LG G5 joacă tare, este primul smartphone modular

LG G5 nu se lasă mai prejos și joacă tare. Aș spune chiar că din punct de vedere al inovației a venit cu mai multe aspecte în față decât smartphone-urile concurente lansate în această perioadă. Cât de utile vor fi acele inovații vom vedea după ce telefonul va sosi în teste. În cele ce urmează vei citit toate noutățile despre LG G5 preluate din comunicatul lor de presă. Păreri personale mai târziu sau eventual când pun mâna pe el. Sunt multe noutăți în domeniul telefoniei mobile în acest moment care se pot dovedi destul de copleșitoare. Oricum, se pare că realitatea virtuală, camerele 360 și roboții rotuzi sunt un trend puternic. Dacă vreți versiunea scurtă a noutăților despre LG G5, mergeți la finalul articolului unde am pus videoclipul.

LG Electronics a prezentat mult așteptatul smartphone LG G5, conturat de un nou design, cu o carcasă integral metalică, subțire, care permite îndepărtarea bateriei prin slide-out și cu un design de tip modular care oferă o experiență mult mai bună de utilizare. Având și aplicația LG Friends, care aduce împreună mai multe dispozitive, LG G5 poate fi transformat într-un aparat de fotografiat digital, player Hi-Fi și chiar mai mult.

Cu o carcasă metalică subțire, din aluminiu și bateria care se poate detașa foarte ușor, pentru a fi înlocuită cu ușurință în doar câteva secunde cu o baterie încărcată, LG G5 depășește experiența vizuală a predecesorului său, LG G4. În primul rând, obiectivul superangular de 135 de grade permite utilizatorilor să selecteze între obiectiv standard sau cu unghi larg pentru a obține mai multe elemente în cadru. În al doilea rând, ecranul Always Onpermite vizualizarea notificărilor în timp real, oricând, fără a fi nevoie de utilizarea întregului ecran al smartphoneului. În al treilea rând, sticla 3D Arca ecranului de 5.3 inci creează o curbă fină și o suprafață metalică netedă și colorată printr-un proces avansat de Micro-Dizing care transformă aluminiul cu acoperire anodică la un nou nivel.

În plus, antena este integrată perfect în carcasa principală fără a compromite imaginea elegantă a întregului dispozitiv. Designerii LG au dus la un nou nivel conceptul carcasei compacte metalice prin adaugarea unui accent stralucitor pentru mai mult contrast și o mai bună manevrare.

Primul smartphone LG de tip modular

Design-ul inovator de tip modular al lui LG G5 permite ca acesta să se transforme într-un aparat de fotografiat digital, Hi-Fi player și multe altele, păstrând pentru prima dată, în același timp, o baterie tradițională detașabilă într-o carcasă compactă integral din metal.

LG CAM Plus

LG CAM Plus

LG CAM Plus este o cameră versatilă, care poate fi atașată prin fanta bateriei pentru a oferi o prindere confortabilă și control convenabil ca în cazul unei camere individuale. LG CAM Plus are buton de power, înregistrare, zoom, display LED și mâner confortabil. Acesta oferă, de asemenea, auto-focus intuitiv și blocarea expunerii, caracteristici găsite de obicei doar pe anumite camere foto digitale. Când este atașată la LG G5, aceasta oferă o capacitate suplimentară de1,200mAh a bateriei,pentru a permite folosirea ei o perioadă mult mai îndelungată.

LG Hi-Fi Plus cu redare B&O

LG HiFi Plus

LG Hi-Fi Plus cu redare B&O Play este un player audio Hi-Fi DAC inovativ, portabil,dezvoltat în colaborare cu B&O Play pentru a satisface nevoile celor care caută să se bucure de sunete top-notch, care în mod tradițional erau disponibile numai prin intermediul dispozitivelor audio high-end. LG Hi-Fi Plus cu redare B&O iese în evidență pentru design-ul său simplu, dar elegant, scandinav, precum și tehnologia de sunet premium. Alături detehnologia Hi-Fi DAC de 32 de biți avansată care a fost introdusă pentru prima dată pe modelul V10, LG Hi-Fi Plus cu redare B&O, susține, de fapt, pe 32 de biți, redare audio de înaltă definiție, de 384KHz. LG Hi-Fi Plus cu redare B&O Play poate fi folosit fie cuLG G5 sau ca un Hi-Fi DAC separat, prin conectarea la orice smartphone sau PC.

