Sunt dependent de internet. Tu?

Citeam un articol la Georgiana Vînău care m-a inspirat să scriu despre acest subiect. Eu vorbesc în numele meu: sunt dependent de internet. De fapt, deja internetul face parte din viața mea atât de mult încât nici nu l-am mai conștientizat ca dependență.

Îmi fac jobul în proporție de 80% folosindu-mă de internet și de toate mijloacele de comunicare oferite de acesta. Când aștept undeva, ceva, nu mai aștept pur și simplu, ci îmi butonez telefonul ca să văd ce mailuri am mai primit sau ce alte lucruri s-au mai întâmplat pe internet – pe vremuri când stăteai la o coadă se mai năștea câte o discuție între oamenii de acolo. Acum nu, toată lumea e cu telefoanele în mână :) Mi-am făcut foarte mulți prieteni pe internet – atât de mulți încât reușesc destul de rar să stau de vorbă cu toți așa cum aș fi stat cu prietenii de vorbă ca pe vremuri – se zice că internetul e un mijloc foarte bun de comunicare, dar nimeni nu mai stă la o discuție liberă online pentru că mai au și alte treburi pe internet, la fel ca și mine :)

Mi-am pus internet wireless până și în mașină, că am o tabletă wi-fi only și trebuie folosită și ea oriunde, nu?

70% din conținutul meu util se află în cloud, deci am nevoie de internet ca să îl accesez. E confortabil și la îndemână. Ba mai mult, există soluții ca să te folosești de anumite fișiere aflate în cloud chiar și atunci când nu ai acces la internet (în rare ocazii). Utilizarea serviciilor Google în producție despre care scriam aici cu aproape 5 luni în urmă la mine funcționează chiar bine.

Și cu toate facilitățile pe care ni le oferă tehnologia actuală susținută de internet parcă am din ce în ce mai puțin timp. Teoretic ar fi trebuit ca toate aspectele menite să ne îmbunătățească viața ar trebui să ne ofere mai mult timp liber. La mine observ cu groază că nu e așa. Am din ce în ce mai puțin timp liber. Pe care îl petrec pe internet. Vorba Georgianei, și mie îmi este dor să stau cu prietenii ca pe vremuri, să ies undeva, să îmi folosesc mai mult restul corpului decât creierul, degetele și coloana vertebrală care nu stă pe scaun în cea mai bună poziție. Nu mă înțelegeți greșit, internetul e un lucru bun din punctul meu de vedere, dar inclusiv eu în calitatea de blogger part-time mi-aș dori să îl consum mai cu moderație. Nu știu dacă în acest moment mai e posibil, dar mă voi gândi mai serios la asta. Internetul folosit așa cum trebuie eu zic că e bun.

Voi ce spuneți despre asta? Cum vă poziționați vis-a-vis de dependența de internet?

Dependent de internet

11 comentarii la „Sunt dependent de internet. Tu?”

 1. Am citit articolul tau.. si pot spune cu mandrie, ca eu nu-s chiar asa dependent de internet. Adica eu, pot spune ca am mult timp care nu-l petrec pe internet. Fie ca n-am internet, fie ca n-am chef.. sau pur si simplu am chef sa ma uit la tv, nu pe internet. Fie ca mai ies la o bere cu 1-2 prieteni, sau la cinema cu nevastamea.. Clar eu nu sunt dependent.

  Răspunde
 2. nu esti dependent daca iti faci munca pe internet ca doar asa castigi o paine. dar cineva care isi pierde toata ziua pe internet doar pentru deliciul de a sta pe facebook sau alte porcarii aia n-au nici macar o viata reala si sunt terminati psihic cand ies din casa

  Răspunde
 3. Si eu pot sa zic ca sunt dependent de net pt ca din asta traiesc. Dar e foarte periculos daca uiti de sport. Poti ajunge sa ai probleme mari de sanatate din cauza statului pe scaun. Bineinteles ca depinde si ce gene ai sau ce structura fizica ai, insa in timp sedentarismul isi va spune cuvantul. Daca reusesti sa combini munca la birou cu miscarea atunci ar fi ideal. Si niciodata sa nu faci sport brusc dupa perioade indelungate petrecute in fata calculatorului ci treptat cu incalzire etc. Daca ai unde sa inoti parerea mea e ca e cea mai buna solutie pentru a-ti proteja coloana inaintea de a fi prea tarziu. Vorbesc si eu in general nu ma refer la cineva anume.

  Răspunde
 4. „Bună, mă numesc Georgiana Vînău şi DA sunt dependentă de internet şi gadget-uri!” – cu propoziţia asta aş începe dacă am face un grup. La fel cum ai spus şi tu Gabi internetul e un lucru foarte bun, de care nu ne-am mai putea lipsi. N-are rost să mai enumerăm beneficiile aduse de acesta, dar măcar o dată pe lună apasă butoanele de shut down si enjoy real life! A fost o provocare pentru mine să încerc lucrul ăsta, dar timp de 2 ore am fost întradevăr liberă într-o zi de duminică: fără blog, mail, facebook, telefon sau laptop. Te provoc şi pe tine să incerci dacă ai curaj!:)

  Răspunde
 5. În totalitate dependent de internet sînt şi eu: fotografii, cărţi, etc. stocate în cloud (încă n-am plătit pentru spaţiu suplimentar, dar simt că o voi face curînd la google…), e-mail, comunicare, informare, tot tacîmul. :)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.