Dacă nu mergeți la restaurant Belvedere Brașov, n-ați văzut Brașovul :)

Weekendul ăsta am fost prin Brașov cu diverse treburi. Ba de muncă, ba de fun. Și întâmplarea a făcut să iau masa de seară cu niște prieteni la restaurantul Belvedere din Brașov (e și hotel și restaurant acolo). Pe lângă priveliștea superbă pe care o ai atunci când mănânci la Belvedere Brașov, te asigur că nu plătești deloc doar priveliștea, ci întreaga gamă de servicii. Iar aici am să fac un popas asupra mâncării. Băi, mâncarea este excepțională. Este fantastică.

La Belvedere Brașov am mâncat probabil cea mai bună mâncare mâncată la un restaurant în toată viața mea. Iar ăsta nu e un articol publicitar. E un articol pe care îl scriu pentru că nu m-am putut abține. Uneori, când ești foarte mulțumit, merită să împărtășești și cu altcineva. S-ar putea să fie de ajutor.

Eu mi-am comandat vită argentiană gătită mediu + încă niște delicii care veneau prin farfurie drept garnitură. După ce am dat toți comanda am rămas plăcut surprinși să primim din partea casei un aperitiv. Era genul ăla de preparat Masterchef. Mic, dar al naibii de gustos. Ceva cu vinete, brânză, pâine specială. Mă rog. Nu mi-am dat seama. Apoi, tot din partea casei a venit o porție mică de supă de leurdă cu broccoli și alte elemente specifice. Sună bleah leurdă cu brocolli, știu. Era fantastică și supa. Apoi, a venit și vita argentiniană cu o crustă minunată de parmezan.

Gătită corect, fragedă, aproape perfectă (că nu știu ce e perfecțiunea). Iar mixul de garnituri din farfurie îți dădea senzația că mănânci cu adevărat ceva gătit de un specialist în artă culinară. Nu mă pricep la gastronomie, dar aș spune că e un gus bun și tot odată diferit. Ca să explic.

Fast food-ul să zicem că are gust bun, da? Nu se compară. Mâncarea ca la mama acasă are gust bun, da? Nu se compară. Ce am mâncat eu la cei de la restaurant Belvedere Brașov nu se compară cu nimic din ce am mai mâncat eu până acum. Bun mă, bun. Dar nu bun de te lingi pe degete, ci genul ăla de ”bun” și rafinat în același timp.

O să ziceți probabil că nu-s prea umblat de sunt atât de impresionat. Mari șanse. O să ziceți că nu sunt specialist în gastronomie de sunt atât de impresionat. Cu siguranță. Însă mie mi-a plăcut și am considerat ok să împart această experiență cu cititorii mei. Prețuri? Da, nu sunt cele mai mici prețuri, dar nici nu sunt exagerate. De exemplu, porția mea de vită argentiniană a costat 85 lei. Nu a fost o porție imensă, dar nici o porție mică. A fost o porție normală de vită din care se satură cu siguranță și un tip de 100 Kg. Din punctul meu de vedere, 85 lei e ieftin față de ce am primit. În București un prieten a mâncat pe undeva vită argentiniană cu 350 lei. Eu, de 85 lei am primit așa: două aperitive din partea casei, porția de mâncare comandată + un desert din partea casei ce a constat într-un delicios mousse de ciocolată. Iar vita e o mâncare ceva mai scumpă. Poți să-ți iei feluri de mâncare și la 50 lei.

Anyway, dacă ai drum prin Brașov și vrei să încerci ceva deosebit, mergi la restaurant Belvedere dacă nu ai mai fost niciodată. Pe lângă o priveliște inegalabilă cu Brașovul sau cu Tâmpa, vei mânca o mâncare de calitate, gătită relativ repede. Recomand să mergeți măcar o dată.

Vita cu parmezan la restaurant Belvedere Brasov

Mousse de ciocolata din partea casei la restaurant Belvedere Brasov

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

6 comentarii la „Dacă nu mergeți la restaurant Belvedere Brașov, n-ați văzut Brașovul :)”

 1. Am urcat si coborat pe jos acolo, dar mi s-a parut la urcare ca nu se mai termina…Cand am ajuns insa, am uitat de toate ,caci privelistea e unica. Am intrat la Belvedere sa iau doar o apa minerala rece ,n-am stiut ca-s asa tari la preparate.Mie mi-au suras preparatele vanatoresti de la restaurantul de langa telecabina,la poalele muntelui.

  Răspunde
 2. Eu am fost mereu multumita de mancarurile pe care le-am mancat in restaurante. Nu merg des pe acolo, asa ca macar sa imi permit sa aleg unele care sa stiu ca merita. Daca ar fi fost dupa mine, ar fi meritat sa scriu cate ceva despre fiecare loc in care am fost si am mancat.
  Ce-i drept, imaginile in articol denota clar calitatea restaurantului, mancarea arata super.

  Răspunde
 3. Sunt la munca și “mi-a lăsat gura apa”, te rugam fie-ti mila de noi. A, apreciem tehnica ta noua de scris: e buna dar nu sunt specialist….captivante…spor la scris!

  Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.