Lentile cu unghi larg de acoperire și experiență avansată a utilizatorului

Reflectând reputația de lungă durată a companiei LG, drept lider pe piața camerelor de smartphone-uri, LG G5 are două camere: una cu o lentilă de 78 de grade standard, și alta cu un obiectiv superangular de 135 de grade, cel mai mare disponibil la orice alt smartphone. Lentila de 135 de grade pe LG G5 oferă un unghi de vizualizare care este de aproximativ 1,7 ori mai mare decât cele de la camerele de smartphone existente și cu 15 grade mai largi decât câmpul vizual al ochiului uman. Lentila cu unghi larg permite utilizatorilor să capteze mai ușor peisaje, clădiri mai înalte sau grupuri mai mari fără a fi nevoie să se îndepărteze de subiect.

LG G5 dispune de o colecție de efecte pentru fotografii, inclusiv Pop-out, Film Effect și Auto Shot. Imaginea Pop-out combină imaginile realizate cu lentila standard și pe cele făcute cu unghi larg, pentru a crea un efect de imagine în ramă. Film Effect poate aplica până la nouă filtre diferite pe o imagine, în timp ce Auto Shot este o camera îmbunătățită, care captează automat un selfie atunci când o față este recunoscută.

Ecran Always-on pentru un confort mai mare

Ecranul Quad HD IPS de 5.3 inci pe LG G5 are caracteristica de Always On pentru prima dată pe un ecran smartphone. Conceptul Always On a fost introdus pentru prima dată pe LG V10 ca un al doilea ecran, iar acum a evoluat pe ecranul principal pentru a afișa ora, data și starea bateriei, chiar în timp ce ecranul este în sleep mode. Ceea ce permite utilizatorilor să vizualizeze ora oricând, în întâlnirile importante sau când nu pot utiliza telefonul.

Pentru a minimiza consumul de energie, LG a reproiectat funcția de memorie și de gestionare a energiei driverului de afișare, astfel încât se aprinde doar o mică parte a ecranului. Datorită acestei tehnologii, ecranul Always-on folosește doar 0,8% din întreaga capacitatea bateriei pe oră de funcționare. Având în vedere faptul că majoritatea utilizatorilor își folosesc smartphone-ul de aproape 150 de ori pe zi doar pentru verificarea orei, ecranul LG G5 Always On va face o mare diferență în durata de viață a bateriei pe tot parcursul zilei.

Gamă largă de dispozitive ușor de folosit

LG G5 telefon modular

Prin intermediul modelului G5, LG introduce un ecosistem de smartphone-uri cu o altă paradigmă – LG Playground. Cu acesta, LG urmărește să întărească relația cu partenerii și să introducă dispozitive diverse si programe de susținere pentru a maximiza eficiența LG Playground.

Ca parte a ecosistemului, LG introduce o gamă largă de dispozitive ușor de folosit, numită pe bună dreptate LG friends, pentru a oferi distracție și, în același timp, o nouă experiență mobilă cu mult mai specială decât cea oferită de smartphone-urile tradiționale.

LG 360 VR

LG 360 VR

LG 360 VR este un dispozitiv de realitate virtuală care poate fi conectat cu G5 printr-un cablu dedicat și funcționează exclusiv cu G5, pentru a simula o vizionare pe un TV de 130 inci la o distanță de 2 metri. Acesta are un design elegant și este pliabil, astfel încât utilizatorii îl pot transporta cu ușurință și pot urmări conținut VR oricând, oriunde. Spre deosebire de alte dispozitive VR, care necesită ca un smartphone să fie introdus în dispozitiv, LG 360 VR are doar 118 g, reprezintând o treime din greutatea altor dispozitiveVR, și are o rezoluție de 639 ppi. Dispozitivul este compatibil cu imaginile și clipurile video realizate la 360 grade cu ajutorul LG 360 CAM, precum și orice conținut realizat pentru Google Cardboard.

