simtit ofensati cand am cerut salariul dublu, pentru program dublu.
  Concluzia mea e……numai salariat in Romania sa nu fii!
  Daca ma poate contrazice cineva…sa o faca!

  Răspunde
 4. Continutul e mai important decat ambalajul. De la cunoscuti si de pe social media putem vedea doar ambalajul. Hai sa-ti dau un exemplu: in urma cu cativa ani a venit la interviu o persoana care avea trecute in cv cateva cursuri de management a stresului, in recomandari era ridicata in slavi de catre fostii colegi, dar … si-a iesit din sarite dupa doar cateva minute de tatonare (tester – un coleg strecurat printre ei).

  In concluzie, principalul sfat – cei care se uita la interviu doar la lungimea fustei, tot acolo isi vor mentine privirea si dupa angajare / cei care analizeaza continutul stiu sa-l si foloseasca eficient pentru a-ti oferi un salariu atractiv.

  Răspunde
   • Recomandările contează și în sensul bun, adică fără ghilimele. Recomandările cu ghilimele sunt valabile în cazul instituțiilor de stat. Antreprenorii care vin cu bani de acasă, nu-și mai permit în vremurile astea să angajeze incompetenți pe pile și relații. Sau dacă își permit, dau faliment.

    Răspunde
 5. Mi.a placut articolul de azi..cred ca pentru oricine este benefic sa vada ce ati descris pe blog,cu ochii si urechile lui! Multumesc!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.