Am fost la restaurant Spartan Galați și am mâncat un platou Persia

Restaurantul Spartan din Galați nu este deschis de multă vreme așa că am zis să trec pe la ei și să le încerc mâncarea. Uneori am câte o zi liberă în dietă, zi în care am voie orice. Așa că am mers la restaurant Spartan Galați (e pe Brăilei, vis-a-vis de liceul Pedagogic – dacă nu știți).

Acolo există mai multe opțiuni, dar eu am ales un platou Persia pentru că mi se părea mai interesant. Părea ceva cu totul diferit față de ce am mai mâncat până acum într-un fast food. Bine, restaurantul Spartan nu e chiar un fast food. E o combinație între noțiunea de fast food și restaurant.

Pyta scoasă din cuptor (adică pâinița aia caldă și bună) este tăiată bucățele. Peste ea se adaugă un sos special pe bază de unt și apoi se împăturește cu carne rotisată de pui sau vițel și purcel, în funcție de ce vrea clientul. Eu am ales combinația de vițeluș și purceluș. Peste toată treaba asta se toarnă un sos tomat făcut cu busuioc și încă puțin sos pe bază de unt. După ce iese totul de la cuptor se pune lângă o cantitate însemnată de iaurt gras și rece. Da, nu e tocmai o mâncare dietetică :)

Din punct de vedere gust e altceva față de ce suntem obișnuiți să gustăm într-un fast food. Adică, chiar are gust de mâncare. Genul ăla de mâncare pe care probabil ți-ai comanda-o de la un restaurant cu specific mediteranean. Probabil datorită sosului tomat cu busuioc.

Mie mi-a plăcut. Chiar dacă nu are acel gust addictive de șaorma cu de toate, eu personal aș prefera oricând să-mi bulesc dieta cu un platou Persia decât cu o șaorma de la colț de stradă. Pentru că are acel gust de mâncare gătită care nu te mai face să te mai simți atât de vinovat că ai păcătuit la fast food.

Partea faină este combinația dintre fierbinte și rece. Platoul e foarte fierbinte așa că teoretic nu poți mânca imediat. Teoretic doar. Pentru că practic de aceea se află iaurtul acolo. Iei o bucățică cu furculița, o răcorești în iaurt și apoi mănânci. Mănânci de spargi. Am mai aflat multe lucruri interesante despre cei de la Spartan între timp, dar vă voi povesti despre asta într-un articol viitor (mai ales despre sosuri, secrete și proveniența cărnii). Până atunci, dacă aveți drum pe acolo și vreți să încercați ceva nou, dar gustos, mergeți pe mâna mea și luați un platou Persia. Vedeți că e mare porția!

Restaurant Spartan Galati

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

15 comentarii la „Am fost la restaurant Spartan Galați și am mâncat un platou Persia”

 1. Din punctul meu de vedere vand niste mizerii cu nume grecesti! Am comandat souvlaki ca aveam o pofta de imi plangeau aia mici acasa, am primit mizeria asta. Am scris acolo ce era de scris in rest.

  Bleah!

  Răspunde
 2. Am incercat doar Gyros Pyta si Leonidas Pyta de la ei, in Timisoara. Foarte foarte bune :-). Mult deasupra multor fast food-uri oricum. Dar acum trebuie sa incerc si platoul Persia.

  Răspunde
  • Am înțeles. Ma voi interesa. Probabil prin acest concept ei vor sa aducă bucătăria greceasca mai aproape de noi intr-un mod Fast food. Acum, eu nu sunt expert. Sunt doar consumator. Promit sa aflu detalii.

   Răspunde
 3. Nici eu nu am fost tentat sa intru pana acum, dupa ce am citit poate o sa imi iau si eu o zi libera de la dieta :))))

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.