LG 360 CAM

LG 360 CAM este un aparat foto compact cu unghi de 360 de grade, cu două camere de 13 MP cu unghi larg de 200 de grade, baterie 1,200mAh și memorie internă 4GB, care poate fi suplimentată de un card microSD. LG CAM 360 poate fi conectat cu ușurință la LG G5, permițând utilizatorilor să creeze cu ușurință conținut de 360 de grade. LG 360 poate realiza video în format 2K și canale de înregistrare de tip surround 5.1 cu trei microfoane, pentru a ajuta utilizatorii sa creeze conținut de calitate de 360 de grade. Datorită parteneriatului cu Google, imaginile realizate cu 360 CAM pot fi încărcate pe Street View și YouTube 360, adăugând satisfacția de a share-ui conținut creativ. Imaginile vor fi, de asemenea, disponibile pentru vizualizare pe LG 360 VR sau alte smartphone-uri sau dispozitive care suportă conținut 360 de grade.

LG Rolling Bot

LG Rolling Bot este un dispozitiv care se rostogolește ca o minge, în același timp realizând imagini și clipuri video cu ajutorul camerei de 8MP integrate. Mai mult decât o jucărie, Rolling Bot poate fi utilizat ca sistem de siguranță pentru casă, însoțitor pentru animalele de casă, precum și ca telecomandă pentru electrocasnicele compatibile. Dispunând de o cameră IP care se poate conecta prin Wi-Fi, utilizatorii pot monitoriza dela distanță interiorul caselor lor cu ajutorul LG G5, de oriunde din lume.

LG Tone Platinum

LG TONE Platinum (model HBS-1100), cel mai nou dispozitiv din seria LG TONE Plus, este o cască Bluetooth care a câștigat certificarea Harman Kardon® Platinum pentru calitatea superioară a sunetului. Dispunând de un design Balanced Armature care permite menținerea nivelului de distorsiuni la un nivel minim, LG Tone Platinum oferă un sunet excepțional de clar și curat. Mai mult, acesta este primul dispozitiv Bluetooth echipat cu codec aptX HD, care oferă sunet lossless pe 24 de biți, fără comparație pentru un dispozitiv wireless.

H3 by B&O Play

H3 by B&O PLAY este un set de căști de top care înlătură zgomotul și este compatibil cu sunetul de înaltă calitate de pe LG Hi-Fi Plus prin intermediul B&O Play. Realizat atât pentru audiofili, precum și pentru oricine consideră performanța audio o prioritate pe un smartphone, H3 by B&O Play este compatibil cu toate smartphone-urile Android.

LG Smart Controller

LG Smart Controller permite utilizatorilor să controleze anumite drone. Cu LG Smart Controller, utilizatorii pot verifica fluxul video de la dronă în timp real prin intermediul LG G5 și pot controla drona prin mișcarea manetei de pe LG Smart Controller.

LG Friends Manager

Disponibil doar pe LG G5, Friends Manager este o aplicație care permite G5 să se conecteze la LG Friends cu un minim de efort. Friends Manager detectează automat prietenii care se află în proximitate și se conectează rapid și ușor în 3 pași simpli, eliminând mare parte din bătaia de cap necesară pentru conectarea a două dispozitive.

