Despre LG G5

După cum vă ziceam și în acest articol, am primit un LG G5 în teste prin programul Orange Smartphone Tester. Am strâns pe Facebook mai multe întrebări legate de el. La unele voi reuși să răspund, la altele nu. Totuși, înainte de a merge mai departe cu articolul trebuie să menționez că nu va fi un review tehnic, ci mai degrabă un articol cu păreri despre experiența de utilizare. Eu mă străduiesc să mă concentrez mai degrabă pe experiența de utilizare când scriu despre ceva.

Nu am testat cum se sparg nuci cu el sau dacă e rezistent la apă :), dar am câte ceva de spus despre anumite aspecte. Design. Aici există ca de fiecare dată plusri și minusuri. Dintr-un anumit punct de vedere, LG G5 se poate lăuda cu faptul că e modular. Scoți un modul, bagi altul și practic ai un telefon mai orientat către o anumită acțiune (cameră foto mai bună sau sunet mai bun). N-am avut în teste modulele.

Și cum orice sabie are două tăișuri, trebuie să zic că această inovație care permite schimbarea modulelor scade un pic din unicitatea sau frumusețea designului. Nimic de zis, LG G5 e un telefon practic, ușor de ținut în mână (nu simți că ții un bibelou), dar nu excelează la capitolul design. Iar aici mă refer strict la frumusețe, repet. Pentru că din punct de vedere practic este exact așa cum trebuie. Butonul de on/off de pe spate este poziționat la îndemână și te obișnuiești repede cu el acolo. Ba mai mult, este înconjurat de cel mai rapid senzor de citire a amprentei, așa cum spuneam și în articolul trecut. Un alt aspect care e de discutat e rezistența telefonului. Utilizatorii vor zice în timp dacă frecarea modulelor între ele va slăbi sistemul de prindere. Sunt convins că producătorii au făcut teste și e ok, dar e totuși un pionierat aici.

Bun, acum să trecem la experiența de utilizare. Aici voi fi scurt. Telefonul se mișcă excelent. Nu se agață, nu se înțeapă, nu îngheață. De fapt, am văzut că majoritatea flagship-urilor Android ale momentului nu au nici un fel de problemă legată de fluența în utilizare. LG G5 e rapid.

Ecranul. În ciuda unor alte păreri de pe site-urile de specialitate, mie ecranul mi-a plăcut. Din punctul meu de vedere este un ecran plăcut de privit și bun în orice mediu: și dimineața la cafea când îți bate soarele în telefon, și seara la culcare. Iar 5.3 inchi e o dimensiune corectă din punctul meu de vedere pentru un smartphone de top din acest moment.

Bateria/autonomia. Acumulatorul are 2.800 mAh. Acesta pe mine m-a dus o zi în condiții de utilizare medie. Probabil dacă ești un tip foarte activ care vorbește extraordinar de mult la telefon și își verifică mailurile sau Facebook-ul din 20 în 20 de minute, nu te va ține atât. În rest, cu o utilizare echilibrată, LG G5 pare genul de smartphone cu care să reziști fără probleme o zi întreagă la lucru, fără să-ți faci probleme legate de încărcarea pe parcursul zilei. Un alt aspect care mi-a plăcut este mufa de încărcare USB Type C. Mufa asta va reprezenta viitorul mufelor de gen pentru că poate fi folosită atât pentru încărcare cât și pentru alte aspecte (este mufa de pe MacBook 12 sau noul Chromebook Pixel).

Foto/video. La acest capitol, telefonul stă bine la prima vedere. Dar nu am apucat să testez intens acest aspect până la redactarea acestui articol, așa că s-ar putea să mai urmeze încă unul în care să tratez amplu acest subiect. Până atunci, vă las în compania unor resurse de informare pe care eu le consider de încredere: un review mai tehnic și foarte bine realizat de Radu aici sau o comparație între LG G5 și Samsung Galaxy S7 edge aici. Alte articole de-ale mele pe subiect: aici (cu date tehnice, specificații și multe detalii pe larg) sau aici (cu prime impresii).

LG G5 smartphone modular

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Despre LG G5”

  1. Spuneai intru-un post ca esti fan Nexus. Cu toate ca deja e vechi, Nexus 6P inca se tine bine si poate fi comparat cu toate flagship-urile aparute de curand. Un review asemanator cu el n-am gasit la tine pe blog.

    Răspunde
    • Așa este, sunt fan Nexus. Mă rog, fost utilizator de Nexus 5 și Nexus 6. Mi se cer des comparații, însă din păcate nu primesc toate telefoanele la teste ca să pot compara. De exemplu, pe Nexus 6P n-am pus mâna niciodată. Iar o comparație strict legată de specificații îți dai seama că nu-și are rostul având în vedere faptul că lucrul ăsta e deja realizat pe multe site-uri. Mie îmi place să le compar ca și experiență de utilizare, dacă le am pe mână. Dacă nu le am, nu prea pot să-mi dau cu părerea :(

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.