Mai performant, mai eficient

LG G5

LG G5 oferă mai multe inovații realizate pentru a aduce schimbări majore ale stilului de viață contemporan, precum:

Procesor Qualcomm® Snapdragon™ 820

LG G5 este echipat cu un procesor puternic, dar eficient, Qualcomm Snapdragon 820, care oferă funcții avansate precum performanță pe 64 de biți, procesor grafic Adreno 530, DSP Hexagon cu consum redus de energie, precum și procesoare de semnal al imaginii Qualcomm Spectra™ 14-bit, proiectat pentru a oferi imagini de înaltă rezoluție și calitate DSLR, dar și economie de energie. Procesorul Snapdragon 820 mai integrează și un modem X12 LTE care suportă viteze de download Category 12 de până la 600 Mbps și viteze de uplink LTE Category 13 de până la 150 Mbps.

Comparativ cu modelul precedent de procesor, Snapdragon 810, cea mai nouă arhitectură a procesorului oferă de două ori mai multă viteză și economie de energie. Procesorul grafic Adreno 530 oferă o creștere a performanței grafice și o economie de energie de până la 40 %. Snapdragon 820 permite captură și redare 4K la o rezoluție de 4 ori mai mare decât standardul 1080p, permițând astfel utilizatorilor să vizioneze și să captureze momente din viața de zi cu zi la un nivel extraordinar de detaliu și claritate. Procesorul mai este optimizat și pentru realitate virtuală, generând pixeli de calitate și culori naturale, astfel încât utilizatorii G5 vor avea parte de experiența VR supremă.

aptX H: 24-bit Hi-Fi Wireless Audio 

LG G5 este echipat cu aptX HD, un codec îmbunătățit care este compatibil cu sunet pe 24 de biți prin Bluetooth, livrând astfel un sunet bogat și clar printr-o conexiune fără fir și fără nici un fel de pierderi. Atunci când este conectat cu LG TONE Platinum, utilizatorii pot experimenta calitatea superbă a sunetului Hi-Fi care sună extraordinar de similar cu sursa originală.

Qualcomm® Quick Charge™ 3.0

LG G5 dispune de Qualcomm Quick Charge 3.0 pentru o încărcare extraordinar de rapidă. Prin aplicarea unui algoritm inteligent, Quick Charge 3.0 este cu 27% mai rapid și cu 45 % mai eficient decât generația precedentă.

Tehnologie Low Power Location Estimation (LPLE)

LG G5 dispune de o viață a bateriei excelentă, datorită tehnologiei Low Power Location Estimation. Această soluție îmbunătățește eficiența bateriei cu până la 41.9% prin îmbunătățirea consumului de energie a aplicațiilor care folosesc serviciile de localizare.

“Noul LG G5 va încuraja utilizatorii să redescopere adevărata bucurie a vieții mobile,” a declarat Juno Cho, președinte și CEO al LG Electronics Mobile Communications Company. “Ecosistemul G5 și LG Friendsreprezintă rezultatul muncii cercetătorilor de la LG care și-au pus o întrebare simplă: mai există inovare și unicitate în lumea smartphone-urilor? Cred că odată ce utilizatorii vor petrece ceva timp cu LG G5, răspunsul lor lipsit de echivoc va fi DA.”

Specificații principale LG G5

 • Chipset: Procesor Qualcomm® Snapdragon™ 820 Processor
 • Ecran: 5,3 inci, Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440 / 554ppi)
 • Memorie: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS ROM / microSD (până la 2TB)
 • Cameră: Principală: Standard 16MP, Wide 8MP / Frontală: 8MP
 • Baterie: 2,800mAh (detașabilă)
 • OS: Android 6.0 Marshmallow
 • Dimensiuni: 149.4 x 73.9 x 7.7~8.6mm
 • Greutate: 159g
 • Rețea: LTE / 3G / 2G
 • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Tip-C 2.0 (compatibil 3.0) / NFC / Bluetooth 4.2
 • Culori: Argintiu / Titan / Auriu / Roz

LG Friends

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „LG G5 joacă tare, este primul smartphone modular”

 1. Stiu un proiect pe kickstarter, cu un telefon modular, care a avut succes. Din pacate astfel de telefoane nu aduc un profit la fel de mare pentru producatori. Dar e o idee foarte buna si ceva care are un viitor.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.